Η δύναμη της εικόνας και οι ρυτίδες...

Δέσποινα Καμπούρη
Η δύναμη της εικόνας και οι ρυτίδες...

Οι άνθρωποι όμως δεν είμαστε μόνο ό,τι φαινόμαστε. 

Δε χρειάζεται να έχεις τελειώσει marketing ούτε να έχεις την έκτη αίσθηση για να γνωρίζεις πόσο δυνατή είναι μια εικόνα από μόνη της και πόσο μπορεί να επηρεάσει τους θεατές.

Μια εικόνα σου δημιουργεί συναισθήματα, εντυπώσεις, σε προβληματίζει και κάποιες φορές σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά.

Έχει τύχει πολλές φορές να δω μια φωτογραφία και να κάνω δεκάδες σκέψεις για τους ανθρώπους που απεικονίζονται σε αυτή. Αρκεί ένα γέλιο ή ένα απογοητευμένο βλέμμα, δυο χαρούμενα μάτια ή μια ζωγραφισμένη θλίψη για να βάλεις ταμπέλες στους ανθρώπους. «Ο χαρούμενος», «η ρομαντική», «ο αδιάφορος», «η μελαγχολική»...

Οι άνθρωποι όμως δεν είμαστε μόνο ό,τι φαινόμαστε. Είμαστε πολλά περισσότερα από μια πόζα σε μια φωτογραφία.

Είμαστε οι ρυτίδες μας που μας θυμίζουν ότι έχουμε γελάσει στη ζωή μας, τα σημάδια μας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι γραμμές στο μέτωπό μας που σχηματίστηκαν από έντονες εκφράσεις πόνου, χαράς, έκπληξης, αποδοκιμασίας.

Όσο έντονη κι αν είναι η γυναικεία μου φιλαρέσκεια, βλέποντας αυτή την ακατέργαστη φωτογραφία, χάρηκα γι’ αυτές τις γραμμές στο πρόσωπό μου. Καταφέρνω να μεγαλώνω μαζί με αυτούς που αγαπώ κι αυτό είναι ο σύμμαχος μου σε αυτό το ταξίδι της ζωής. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με φαντάστηκα νεότερη, σχεδόν έφηβη να γελώ με την ίδια ακριβώς ένταση. Τότε θα ήμουν σίγουρα «ατσαλάκωτη» αλλά θα ήμουν το ίδιο ευτυχισμένη; Ίσως αν γνώριζα το μέλλον να ήμουν.

Καλή σας μέρα!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον, εδώ αλλά και εδώ!