Δεν έχεις φίλες; Το πρόβλημα είναι δικό σου!

Δέσποινα Καμπούρη
Δεν έχεις φίλες; Το πρόβλημα είναι δικό σου!

Έχω ακούσει πολλές μπούρδες τα τελευταία χρόνια που μαθαίνω τη ζωή. «Εγώ δεν κάνω παρέα με γυναίκες γιατί είναι ζηλιάρες», «Οι καλοί μου φίλοι είναι μόνο άνδρες», «Όλες μου οι φίλες έχουν πρόβλημα μαζί μου και με έχουν απομονώσει», «Η γυναικεία φιλία ωχριά μπροστά στην ανδρική» και άλλα τέτοια αστεία που συνήθως προέρχονται από νεαρές, άπειρες και πληγωμένες γυναίκες.

Δεν με θυμάμαι ποτέ μόνη, χωρίς φίλες. Σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα στάδια της ζωής μου μέχρι σήμερα είχα και έχω πάντα τις αγαπημένες μου φίλες δίπλα μου ακόμη κι αν έχω υπάρξει αγοροκόριτσο ή ακόμη κι αν έχω περάσει περιόδους εσωστρέφειας. Απολαμβάνω την παρέα των ανδρών. Βλέπεις και μία διαφορετική οπτική για τη ζωή όταν μιλάς μαζί τους. Έχουν πλάκα και συνήθως είναι αυθεντικοί. Όμως για μία γυναίκα είναι απαραίτητο να έχει έστω μία καλή φίλη που να την εμπιστεύεται απόλυτα. Γιατί μόνο μία γυναίκα μπορεί να σε συναισθανθεί, να σε νιώσει, να σε καταλάβει.

Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός στις επιφανειακές γυναικείες σχέσεις. Και συνήθως οι δυνατές γυναικείες φιλίες δεν δημιουργούνται απαραίτητα από την κούνια. Γιατί όσο είμαστε ακόμη παιδιά δεν εκτιμάμε 100% τα χαρίσματα του άλλου. Και κάποιες φιλίες θέλουν τον χρόνο τους για να εξελιχθούν, να δοκιμαστούν. Γιατί όσο πιο πολλά ερεθίσματα έχεις, τόσο πιο εύκολο είναι να εκτιμήσεις τους άλλους και όλα όσα μπορούν να σου προσφέρουν: Ειλικρινή κατανόηση, βαθιά αγάπη, και αυθεντική εμπιστοσύνη.

Είμαι τόσο τυχερή που έχω ακόμη τις παιδικές μου φίλες, τις καλύτερές μου φίλες, αλλά και κάποιες ακόμη που τις γνώρισα σε μεγαλύτερη ηλικία και είναι πλέον σαν οικογένειά μου. Με τις παιδικές μου φίλες μεγαλώσαμε μαζί, αποκτήσαμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες, ξέρουμε η μία τη ζωή της άλλης απ’ έξω κι ανακατωτά. Από τη φωνή τους στο τηλέφωνο μπορώ να καταλάβω αν κάτι τις έχει στενοχωρήσει, πάντα στρέφομαι σε αυτές για να μοιραστώ το πρόβλημά μου και να ζητήσω τις συμβουλές τους. Γιατί ξέρω ότι δε θα προσπαθήσουν να με αποπροσανατολίσουν, να μου ρίξουν στάχτη στα μάτια ή να μου κάνουν κακό. Τους εμπιστεύομαι και τα πιο μεγάλα μυστικά μου γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να με προδώσουν ποτέ. Οι φίλες μου δεν είναι πολλές αλλά είναι πολύτιμες για τη ζωή μου και την ισορροπία μου και η ζωή μου θα ήταν τόσο άδεια αν δεν τις είχα.



Αν εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές δεν έχεις φίλες, τότε αγαπητή μου το πρόβλημα είναι δικό σου. Γιατί είσαι ανταγωνιστική, γιατί δεν τιμάς την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι άλλες γυναίκες, γιατί τις προδίδεις, γιατί θες το κακό τους για να αισθάνεσαι εσύ πιο ισχυρή, γιατί τις ζηλεύεις, γιατί δεν ακούς αυτά που έχουν να σου πουν, γιατί τις κρίνεις και τις κατακρίνεις, γιατί εποφθαλμιάς τους συντρόφους τους, τις καριέρες τους, τις επιτυχίες τους και γιατί πολύ απλά δεν σου αξίζει να αγαπιέσαι από καλές και πιστές φίλες.

Πέτα τον εγωκεντρισμό σου ΧΘΕΣ! Ξεκίνα από το μηδέν. Γίνε η φίλη που θα ήθελες να έχεις και τότε θα δεις πόσο όμορφη είναι η ζωή όταν τη μοιράζεσαι με τις καλύτερές σου φίλες!

Και να θυμάσαι: Καλοί οι έρωτες και τα ρομάντζα, αλλά στις δύσκολες πάντα χρειάζεσαι τις φίλες σου κοντά σου! Μη τις ξεχνάς!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον, εδώ αλλά και εδώ!