Η σπιτική μου συνταγή για το πιο δροσιστικό cheesecake ανανά που έχετε φάει ποτέ!

Δέσποινα Καμπούρη
Η σπιτική μου συνταγή για το πιο δροσιστικό cheesecake ανανά που έχετε φάει ποτέ!

Πρόσφατα ανέβασα κάποια stories στον λογαριασμό μου στο Instagram ενώ έφτιαχνα το αγαπημένο μας οικογενειακό γλυκό: Cheesecake ανανά!

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σας απαντήσω –στον καθένα ξεχωριστά- για τα υλικά που χρησιμοποίησα, ούτε για την εκτέλεση της συνταγής.

Όμως, πάντα κρατάω τις υποσχέσεις μου! Και ιδού η σπιτική μου συνταγή για το πιο δροσιστικό cheesecake ανανά που έχετε φάει ποτέ! Όλα τα απλά βήματα για να την πετύχετε εύκολα και γρήγορα!

14

Cheesecake με ανανά

  1. 1 1/2 πακέτο μπισκότα
  2. 250 gr βούτυρο
  3. 200 gr κρέμα τυρί
  4. 1 φακελάκι σαντιγί
  5. 200 ml γάλα
  6. 1 συσκ. Del Monte ανανάς σε φυσικό χυμό
  7. 5 κουταλιές κόρν φλάουρ

1. Ξεκινάμε με τον ανανά. Βγάζουμε τον ανανά από «το χαρακτηριστικό πράσινο κουτί» (χωρίς να βγάλουμε το φυσικό χυμό του ακόμα) και πολτοποιούμε τον ανανά στο μούλτι αρκετά. Δεν θέλουμε να έχει καθόλου κομματάκια. Αφού πολτοποιήσουμε τον ανανά σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό από τον ανανά και προσθέτουμε μέσα το κόρν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτοποιημένο ανανά και το χυμό του και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από την φωτιά όταν έχει πήξει και το αφήνουμε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) πάρα πολύ καλά!

11

2. Για να φτιάξουμε την βάση μας θα πρέπει να τρίψουμε τα μπισκότα στο μούλτι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσει. Όταν λιώσει το βούτυρο και έχουμε και τα μπισκότα έτοιμα τριμμένα και μέσα στο σκεύος που θα έχουμε το γλυκό, προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να το απορροφήσει καλά το μπισκότο. Όταν έχουν ομογενοποιηθεί στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

8

3. Στο βήμα αυτό φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, δηλαδή για ένα φακελάκι χρησιμοποιούμε 200 ml παγωμένο γάλα, βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ μαζί με το περιεχόμενο που έχει το φακελάκι και το τυρί κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη (στέκεται) τότε την βάζουμε πάνω από το μπισκότο (που έχουμε στο ψυγείο) και στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα να πάει παντού.

1 copy

4. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτή την φάση το γλυκό θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο σίγουρα 2 ώρες γιατί θέλουμε να παγώσει πολύ καλά πριν βάλουμε τον ανανά. Αφού περάσουν 2 ώρες και το γλυκό έχει παγώσει πολύ καλά και φυσικά και ο ανανάς θα πρέπει να είναι κρύος (αλλά σε θερμοκρασία δωματίου) τότε βάζουμε τον ανανά πάνω από την σαντιγί και απλώνουμε ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες. Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά το γλυκό.

Καλή επιτυχία κορίτσια μου!