Η συνταγή μου για την πιο νόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα του χειμώνα!

Δέσποινα Καμπούρη
Η συνταγή μου για την πιο νόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα του χειμώνα!

Ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του σιγά σιγά…

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ χθες άναψα καλοριφέρ και το βράδυ άναψα και τζάκι στο σπίτι. Επιτέλους ο χειμώνας ήρθε και μαζί του εκτός από κρύο, φέρνει πουλόβερ, χουχουλιάρικες κάλτσες, μπότες, fluffy κουβερτούλες και υπέροχες ζεστές σούπες.

Έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο έφτιαξα την πρώτη κολοκυθόσουπα του χειμώνα. Μία βετουτέ σούπα που όλοι λατρεύουν να τρώνε στο σπίτι! Είναι πολύ γευστική και υγιεινή αφού εκτός από το βασικό υλικό που είναι η κολοκύθα, έχει όσα λαχανικά μπορείς να φανταστείς!

Κι επειδή μου στέλνετε μηνύματα και μου ζητάτε τη συνταγή μου, αποφάσισα σήμερα να τη μοιραστώ μαζί σας! Είναι πανεύκολη και γρήγορη!

Υλικά:
-Μισή κολοκύθα κομμένη
-Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
-Ένα μεγάλο κολοκύθι
-Δύο καρότα
-Δύο πατάτες
-Μισό μπρόκολο
-Λίγα κομμάτια κουνουπίδι
-Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Έναν κύβο λαχανικών
-Αλάτι, πιπέρι
-Μία μικρή κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σκεπάζουμε με νερό σε βαθιά κατσαρόλα. Μη βάλετε περισσότερο νερό από όσο χρειάζεστε απλά και μόνο για να τα σκεπάσετε. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.

kolokithosoupa1

Όταν τα λαχανικά μας βράσουν (να τρυπιούνται με το πιρούνι), τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό σκεύος πολτοποίησης. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά χύνουμε στον χυλό μας την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Η πιο νόστιμη και υγιεινή σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ.

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

Καλή σου μέρα!