Βία κατά των γυναικών. Αυτή η μάστιγα

Δέσποινα Καμπούρη
Βία κατά των γυναικών. Αυτή η μάστιγα

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας 

Πάντα πίστευα ότι οι βίαιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση. Δηλαδή αδυνατούν να συναισθανθούν τον πόνο του άλλου. Σωματικό και ψυχικό.

Όχι, προφανώς δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τη βία. Αντιθέτως την απεχθάνομαι και την καταγγέλω απ’ όπου κι αν προέρχεται. Όμως αυτός που χτυπάει μια γυναίκα, που την βρίζει και την εξευτελίζει, δεν είναι μόνο τέρας. Είναι τσιμέντο. Χωρίς συναισθήματα. Άρα και επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε και με ενδιαφέρει σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών να γράφω φιλοσοφικά σεντόνια με ψυχογενή στοιχεία: «Αυτός που χτυπάει δεν αγαπήθηκε ποτέ». Ή «αυτός που δέρνει τη γυναίκα του και την κόρη του, έχει φάει ξύλο από τους γονείς του». Δεν με ενδιαφέρει και δεν το εξετάζω.

Ένας άντρας που χτυπάει τη γυναίκα του ΔΕΝ είναι άντρας... Είναι η ντροπή του άνδρα.

Ευτυχώς με τόση ενημέρωση και «καλή» πλύση εγκεφάλου, οι γυναίκες -ακόμη και αυτές που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τη στοιχειώδη μόρφωση- ξύπνησαν. Άνοιξαν τα μάτια τους διάπλατα και τώρα ξέρουν τι να κάνουν για να προστατευτούν. Μα το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι πλέον καμία γυναίκα δεν πρέπει να υφίσταται βία. Καμία δεν πρέπει να επιτρέπει σε κανέναν να την χτυπά.

Γιατί η αγάπη δεν πονάει. Η αγάπη κάνει θαύματα και γεννάει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και ζεστασιά.

Αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές και νιώθεις εγκλωβισμένη, μίλα ΤΩΡΑ! Υπάρχουν τόσοι οργανισμοί που θα σε στηρίξουν και θα βοηθήσουν να ξεφύγεις από τα χέρια του τυχάρπαστου ψυχοπαθή που σε θεωρεί κτήμα του. Που πιστεύει ότι εσύ φταις για όλα τα δεινά που περνάει. ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!

Αυτό το βίντεο φτιάχτηκε από τους συνεργάτες μου στο Queen και το Ratpack. Τους ευχαριστώ για την συμμετοχή τους.

Ελπίζω να σε αφυπνίσει. Σε όποια μεριά κι αν βρίσκεσαι.

Καλή Κυριακή