Χαμογέλα γιατί χανόμαστε!

Δέσποινα Καμπούρη
Χαμογέλα γιατί χανόμαστε!

Όλοι τραβάμε ζόρια, όλοι έχουμε τις δύσκολες μέρες μας, κάποιοι ανεβαίνουν μικρές ή μεγάλες ανηφόρες καθημερινά, κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σιωπηλά ή φωναχτά, όμως σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι να χαμογελάς.

Όχι να προσποιείσαι ντε και καλά. Γιατί αν είσαι στα χάλια σου τα μαύρα μη βγεις από το σπίτι σου ή τέλος πάντων κάτσε στο καβούκι σου και γκρίνιαξε όσο θες. Οι άλλοι δε σου φταίνε σε κάτι.

Να χαμογελάς ρε παιδί μου. Τουλάχιστον όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο, σε φίλους και γνωστούς, σε συνεργάτες ή ακόμη και ανάμεσα σε αγνώστους. Ένα γλυκό χαμόγελo, σου φτιάχνει τη μέρα, στη φωτίζει.

Πάντα μένουν στη μνήμη μου οι χαμογελαστοί άνθρωποι. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζω το background της προσωπικότητάς τους με κερδίζουν και με κάνουν να τους συμπαθώ. Γιατί κοντά στους χαμογελαστούς ανθρώπους δεν αισθάνομαι μιζέρια, τοξικότητα και μαυρίλα. Γιατί μου μεταδίδουν θετική ενέργεια και με κάνουν κι εμένα να χαμογελώ.

Το να χαμογελάς ακόμη κι αν δεν πάνε όλα ρολόι, είναι υπέροχο. Δες το και σαν αυθυποβολή. Χαμογελάς και πας κόντρα σε οτιδήποτε αρνητικό. Σκορπάς θετικότητα. Έλκεις μόνο όμορφα και ωραία πράγματα στη ζωή σου. Φτιάχνεις μόνος σου ένα ωραίο περιβάλλον για να ζεις. Εσύ το χτίζεις, εσύ το δημιουργείς. Παίρνεις την τύχη σου στα χέρια σου και βάζεις και τους άλλους στο ίδιο τριπάκι με το δικό σου. Μεταδίδεις χαρά και ομορφιά. Γίνεσαι πηγή ζωτικότητας και όλοι σε αναζητούν. Όλοι θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου. Την επιδιώκουν.

Γενικώς, χαμογέλα χωρίς να είσαι χαζοχαρούμενη. Το χαμόγελο σε ομορφαίνει ακόμη κι αν θα ήθελες να έχεις καλύτερη επιδερμίδα, μικρότερη μύτη, μεγαλύτερες βλεφαρίδες ή πιο ζουμερά χείλη. Όταν χαμογελάς οι άλλοι σε βλέπουν όμορφη. Μη το ξεχνάς αυτό!

Καλή σου μέρα!

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, να με ακολουθήσεις στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ!