Η πρώτη μου τηλεοπτική διαφήμιση στα 17!

Δέσποινα Καμπούρη
Η πρώτη μου τηλεοπτική διαφήμιση στα 17!

Τα χρόνια της αθωότητας…

Είναι ελάχιστες οι φωτογραφίες που έχω από την παιδική μου και εφηβική ηλικία. Τα βίντεο είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Τότε ίσα που είχαν βγει τα κινητά και τραβούσαμε καμιά φωτογραφία γεμάτη πίξελ από τις κάμερές τους. Ή φωτογραφίες από φωτογραφική μηχανή με φιλμ. Ναι έχω προλάβει το φιλμ. Θα σέβεστε! Θυμάμαι την αγωνία να περάσουν οι μέρες για να παραλάβω από το φωτογραφείο της γειτονιάς τις φωτογραφίες των διακοπών. Δεν περιγράφεται η απογοήτευση τις φορές που το φιλμ είχε καεί… Ποια φίλτρα και ποιο photoshop; Εδώ μιλάμε για τεχνολογία π.Χ.

Προχθές ο μπαμπάς μου μου έστειλε ένα βίντεο στο κινητό. Σπάνια το κάνει. Συνήθως μου στέλνει τις κριτικές του για τα κείμενά μου ή φωτογραφίες με τις μικρές όταν είναι μαζί. Το άνοιξα και μόλις άκουσα τη μουσική κατάλαβα αμέσως. Οι εικόνα δεν είναι καθαρή. Έχει πίξελ, τα πρόσωπα δεν φαίνονται καθαρά αλλά, αυτή τη διαφήμιση θα την θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση.

Σας έχω ξαναγράψει στο παρελθόν ότι παράλληλα με το σχολείο έκανα κάποια διαφημιστικά και κάποιες φωτογραφίσεις. Έτσι κατάφερνα να κερδίσω μόνη μου το χαρτζιλίκι μου και να μην επιβαρύνω τους γονείς μου με τα προσωπικά μου έξοδα.

Μόλις με είχαν πάρει τηλέφωνο από το πρακτορείο μου για να πάω σε ένα casting για ένα μεγάλο διαφημιστικό spot ενός all time classic προϊόντος. Η αμοιβή ήταν 600.000 δραχμές αλλά ο ανταγωνισμός τεράστιος, αφού πολλά κορίτσια από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό θα περνούσαν από το casting. Σιγά μην έλεγα όχι. Ήμουν 17 χρονών, τα μάτια μου γυάλιζαν και ήθελα σαν τρελή την επόμενη χρονιά να δώσω για δίπλωμα και να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο.

Πήγα με την ουρά στα σκέλια. Οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες. Έκανα ό,τι μου ζήτησε ο casting director. Χαμογέλασα on camera, συστήθηκα on camera, τράβηξαν το προφίλ μου, το ανφάς μου και όλο μου το είναι. Έφυγα απογοητευμένη. Δεν είδα ούτε ένα νεύμα ικανοποίησης από τον σκηνοθέτη.

Μετά από τρεις μέρες με πήρε η booker μου από το πρακτορείο για να μου ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι πήρα τη δουλειά. Ούρλιαξα! Ήταν τελείως ανέλπιστο. Συμπρωταγωνιστής μου θα ήταν ο Γιώργης Λαμπαθάκης. Άγνωστα παιδιά και οι δύο τότε. Σήμερα μπορεί να τον αναγνωρίζετε, αφού ο Γιώργης, συμμετείχε στην εκπομπή της Σίσσυς Φειδά «Σπίτι απ’ την αρχή» όπου μαζί ανακαίνιζαν σπίτια, αφού είναι αρχιτέκτονας.

Μαζί με την παραγωγή περάσαμε ένα ΣΚ στα Καλάβρυτα όπου έγιναν τα γυρίσματα του διαφημιστικού. Το σενάριο μας ήθελε να ταξιδεύουμε με τον Οδοντωτό για να φτάσουμε στο σπίτι της γιαγιάς του Γιώργη και να της κάνουμε έκπληξη κρεμώντας μία σοκολάτα έξω από την πόρτα της.

Τότε, δεν φανταζόμουν πώς θα εξελισσόταν η ζωή μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να περάσω στη σχολή μου, να περνάω όμορφα με τους φίλους μου και να πάρω δικό του αυτοκίνητο. Τόσο απλά και όμορφα πράγματα. Παρόλα αυτά, είχα από μικρή τρομερό άγχος για το αν θα κατάφερνα να πραγματοποιήσω τους στόχους μου. Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδάκι, να μπορούσα να ψιθυρίσω στα αφτιά της 17χρονης Δέσποινας «Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, όχι μόνο θα τους πετύχεις, αλλά θα καταφέρεις πολλά παραπάνω και πιο σημαντικά πράγματα, πέρα από καριέρες και επαγγελματική καταξίωση!». Θα απέφευγα ημέρες στενοχώριας και απογοήτευσης για πράγματα που δεν πήγαν καλά. Όμως τελικά είμαστε οι εμπειρίες μας και όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Αυτά για σήμερα! Και τώρα μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το θεσπέσιο κορμί να ερμηνεύει με τέτοια μαεστρία που θα ζήλευαν και οι stars του Hollywood!



Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον, να με ακολουθήσετε στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.