Αυτή η γυναίκα θέλω να είμαι

Δέσποινα Καμπούρη
Αυτή η γυναίκα θέλω να είμαι

Θέλω να είμαι η γυναίκα που όταν γελάει ξεπροβάλλουν οι ρυτίδες της. Αυτές που αποδεικνύουν πόσο αυθεντικό είναι το γέλιο της κι ας παραμορφώνεται λίγο το πρόσωπό της. Την ενδιαφέρει να γελάσει με την ψυχή της και όχι να είναι όμορφη εκείνη τη στιγμή.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που λέει αλήθειες. Σκληρές καμιά φορά, αλλά αλήθειες. Δεν κοροϊδεύει κανέναν. Δεν χαϊδεύει τα αφτιά κανενός, δεν παίζει με τα συναισθήματα κανενός. Δεν παγιδεύει κανέναν. Παίζει τίμια. Από την αρχή ως το τέλος.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που έχει την ικανότητα να ηγείται αλλά να έχει τη χάρη και την ικανότητα να δείχνει ότι είναι εύκολο… Σε όλους.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που βλέπει πιο βαθιά από την «πρώτη εντύπωση», από τα φτιασίδια και τους καθωσπρεπισμούς, που βουτάει μέσα στις ψυχές και κολυμπάει στα σκοτεινά τους νερά, που σώζει πνιγμένα όνειρα και τους δίνει πάλι οξυγόνο.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που μπορεί να γίνει χαμαιλέων, που μπορεί ενστικτωδώς να προστατεύει τον εαυτό της. Κανείς δε σου λέει ότι είναι επικίνδυνος. Εσύ πρέπει να τον καταλάβεις..

Θέλω να είμαι η γυναίκα που πραγματικά ενδιαφέρεται για τον κόσμο, τους ανθρώπους, τα ζώα, τη φύση.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που ξέρει ότι δεν αρκεί η ομορφιά για να φτάσεις ψηλά. Χρειάζεται κόπος, ευφυία και ικανότητα. Και ήθος.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που απεχθάνεται το δήθεν, το ψεύτικο, το τοξικό, και δε διστάζει να αποχωρήσει διακριτικά ή όχι διακριτικά από μία κακοπροαίρετη συζήτηση που προσβάλλει άλλους ανθρώπους. Είσαι ό,τι βλέπεις, είσαι ό,τι ακολουθείς. Κάνε τη διαφορά.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που αγκαλιάζει την αλλαγή σαν το χαμένο της άλλο μισό και υποδέχεται το ρίσκο με ένα φιλί γιατί ξέρει πώς να επουλώνει τις πληγές της όταν χάνει. Η ζωή έχει και ήττες κι εκείνη το γνωρίζει καλά.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που ξέρει ότι δεν παίρνουμε πάντα αυτό που αξίζουμε και δεν της φταίει πάντα ο άδικος αυτός κόσμος. Παίρνουμε αυτό που διεκδικούμε. Γι’ αυτό είναι τολμηρή. Δεν μπορεί κανείς να κλονίσει την πίστη της, τους στόχους της και όσα ονειρεύεται ότι μπορεί να καταφέρει.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που ξέρει να διαγράφει προβληματικούς συντρόφους που της κάνουν τη ζωή δύσκολη και της ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο της. Που είναι ακέραιη και έχει τη δύναμη να βάλει μπροστά από το συναίσθημα την ψυχρή λογική της. Το συναίσθημα για λάθος ανθρώπους μπορεί να σε καταπιεί. Να σε σύρει στον γκρεμό και στην αναξιοπρέπεια.

Θέλω να είμαι η γυναίκα που βρίσκει γαλήνη στους φίλους της και τα ταξίδια, παρά σε ένα ντιβάνι ψυχοθεραπευτή που χρεώνει με την ώρα.

Θέλω να είμαι αυτή η γυναίκα… Αυτή ήθελα να είμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αλλά έχω δρόμο ακόμα.

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ! Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον και να με ακολουθήσεις στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.