Όταν η νύχτα είναι μόνο δική μου εκμεταλλεύομαι και το τελευταίο της δευτερόλεπτο

Δέσποινα Καμπούρη
Όταν η νύχτα είναι μόνο δική μου εκμεταλλεύομαι και το τελευταίο της δευτερόλεπτο

Το δέρμα μου πώς είναι; Και κάπως έτσι ξεκινά η περιποίηση ή μάλλον… το δικό μου spa treatment λίγο πριν κοιμηθώ!

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω τι σημαίνει να είσαι μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, φίλη… Οι ρόλοι που, σαν γυναίκες, καλούμαστε να αναλάβουμε καθημερινά είναι δεκάδες και ο κάθε ένας απαιτεί ένα μικρό κομμάτι του εαυτού αλλά και του χρόνου μας. Συμβαίνει σε εσένα όπως ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα… Μοιράζω τις μέρες και τις νύχτες μου στην οικογένεια και τους φίλους γι’ αυτό, όταν η νύχτα είναι πραγματικά δική μου την εκμεταλλεύομαι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν συμβαίνει εξάλλου συχνά να έχω ένα σπίτι βυθισμένο στην ησυχία και κανέναν μα κανέναν εκτός από τον εαυτό μου για να φροντίσω! Εκείνα τα βράδια λοιπόν μένω μέσα και κάνω τη νύχτα δική μου. Κάνω το πιο καυτό, ευωδιαστό αφρόλουτρο και φορώ τις πιο μαλακές μου πιτζάμες. Ανάβω αρωματικά κεριά και συντονίζομαι με τον εαυτό μου. Κάνω ένα reset και πραγματικά «ακούω» το σώμα μου… Τι χρειάζεται; Έχω πιει αρκετό νερό; Το δέρμα μου πώς είναι; Και κάπως έτσι ξεκινά η περιποίηση ή μάλλον… το δικό μου spa treatment λίγο πριν κοιμηθώ! Γιατί, ω ναι, θα κοιμηθώ νωρίς και πολύ! Όχι μόνο γιατί χρειάζομαι ξεκούραση αλλά γιατί και το δέρμα μου χρειάζεται ξεκούραση και ανανέωση.

ananewsi

Ήξερες πως από τις 11 το βράδυ ως και τις 2 το πρωί οι μηχανισμοί ανανέωσης της επιδερμίδας λειτουργούν στο 100% τους; Στόχος λοιπόν είναι να κάνω το καλύτερο για το δέρμα μου και να του δώσω το boost που τόσο έχει ανάγκη όχι μόνο αυτά τα ήσυχα βράδια του self care αλλά κάθε βράδυ! Ξεκινώ λοιπόν με έναν καλό καθαρισμό και το Advanced Night Micro Cleansing Balm της Estee Lauder είναι ό, τι πρέπει για την περίσταση. Η κρεμώδης, πολυτελής υφή του «λιώνει» στην επιδερμίδα και μετατρέπεται σε μεταξένιο έλαιο που απομακρύνει το μακιγιάζ, τους ρύπους… ακόμα και το στρες από το δέρμα μου. Σε αυτά τα λεπτά, με κλειστά μάτια μπροστά στον καθρέφτη, σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνεις αυτόν τον ελάχιστο χρόνο στον εαυτό σου. Κανονικά, καθαρίζω το πρόσωπό μου και φοράω κρέμα μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά. Το δέρμα μου αξίζει πολλά λεπτά παραπάνω και κάνω ένα note to self να αφιερώνω χρόνο στον καθαρισμό μου κάθε βράδυ. Ναι, τα staying in βράδια είναι βράδια που βάζω και στόχους… Τους κρατάω μη νομίζεις!

Και μετά έρχεται η ώρα της μάσκας! Δεν νοείται beauty βραδιά στο σπίτι χωρίς μάσκα, σωστά; Μία είναι η αγαπημένη μου και αυτή που πραγματικά βρίσκω πως κάνει όλα αυτά που υπόσχεται: Η Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil Mask η οποία με κάνει να μοιάζω με εξωγήινο (πόσο θα γελούσαν τα κορίτσια μου) αλλά δεν με νοιάζει καθόλου γιατί δεν είναι κανείς εδώ και η νύχτα είναι δική μου. Για 20 λεπτά την αφήνω να δράσει όσο ακούω τα αγαπημένα μου τραγούδια. Όταν θα τη βγάλω το δέρμα μου ήδη θα είναι στα καλύτερά του αρκεί να μην αποκοιμηθώ… «Γιατί δεν το κάνω πιο συχνά αυτό;» σκέφτομαι και θυμάμαι τα κορίτσια μου! Πρέπει να τις μάθω να φροντίζουν πολύ το δέρμα τους! Βγάζω τη μάσκα, σβήνω τα κεριά και κλείνω τη μουσική… το beauty sleep μου πλησιάζει!

Έπειτα έρχεται το boost και το μασάζ, αυτά δηλαδή που έχει ανάγκη το δέρμα μου και αυτά που του στερώ πολλά βράδια. Mental note: Ακόμα και αν δεν έχω χρόνο για μασάζ να βρίσκω χρόνο για το Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate της Estee Lauder. Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω για την επιδερμίδα μου. Βλέπεις, η Estee Lauder είναι ο… «ειδικός της νύχτας» και μετά από το Advanced Night Repair πήγε τη νυχτερινή περιποίηση ένα βήμα πιο μακριά με τη δημιουργία του απόλυτου συμπυκνώματος ανανέωσης που βοηθά την ίδια την επιδερμίδα και τους μηχανισμούς της να κάνουν reset. Λίγες σταγόνες στις παλάμες και κινήσεις ανοδικές, απαλές, ρυθμικές… Θα καταφέρω άραγε να το κάνω αυτό κάθε βράδυ; Πρέπει! Τα μάτια μου σιγά σιγά κλείνουν γι’ αυτό πρέπει να συντομεύω! Μερικές σταγόνες Advanced Night Repair Eye Concentrated Matrix γύρω από τα μάτια ταμποναριστά και είμαι έτοιμη. Έκανα δική μου τη νύχτα. Έκανα ό, τι καλύτερο για το δέρμα μου. Πόσο ωραία είναι η ησυχία! Είχα ανάγκη λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Μου λείπουν τα κορίτσια μου… Άντε να μεγαλώσουν λίγο και να κάνουμε μαζί βραδιές staying in. Καληνύχτα…