Νέα Υόρκη, my love!

Δέσποινα Καμπούρη
Νέα Υόρκη, my love!

Κάποιο λάθος έχει γίνει παιδιά! Ή αν δεν έχει γίνει, στην προηγούμενη ζωή μου, ήμουν Νιουγιορκέζα και ήμουν καλά…

Σου έχει τύχει να ταξιδέψεις σε κάποια χώρα, σε κάποια πόλη και να αισθανθείς ότι θα μπορούσες εκεί να ζήσεις για πάντα; Εντάξει τώρα, μπορεί να γίνομαι και λίγο υπερβολική γιατί μεταξύ μας σαν την Ελλάδα δεν έχει, αλλά αυτός ο έρωτας για το Μεγάλο Μήλο, κρατάει χρόνια και να που τα έφερε έτσι η ζωή που ξανασυναντηθήκαμε μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Την πρώτη φορά που είχα πάει στη Νέα Υόρκη ήμουν ανύπαντρη και δεν είχα παιδιά. Θυμάμαι ακόμα αυτή την περίεργη αίσθηση που ένιωσα βλέποντας ψηλά τον ουρανό. Το ίδιο αισθάνθηκα ξανά αυτή τη φορά. Σα να μη φτάνει το βλέμμα μου στον ουρανό, σα να πνίγεται η εικόνα από τους θεόρατους ουρανοξύστες.

Και κίνηση, απίστευτη κίνηση, όχι μόνο κυκλοφοριακή, αλλά ενεργειακή. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο περπατούν στους τεράστιους δρόμους της Νέας Υόρκης. Άλλοι κρατούν εφημερίδες στα χέρια, άλλοι ομπρέλες, παλτά, ψώνια. Και τα κίτρινα ταξί επιβιβάζουν και αποβιβάζουν τους βιαστικούς επιβάτες τους κοντά σε διαβάσεις με καπνούς… Αυτούς τους καπνούς τους αγάπησα. Ειδικά το βράδυ, που ασπρίζουν την ατμόσφαιρα ανάμεσα σε τεράστιες φωτεινές επιγραφές, ανάμεσα σε σκαλωσιές και περαστικούς.

Και το βράδυ που πέφτεις να κοιμηθείς, νανουρίζεσαι από την γλυκιά βοή και τα φώτα που λάμπουν σαν μικρά αστεράκια που ξεπηδούν από τις γρίλιες του δωματίου σου. Ναι, δεν κοιμάται ποτέ. Εσύ κοιμάσαι, αλλά η Νέα Υόρκη είναι πάντα ξύπνια και σε κάνει αν αισθάνεσαι ασφαλής. Γιατί όποια ώρα κι αν επιλέξεις να βγεις στον δρόμο, θα δεις κόσμο, θα βρεις όλα τα μαγαζιά ανοιχτά και θα κάνεις ό,τι θες! Σα να μην υπάρχει νύχτα.

Γιατί στις γέφυρες της Νέας Υόρκης θα αισθανθείς πρωταγωνίστρια στην πιο ρομαντική ταινία που έχεις λατρέψει… Γιατί θα νιώσεις έναν περίεργο αέρα να σε ακουμπάει. Διαφορετικό από όλους τους αέρηδες μεγαλουπόλεων.

Γιατί αν τα καταφέρεις στη Νέα Υόρκη, μπορείς να τα καταφέρεις παντού. Γιατί εκεί, δεν διαφέρεις από κανέναν, είσαι ίσος με όλους και καθόλου διαφορετικός από τους άλλους… Είσαι ελεύθερος.

Σου δείχνω τις φωτογραφίες μου και σταματώ να σου γράφω. Τώρα κατάλαβες!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ. Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, να με ακολουθήσεις στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.