Αριστοτέλεια Δόγκα, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμάς…

Δέσποινα Καμπούρη
Αριστοτέλεια Δόγκα, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμάς…

Λίγα λουλούδια από τον κήπο των γονιών της αδικοχαμένης Ελένης και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς που νιώσαμε ότι είστε η φωνή μας μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι εισαγγελείς δεν είναι μόνο απρόσωποι, ακέραιοι, στυγνοί άνθρωποι που ακολουθούν τον Νόμο κατά γράμμα. Η περίπτωση της Αριστοτέλειας Δόγκα, αποδεικνύει εμπράκτως, ότι η Δικαιοσύνη αποτελείται από ανθρώπους με Α κεφαλαίο.

Ποιος γονιός μπορεί να αντέξει αυτή τη δοκιμασία; Να χάνει με τόσο βάναυσο τρόπο το παιδί του; Να ακούει συκοφαντίες για το βεβηλωμένο άψυχο σώμα του παιδιού του. Κανείς. Ποιος μπορεί να απαλύνει τον βουβό πόνο της μάνας που δε θα ξαναδεί την κόρη της; Μόνο ίσως ένας άνθρωπος, όπως η εισαγγελέας της έδρας της υπόθεσης Τοπαλούδη.

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο. Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους. Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω τον λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε η εισαγγελέας δείχνοντας τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης και συνέχισε, «Ξέρετε τι έπρεπε να κάνετε σε μια τέτοια υπόθεση που τα στοιχεία είναι αδιάσειστα; Να πείτε «το κάναμε συγχωρέστε μας».

Απευθυνόμενη στον πατέρα της Ελένης είπε «Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη… Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Η αδικαχαμένη Ελένη Τοπαλούδη, θα μπορούσε να είναι, εσύ, η κόρη σου, η εγγονή σου. Ποια γυναίκα οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγήν με τη συναίνεσή της; ΚΑΜΙΑ.

«Ας αποδοθεί Δικαιοσύνη, και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος…», σας ευχαριστούμε κυρία Δόγκα.