Κουφονήσια: Το φωτογραφικό μου album από αυτόν τον μικρό παράδεισο!

Δέσποινα Καμπούρη
Κουφονήσια: Το φωτογραφικό μου album από αυτόν τον μικρό παράδεισο!

Το θαύμα των Κυκλάδων!

Αν δεν επέμεναν οι φίλοι μου δε θα έπαιρνα την απόφαση να πάω στα Κουφονήσια. Όχι γιατί αμφισβητούσα τις καλές κριτικές γι' αυτόν τον υπέροχο προορισμό, αλλά κυρίως για την απόσταση που θα έπρεπε να διανύσω μόνη μου με τα παιδιά για να φτάσω, σε μία περίοδο που λόγω Covid19 δεν ήταν διαθέσιμα όλα τα "γρήγορα πλοία".

Τελικά επικράτησε η επιθυμία μου να γνωρίσω το νησί και μπήκαμε στο πλοίο με τις μικρές, τα μπαγκάζια μας και τα κουβαδάκια μας!

Μετά από αρκετές ώρες και αναμονές σε ενδοιάμεσα λιμάνια, φτάσαμε στο Άνω Κουφονήσι. Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπουν να κολυμπούν δίπλα -κυριολεκτικά δίπλα- στο λιμάνι. Καταπράσινα νερά και χρυσή άμμος απλώνονταν μπροστά μας. Και κάπως έτσι, με το καλημέρα, πήραμε μία γερή γεύση για το τι μας περίμενε.

Τα κουφονήσια είναι τόσο μικρά που δε χρειάζονται αυτοκίνητο, άσχετα αν εγώ είμαι κακομαθημένη και δε θέλω να κουβαλάω βαλίτσες στα πλοία. Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες με τα πόδια και οι λίγο πιο μακρινές με τις βαρκούλες που φεύγουν από το λιμάνι κάθε 10 - 15 λεπτά. Δε θα σας κρύψω βέβαια ότι ζήλεψα κάποιες οικογένειες που είχαν έρθει με τα ποδήλατά τους! Απλώς, θα μου έπεφτε βαρύ κάτω από τον καυτό ήλιο να πρέπει να σπρώχνω τη Χριστίνα όταν μετά από 3 λεπτά θα μου έλεγε "μαμααααααά κουράστηκαν τα ποδαράκια μου!", οπότε αν πάτε με μικρά παιδιά καλύτερα να αποφύγετε την ιδέα του ποδηλάτου.

Στα Κουφονήσια έφαγα υπέροχο φαγητό στο Remezzo, στον Καπετάν Νικόλα, στον Λευτέρη στη Χρυσή Άμμο (μη παραλείψετε να παραγγείλετε καλαμαράκια καρμπονάρα, μου έμειναν αξέχαστα!!!) και φυσικά το πολύτιμο σουβλάκι στο Παράθυρο στη Χώρα. Και λέω πολύτιμο γιατί ο μέσος όρος αναμονής τις ώρες αιχμής είναι γύρω στα 40 λεπτά!

Δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω τις παραλίες του νησιού με λόγια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο κάποιος να πάει στις Μαλδίβες ή στις Σευχέλλες όταν υπάρχουν τα Κουφονήσια. Πορί, Φανός και Ιταλίδα είναι κάποιες από αυτές τις μαγικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά, με την τελευταία να μου κλέβει την καρδιά...

Δε σας γράφω άλλα. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο Instagram! Καλό καλοκαίρι <3