Κανένα κομμάτι της ζωής μας δεν είναι για πέταμα

Δέσποινα Καμπούρη
Κανένα κομμάτι της ζωής μας δεν είναι για πέταμα

Ακόμα και αυτό για το οποίο σήμερα ντρεπόμαστε, αυτό για το οποίο μετανιώσαμε, αυτό που αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω δε θα το «φτιάχναμε» ποτέ.

Γιατί πολύ απλά, τη στιγμή που το ζήσαμε, το ζήσαμε έντονα, με πάθος, ήταν η ξεκάθαρη επιλογή μας, μας έμαθε πράγματα, μας έδωσε μαθήματα, κι ας θέλουμε τώρα να το ξεχάσουμε.

Είμαστε οι επιλογές μας. Οι αποφάσεις στη ζωή μας μας ορίζουν, μας τοποθετούν κοινωνικά, μας χαράζουν αυλάκια στην παλάμη της καρδιάς και του μυαλού. Ακόμη και τα πιο ένοχα μυστικά, μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραίτηση από τη ζωή, από το να αμφισβητείς τις ίδιες τις επιλογές σου, άρα τον ίδιο σου τον εαυτό. Οφείλεις να στέκεσαι γενναίος απέναντι σε αυτές. Να τις αποδέχεσαι με όλες τους τις συνέπειες, να τις αντιμετωπίζεις κατάματα. Και μόνο τότε μπορείς να τις ξεπεράσεις και να προχωρήσεις. Με το να μη τις αποδέχεσαι, απλώς πετάς τη σκόνη κάτω από το χαλάκι. Μόνο οι ευθυνόφοβοι και οι φοβισμένοι το κάνουν αυτό. Και οι φοβισμένοι δεν πάνε μακριά. Μόνο μέσα στα όρια της ασφάλειας. Πόσο βαρετό είναι αυτό...

Οι δυνατοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς, γενναίοι απέναντι στον εαυτό τους και σε αυτούς που αγαπούν. Δέχονται, αποδέχονται, προχωρούν. Γιατί κανένα κομμάτι της ζωής τους δεν είναι για πέταμα. Όλα όσα έκανες, όποια απόφαση κι αν πήρες σε σημαντικές στιγμές της ζωής σου, σε έφτασε εδώ που είσαι σήμερα. Κι αν το σήμερά σου αξίζει, πάλεψε με ειλικρίνεια γι’ αυτό. Αλλιώς άστο σε μια ακρούλα, όπως τη σκόνη.

Καλή σου μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σου στο Instagram!