Έτσι έχασα 5 κιλά σε δύο μήνες!

Δέσποινα Καμπούρη
Έτσι έχασα 5 κιλά σε δύο μήνες!

Δεν θα πίστευα ποτέ ότι η πρώτη μου απόπειρα να χάσω περιττά κιλά θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε όλες εσάς που μου στέλνετε καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης, υποστήριξης αλλά και μηνύματα στα οποία μου ζητάτε συμβουλές ή μου δίνετε συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Ειλικρινά, αυτό που έγινε ήταν ανέλπιστο!

 

Και λέω ανέλπιστο γιατί εγώ δεν είχα ποτέ σκοπό να κάνω τη διατροφή μου viral! Απλώς βρήκα πολύ ενδιαφέρον και ενθαρρυντικό το να μοιράζομαι μαζί σας σε καθημερινή βάση μέσα από το λογαριασμό μου στο Instagram τα καθημερινά μου γεύματα! Και ξαφνικά είδα ότι έγινα πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες που ξεκίνησαν μαζί μου δίαιτα!

Ήταν μία διαδικασία που μου έδινε δύναμη να μη σταματήσω να προχωρήσω με ζήλο για να καταφέρω να πετύχω τον στόχο μου.

Τελικά χωρίς να το περιμένω, είδα μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι ήσασταν τόσες πολλές εσείς που κάνατε μαζί μου τον ίδιο αγώνα! Πραγματικά δεν έχω λάβει ποτέ περισσότερα μηνύματα στη ζωή μου.

Η δική μου ιστορία έχει ως εξής: Τα τελευταία χρόνια ο μεταβολισμός μου άλλαξε και δυστυχώς μου ήταν πολύ δύσκολο να χάσω κάποια κιλά - απομεινάρια εγκυμοσύνης, ωρίμανσης του οργανισμού και χρόνιας κακής διατροφής!

Τα παράβλεπα όλα μέχρι που μία μέρα ανέβηκα στην ζυγαριά και είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου τον διψήφιο αριθμό 70. Μάλλον για να είμαι πιο ακριβής τον είχα ξαναδεί δύο φορές, αλλά και τις δύο στις δύο εγκυμοσύνες μου.

Τρόμαξα, αγχώθηκα στρεσαρίστηκα. Ήθελα να βρω τον παλιό, καλό μου εαυτό και ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο γιατί ήμουν μία γυναίκα «καλομαθημένη». Ήμουν αυτή η γυναίκα που σήμερα όλες ζηλεύουμε. Που μπορούσε να φάει ό,τι θέλει όποτε θέλει χωρίς τύψεις και χωρίς να παίρνει ούτε 1 γραμμάριο!

Η αθλητική μου ζωή και ο εξαιρετικός μεταβολισμός που είχα στο παρελθόν πραγματικά με βοήθησαν σε αυτό. Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής με έσωσαν γιατί είμαι σίγουρη ότι υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήμουν μόνο 70 κιλά αλλά πολλά παραπάνω.

Φτάνεις λοιπόν σε μία ηλικία όπου δυστυχώς οργανισμό σου δεν καίει θερμίδες με την ίδια ευκολία που το έκανε στα 20 και στα 25. Μου έλεγαν μεγαλύτερες φίλες μου τότε: «Φάε τώρα που μπορείς γιατί μετά τα 35 αλλάζει το έργο!». Και φυσικά εγώ δεν της πίστευα μέχρι που έφτασα στο σήμερα και κατάλαβα ότι αυτή είναι μία φυσική διαδικασία. Θέλει αυτοσυγκράτηση, σεβασμό και πειθαρχία και όλα μπορούν να γίνουν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Έτσι πήρα την απόφαση να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα κάνω πράγματα που δεν τα γνωρίζω ή ότι δεν θα ακολουθήσω τακτικές που μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό μου. Η Μαρία Ψωμά με βοήθησε όχι μόνο να χάσω ανεπιθύμητα κιλά, αλλά και να μάθω από την αρχή να τρέφομαι σωστά! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου! Ότι πλέον δεν τρώω με τόση ευκολία ανθυγιεινές τροφές. Τροφές που δε μου προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό! Είμαστε ό,τι τρώμε! Εγώ λοιπόν έκανα δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Η δίαιτα μου πλέον ουσιαστικά έχει τελειώσει. Κατάφερα σε σχεδόν δύο μήνες να χάσω πέντε ολόκληρα κιλά. Πλέον κάνω αυτό που λένε οι διαιτολόγοι συντήρηση. Είμαι λίγο πιο ευέλικτη στο τι τρώω καθημερινά όμως η χαρά που αισθάνομαι κάθε φορά που βάζω παλιά μου τζιν ή κάθε φορά που κοιτάζω το σώμα μου στον καθρέφτη είναι κάτι που μόνο όσοι έχουν κοπιάσει για να χάσουν κιλά μπορούν να νιώσουν και να καταλάβουν.

Αυτή η χαρά κι αυτός ο ενθουσιασμός πραγματικά δεν περιγράφονται. Είναι φοβερό να βλέπεις τους κόπους σου να αποδίδουν και να πιάνουν τόπο.

Εκτός από το ότι σας χρωστάω ένα live για να συζητήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια που ξέρω πόσο το θέλετε και με το ζητάτε, Σας χρωστάω και κάποια γεύματα που μου ζητήσατε να σας τα συγκεντρώσω και να σας τα δείξω μέσα από το blog μου!

Πάμε λοιπόν!

Κορίτσια μου περιμένω τα μηνύματά σας με αγωνία στο Instagram!

Καλή επιτυχία σε όλες και να ξέρετε ότι σας νιώθω και σας καταλαβαίνω γιατί πέρασα και εγώ από εκεί!