Έχεις νιώσει κι εσύ άβολα επειδή σε κοιτούν αδιάκριτα;

Δέσποινα Καμπούρη
Έχεις νιώσει κι εσύ άβολα επειδή σε κοιτούν αδιάκριτα;

Οι δερματικές παθήσεις πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Τα σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα πολλές φορές μας κάνουν να αποκτούμε μια εσωστρέφεια και μια αμυντική στάση απέναντι στους άλλους.

Δυστυχώς γίνεται μοιραία και ασυναίσθητα. Μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς έχω περάσει δυο φορές ενήλικη ακμή και έχω νιώσει αδιάκριτα βλέμματα στο κατακόκκινο πρόσωπό μου. Έχω δει μάτια να με κοιτούν περίεργα, έχω ακούσει ανθρώπους να με ρωτούν με συμπάθεια «Πώς συνέβη αυτό στο πρόσωπό σου;».

Το βίωσα και με την μεγάλη μου κόρη, την Έλενα. Η ατοπική δερματίτιδα μας χτύπησε νωρίς την πόρτα. Το έκζεμα είναι μια πάθηση που συχνά απομονώνει τον ασθενή και αναστατώνει την οικογένεια. Άυπνες νύχτες, στρες, επίμονη φαγούρα, κακή διάθεση.


kampourhh

Δεν έχουν όλοι άνθρωποι το ψυχικό σθένος να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτή την κατάσταση που δημιουργείται από το περιβάλλον. Αν δεν μπορούν οι ενήλικες φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για ένα παιδάκι προσχολικής ή σχολικής ηλικίας.

Σήμερα, σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, είτε πιο ήπια είτε σοβαρά. Από την έλλειψη ύπνου, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, το άγχος και την κοινωνική πίεση μέχρι την απουσία από το σχολείο ή τη δουλειά, μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα δερματικά προβλήματα έχουν βαθύτερο αντίκτυπο στη ζωή μας από ό,τι πιστεύαμε και αποτελούν πλέον ένα πραγματικό ζήτημα δημόσιας υγείας.

larocheee


Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση της La Roche Posay για να συμμετάσχω κι εγώ στην νέα καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με τον αντίκτυπο των δερματικών προβλημάτων στην ποιότητα ζωής, που σκοπό έχει να αποδώσει φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες που δίνουν καθημερινό αγώνα για την υγεία του δέρματός τους. Μέσα σε αυτή την ταινία, η Αναστασία Τσιλιμπίου, η Βασιλική Μιλλούση και εγώ προσπαθούμε να δώσουμε φωνή σε όλους όσοι υποφέρουν σιωπηλά, και να τους δείξουμε ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι υπάρχουν δερματολογικές λύσεις που μπορούν να τους αλλάξουν τη ζωή! (Τα βίντεο μπορείς να τα δεις εδώ). Εύχομαι να σας αρέσει όσο άρεσε και σε εμάς!





Η La Roche Posay είναι η μάρκα που η αποστολή της είναι να αλλάξει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος. Έχει στόχο να πρωτοπορήσει στην επιστήμη και να βοηθήσει τους ανθρώπους να νικήσουν αυτά τα δερματικά προβλήματα!





#skinismorethanskin #lifechangingdermatology #larocheposay