«The eyes Chico» και άλλα παρόμοια ανέκδοτα…

Δέσποινα Καμπούρη
«The eyes Chico» και άλλα παρόμοια ανέκδοτα…

Δεν έχω τη διάθεση να χαλάσω την καρδιά κανενός καλοκαιριάτικα αλλά το ανέκδοτο με τα μάτια που δε λένε ποτέ ψέμματα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Γιατί πολύ απλά έχω δει πολλά ζευγάρια μάτια να λυπούνται, να γελούν, να «λένε αλήθεια», να μετανιώνουν αλλά ουσιαστικά να μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί. Ξέρεις γιατί;

Γιατί δεν είναι τα αμυγδαλωτά καστανά μάτια, ούτε τα εντυπωσιακά γαλαζοπράσινα που σε πείθουν για τις αλήθειες τους και τις καλές και αγαθές τους προθέσεις.

Τα μάτια λένε πολλά, αλλά και κρύβουν πολλά.

Τα μάτια αποκαλύπτουν την αλήθεια του κάθε ανθρώπου αλλά πολλές φορές ξεγελούν ή παραπλανούν. Εξαρτάται από το πόσο καλά μπορεί κάποιος να υποκριθεί.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πανέμορφα και εντυπωσιακά μάτια, αλλά δεν έχουν ωραίες ψυχές. Έχουν ομορφιά όμως πίσω από αυτή κρύβουν ζηλοφθονία, κακία, μικροψυχία, πονηριά αλαζονεία και έπαρση.

Αυτό που θέλω να σου πω και στο λέω εκ πείρας γιατί πρώτα παθαίνεις και μετά μαθαίνεις, είναι να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεγελιέται από όμορφα μάτια. Μάθε να βλέπεις πιο βαθιά. Μη μένεις απλά στο εξωτερικό κάλλος.

Αυτό φεύγει με το χρόνο. Αυτό που δεν φεύγει όμως και μένει αναλλοίωτο είναι η ομορφιά της ψυχής. Η ψυχή δε φαίνεται αλλά είναι εύκολο να διακρίνεις τις αρετές της. Ξέρεις γιατί; Γιατί τα όμορφα μάτια μπορούν να σε ξεγελάσουν δύο ή τρεις φορές το πολύ. Η αγνή ψύχη με τις καλές προθέσεις δεν θα σε ξεγελάσει ποτέ.

Κάπου διάβασα αυτό: Να αναπαύεσαι σε ανθρώπους που έχουν ωραίες ψυχές. Που ευωδιάζουν ταπείνωση και έλεος, κατανόηση και απλότητα, καλοσύνη και αγάπη.

Σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτή είναι η πραγματική ευτυχία.

Εύχομαι τις επόμενες ημέρες να επανέλθω με όμορφες εκπλήξεις και πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Αν είσαι από τους τυχερούς που φεύγεις για διακοπές εύχομαι να περάσεις υπέροχα. Αν είσαι από αυτούς (όπως και εγώ) που ακόμα πρέπει να είναι στην Αθήνα, υπομονή και τα καλύτερα έρχονται!


Περιμένω τα μηνύματά σας στο
Instagram! Μπορείς να με ακολουθήσεις στο Facebook και στο Twitter.



PS: I love you