Ταξίδι στη Βιέννη (φωτογραφίες)

Δέσποινα Καμπούρη
Ταξίδι στη Βιέννη (φωτογραφίες)

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο πριν το καθολικό lockdown στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, αποφάσισα να ταξιδέψω στη Βιέννη και να δω από κοντά την παραμυθένια της ομορφιά στην πιο όμορφη περίοδο του χρόνου! Ήμουν κυριολεκτικά τυχερή! 

Και όπως ξέρεις δεν θα σε ζαλίσω με πολλά λόγια γιατί ξέρουμε και οι δύο ότι στα ταξιδιωτικά μου posts αυτό που θες να δεις είναι οι φωτογραφίες μου.

Θα σου πω μόνο πως φτάνοντας στο αεροδρόμιο ενημερωθήκαμε ότι μετά από δύο μέρες η Αυστρία θα έκλεινε τους διακόπτες λαμβάνοντας μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα. Δε λες ότι ήταν και το ωραιότερο ξεκίνημα του ταξιδιού.

Τα καλά νέα βέβαια ήταν ότι το κλείσιμο της χώρας θα συνέβαινε μία μέρα μετά την προγραμματισμένη μας επιστροφή στην Ελλάδα.

Δεν επέλεξα τυχαία τη Βιέννη αυτή την περίοδο του χρόνου. Όσοι φίλοι και γνωστοί την είχαν επισκεφτεί την περίοδο των Χριστουγέννων μου είχαν πει ότι αν ποτέ αποφασίσω να πάω θα έπρεπε να συνδυάσω αυτές τις ημέρες για να την γνωρίσω καθώς η Βιέννη τα Χριστούγεννα είναι πραγματικά μαγική!

Μείναμε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο για να μην χάνουμε χρόνο σε αποστάσεις και έτσι είχαμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης με τα πόδια.

Ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί καταφέραμε να βρούμε μία Ελληνίδα ξεναγό, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια στη Βιέννη. Πρώτος σταθμός το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυς! Δεν θα μπορούσα να μην το επισκεφτώ! Το λαμπρό παλάτι του Σένμπρουν ήταν ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας. Από την ξεναγό μας έμαθα λεπτομέρειες για τη ζωή και την προσωπικότητα αυτής της πολύ Θυμής πριγκίπισσας που δεν αντιστοιχούν σε όλα αυτά που ήξερα για εκείνη μέσα από τις ταινίες.

Τελικά η ζωή καμιά φορά είναι πολύ σκληρή ακόμα και για τις πριγκίπισσες.

Επόμενοι σταθμοί η Όπερα και η φημισμένη ισπανική σχολή ιππασίας με τα λευκά αυτοκρατορικά άλογα.

Η σοκολάτα βιενουά και τα σνίτσελ για τους κρεατοφάγους της παρέας, πήγαιναν κι έρχονταν!

Δε γράφω αλλά! Μπορείς όμως να ξεφυλλίσεις αυτό το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ που έφτιαξα για εσένα!

Καλή σου μέρα! Περιμένω τα μηνύματά σου στο Instagram!