ΓυναίQα είναι…

Δέσποινα Καμπούρη
ΓυναίQα είναι…

Δεν είναι εύκολο να περιγράψεις τη σύγχρονη γυναίκα.

Όχι γιατί δεν έχεις πράγματα να σκεφτείς, αλλά γιατί η γυναίκα είναι ένα πολυμορφικό πλάσμα με πολλές κρυφές και ορατές πτυχές. Γιατί η γυναίκα είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Γιατί η γυναίκα είναι τα πάντα!

Είναι εκείνη που μας δίνει ζωή. Είναι η μητέρα, η αδερφή, η σύντροφος, η γιαγιά, η φίλη… Είναι ο πυρήνας μιας οικογένειας, είναι ο προστάτης των παιδιών της και των παιδιών όλου του κόσμου.

despoina_kambouri1.jpg



Κι αν λένε πως υπάρχουν φυλετικές ανισότητες εγώ δεν ένιωσα ποτέ πως έχασα κάποια ευκαιρία στην ζωή μου, λόγω φύλου. Τώρα πια ο κάθε άνθρωπος διεκδικεί και παίρνει τη θέση του στη ζωή και στην καριέρα. Η γυναίκα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα αν διεκδικήσει με πάθος και σθένος αυτά που πιστεύει ότι αξίζει!

Ανεξαρτήτως των προσδοκιών της κοινωνίας, της οικογένειας και των τρίτων, οι γυναίκες είναι σε θέση να αποφασίσουν αν θα σπουδάσουν ή αν θα ταξιδέψουν στον κόσμο, τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν, πόσο λίγα ή πολλά ρούχα θα φορέσουν, πόσο αδύνατες ή παχουλές θα είναι, αν θα είναι πολυγαμικές ή μονογαμικές, αν θα κάνουν παιδιά ή αν δε θα παντρευτούν ποτέ…

despoina_kambouri2.jpg



Αυτή είναι η σύγχρονη γυναίκα! Που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί αλλά και αποτελεσματικά, που μπορεί να παλέψει, να πρωταγωνιστήσει, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

despoina_kambouri3.jpg



Είσαι γυναίκα, έχεις δύναμη και αδυναμίες, κανόνες και ελευθερίες, θριάμβους και αποτυχίες, αγαπάς τον εαυτό σου με τις ατέλειές του γιατί αυτές τον κάνουν τέλειο, είσαι όμορφη από μέσα προς τα έξω, κάνεις τον χρόνο φίλο σου και όχι εχθρό γελοιοποιώντας τον εαυτό σου, ξέρεις ότι οι μόδες είναι πρόσκαιρες αλλά το στιλ αιώνιο, κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου και όχι αυτό που σου προστάζουν οι άλλοι, σπας τα στερεότυπα…