Μια μικρή υπενθύμιση με αγάπη 

Δέσποινα Καμπούρη
Μια μικρή υπενθύμιση με αγάπη 

Καταρχήν θα σου ευχηθώ χρόνια πολλά!

Να έχεις υγεία και παιδικό ενθουσιασμό μέσα σου μέχρι τα βαθιά σου γεράματα! Η χαρά του παιδιού δίνει ζωή!

Με αφορμή αυτές τις γιορτινές μέρες, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω κάτι που μπορεί να ξεχνάς.

Τα Χριστούγεννα για τους αισιόδοξους, τους ρομαντικούς, τα παιδιά είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, για τους θρησκευόμενους είναι η πιο ιερή, για τους κουρασμένους η ευκαιρία να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, για τις επιχειρήσεις η καλύτερη εμπορική συνθήκη που υπάρχει. Όμως για κάποιους άλλους είναι πηγή μελαγχολίας. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα και από ποια σκοπιά.

Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μια μέρα. Αν θες και έχεις τη διάθεση μπορείς να την κάνεις ξεχωριστή. Αν πάλι δεν την έχεις μπορείς να την αντιμετωπίσεις όπως όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Μπορεί για εσένα μια μέρα του καλοκαιριού να είναι πολύ πιο σημαντική και να σημαίνει πολλά περισσότερα.

Δε θέλω να γίνομαι κυνική.

Προσπαθώ όμως να είμαι πραγματίστρια και να σου απενοχοποιήσω την χριστουγεννιάτικη εμμονή για γκλίτερ, δώρα, χρυσόσκονη και γαλοπούλες ανάμεσα σε δεκάδες ανθρώπους. Αν δε θες να γίνεις μέρος αυτής της αλυσίδας, μπορείς απλά να μη συμμετάσχεις.

Έχεις κάθε δικαίωμα να περάσεις αυτές τις μέρες φορώντας τη φόρμα σου ξαπλωμένος σε έναν καναπέ. Έχεις κάθε δικαίωμα να απομονωθείς, να κλάψεις, να θρηνήσεις μια απώλεια ή έναν χωρισμό. Να φας μόνος σου ή με ελάχιστους, να μην αγοράσεις δώρα αν δεν έχεις τα χρήματα να το κάνεις. Κανείς δε θα σε παρεξηγήσει. Αυτοί που σε αγαπούν, καταλαβαίνουν και θα συνεχίσουν να σε αγαπούν. Δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις τηλέφωνα για ευχές, ούτε να προσποιηθείς τον χαρούμενο χωρίς να είσαι. Αυτό θα ήταν η υπέρτατη προσποίηση και καταπίεση και δε θα την ήθελε ούτε και ο νεογέννητος Χριστός.

Αυτές τις μέρες μπορεί να δεις απίστευτη χλιδή, ευτυχία και λάμψη στα social media.

Μη μασάς. Κάποια από αυτά είναι πλασματικά χωρίς πραγματική αγάπη, κάποια επίσης απλά μια ανάγκη κάποιων να δείξουν κάτι που δεν είναι. Εσύ μείνε πιστός στα θέλω σου και κάνε αυτό που θέλει η καρδιά σου χωρίς ενοχές και χωρίς να δίνεις εξηγήσεις. Αν θες να φας έναν κουβά μελομακάρονα κάντο. Αν θες να πέσεις για ύπνο από τις 9 την παραμονή της πρωτοχρονιάς κάντο. Αυτή είναι η ανάγκη σου και πρέπει να σεβαστείς το σώμα σου και την ψυχή σου. Αυτά άλλωστε πάνε πακέτο.

Και να θυμάσαι! Θα έρθουν καλύτερες μέρες με μαθηματική ακρίβεια.

Να περάσεις όμορφα όπως εσύ θες! Αυτή είναι η ευχή μου για εσένα!

Περιμένω τα μηνύματά σου στο Instagram!

unnamed-(35).jpg