«Πίστεψε στην ανθρωπιά! Υπάρχει!» (βίντεο)

Δέσποινα Καμπούρη
«Πίστεψε στην ανθρωπιά! Υπάρχει!» (βίντεο)

Κάθε φορά που επιστρέφω από το Λαύριο για να έρθω στο γραφείο, χαλάει η διάθεσή μου.

Όχι επειδή αποχωρίζομαι τη θάλασσα. Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι φέτος δε θα κάνουμε πολλές διακοπές. Είναι η θέα των διαμελισμένων ζώων και τα αίματα στην άσφαλτο που μου σφίγγουν την καρδιά και με κάνουν να κλείνω τα μάτια μου καθώς διασχίζω τη Λαυρίου για να βγω στην Αττική οδό. Ποιον να κατηγορήσεις σε αυτή την περίπτωση; Τα αδέσποτα που προσπαθούν να περάσουν τη λεωφόρο ή τους οδηγούς που δεν προλαβαίνουν να ελιχθούν όταν βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους στη μέση του δρόμου ένα σκυλί;

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ… Να βρίσω τους ασυνείδητους οδηγούς που δεν καταφέρνουν να φρενάρουν εγκαίρως με κίνδυνο της ζωής τους, ή να τα βάλω με τα ανυποψίαστα ζωάκια που δεν έχουν μάθει κανόνες οδικής κυκλοφορίας; Κάθε πρωί Δευτέρας οι ίδιοι προβληματισμοί με συντροφεύουν –όχι ευχάριστα- μέχρι να φτάσω στην Κηφισιά. Και πάντα καταλήγω στον γνωστό θύτη: Ένα ανεύθυνο κράτος με -μερικούς, όχι όλους- ανεύθυνους πολίτες! Καμία πρόληψη για τα αδέσποτα και φυσικά καμία πρόληψη για τα νεκρά ζώα στους δρόμους. Και τότε σκέφτομαι πόση αδικία υπάρχει στον κόσμο. Δε θα άφηναν ποτέ το πτώμα ενός ανθρώπου να κείτεται στην άσφαλτο επί μέρες και οι διερχόμενοι οδηγοί απλώς να το κοιτούν χωρίς να κάνουν κάτι. Ενώ ενός σκύλου το αφήνουν μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από την άσφαλτο. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τους τρόπους… Και πλέον δε μας σοκάρει η εικόνα. Έχει συνηθίσει το μάτι μας σε λίμνες αίματος με άμορφα σώματα ζώων μέσα σε αυτές.

Επέστρεψα στο γραφείο ράκος. Και τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο που σας προτρέπω να δείτε κι εσείς. Σίγουρα δεν έδιωξε ως δια μαγείας την εικόνα του μαύρου διαμελισμένου σκύλου από τα μάτια μου, ούτε το σφίξιμο που ένιωσα τη στιγμή που το αντίκρισα, όμως μου αναπτέρωσε την ελπίδα ότι υπάρχει ανθρωπιά… Σε κάθε γωνιά της γης, γίνονται μικρά θαύματα που εμείς δε θα μάθουμε ποτέ. Γιατί πάντα θα υπάρχουν ευαίσθητες ψυχές που νοιάζονται για τα ζώα και τα προστατεύουν πάντα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό!

Σήμερα το post μου είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς που αγαπάτε τα ζώα και είστε προστάτες τους… Είστε πολύτιμοι στον κόσμο που ζούμε. Πολύτιμοι γιατί τον κάνετε ομορφότερο!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!

Καλή σας ημέρα!