«Διακοπές τώρα!»

Ιωάννα Σαλαμούρα
«Διακοπές τώρα!»

Καλημέρα, καλησπέρα όποια ώρα σε βρει να διαβάζεις αυτό το κείμενο φίλη μου!

Σήμερα αυτά που θα διαβάσεις θα είναι κάτι μεταξύ στυλιστικής πρότασης και εξομολόγηση βασικά....

Ο Ιούλιος τελειώνει σιγά σιγά και όπως τελειώνει και αυτός ο μήνας η ενεργειακή μπαταρία μας έχει μια και μόνο γραμμούλα που σου υπενθυμίζει πως χρειάζεται φόρτιση. Κάνει και τον γνωστό ήχο ταυτόχρονα.
Οι δυνάμεις αρχίζουν να εγκαταλείπουν, το σώμα ακολουθεί σε δεύτερο χρόνο και μετράς τις μέρες σαν τους φυλακισμένους που θα την κάνεις όχι απλά με ελαφρά πηδηματάκια αλλά ως ο νέος Λούης...

Μέχρι και πέρυσι το αν θα πήγαινα διακοπές ή όχι δεν με ένοιαζε. Έλεγα "έλα μωρέ τι τις χρειάζεσαι;"..... Μέχρι που ήρθε το φέτος και γυρνάω και λέω στον εαυτό μου "Τι λες μανδάμ; Δεν θα πας διακοπές;". Όχι απλά θα πας αλλά είναι κι επιτακτική ανάγκη. Είναι ρε παιδί μου αυτή η στιγμή που το σώμα σου πλέον έχει αρχίσει και μουδιάζει, σε" πονάει" το δέρμα σου και θες να φας τοίχους, λαμαρίνες, φανάρια, γραφεία κι ο,τι βρεις μπροστά σου. Οι αντοχές μειωμένες.

Το θέμα των διακοπών μου έχει καρφωθεί στον εγκέφαλο μου από τα τέλη Ιουνίου.. Είναι εκεί και δεν φεύγει από τη σκέψη μου. Θα πας ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Θα βρεθείς σε μια, όποια παραλία να κοιτάζεις μόνο το μπλε της θάλασσας, θα ακούς τον ήχο από το κύμα ακόμη και τους διαολεμένους "ρακετίερς", όπως τους αποκαλώ, διότι και ο ήχος από το μπαλάκι στην ρακέτα είναι αγαπημένος πλέον, θα κολυμπάς μέχρι τα δάκτυλα σου να ζαρώσουν και θα λαμβάνεις την λατρεμένη βιταμίνη D του ήλιου μέχρι τελικής πτώσης.

Ναι φίλη μου επιβάλλεται να πας έστω και λίγες μέρες διακοπές. Έχεις κάνει τόσα πολλά αυτή τη χρονιά και είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για εσένα.

219A3071

Οι δουλειές και τα έξοδα ΔΕΝ σταματούν ΠΟΤΕ, εκεί θα είναι δεν θα σε ξεχάσουν. Όμως το σώμα σου και η ψυχή σου θα σε "αφήσουν" κάποια στιγμή όταν είσαι μόνο στα "κόκκινα".

219A3053


Τρόποι και λύσεις για να δεις που θα πας υπάρχουν. Αγαπημένα άτομα θέλεις δίπλα σου και όλα γίνονται. Κι αν δεν τα έχεις τόλμησε και πήγαινε λίγες μέρες κάπου μόνη σου. Θα κάνεις παρέα με την πάρτη σου, τα βιβλία σου, θα ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια κι ευτυχώς όπου κι αν πας υπάρχουν κοινωνικοί άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι, που θα σου πιάσουν κουβέντα και που ξέρεις μπορεί να κάνεις νέους φίλους.

219A3057

Συμπέρασμα: Κάν'την με ελαφρά πηδηματάκια, και οι υποχρεώσεις μπορούν να περιμένουν.

219A3063

Το Instagram και fb είναι ανοιχτό για να μου στέλνεις θέματα που σε απασχολούν.

Φιλιά πολλά!!!!!

Credit
Photo: Ζωή Καπίρη