Σε τι κομμάτια αξίζει να επενδύσεις τώρα στις εκπτώσεις

Ιωάννα Σαλαμούρα
Σε τι κομμάτια αξίζει να επενδύσεις τώρα στις εκπτώσεις

Σου έχω εδώ μία λίστα με όλα τα απαραίτητα κομμάτια που αξίζει να αγοράσεις σε πιο οικονομική τιμή

Γειά και χαρά αγαπημένη μου!

Πώς μου είσαι; Βρίσκεσαι εντός ή εκτός; Όπως και να έχει είτε λείπεις διακοπές, θα γυρίσεις κάποια στιγμή, είτε είσαι στην πόλη, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και είναι ευκαιρία να τις εκμεταλλευτείς για να αποκτήσεις "key pieces" στη ντουλάπα σου!

Να τα πάρουμε από την αρχή όμως. Πώς να επιλέξεις τι να αγοράσεις χωρίς να παρασυρθείς από άσκοπες αγορές; Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου; Αυτοί είναι οι δυο βασικοί "πυλώνες" των αγορών σου μέσα στις εκπτώσεις διότι πολύ εύκολα οι περισσότερες λέμε "έλα μωρέ 5 ευρώ έχει, γιατί να μην το αγοράσω;"

Και μαζεύονται 5 κι άλλα 5 κι άλλα 5 και στο τέλος έχεις ξοδέψει γύρω στα 100 ευρώ σε άσκοπα ψώνια και σε ρούχα που στο τέλος θα τα χαρίσεις... Σκληρό αλλά έτσι γίνεται συνήθως.

Ο Covid μας έκανε "καλό". Μέσα στην καραντίνα πολλά πράγματα "μετατοπίστηκαν", άλλαξαν, συνήθειες παλιές "έφυγαν" και "ήρθαν" καινούριες. Είμαι σίγουρη πως έκανες ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου και βρήκες πολλά ρούχα που δεν τα έχεις φορέσει ποτέ και άλλα που τα είχες ξεχάσει. Αυτή, λοιπόν, είναι η βάση που θα χρησιμοποιήσεις στις νέες σου αγορές. Με αυτή θα κινηθείς.

Ανακάλυψες για παράδειγμα πως έχεις μια φανταστική pencil φούστα για cocktail εμφανίσεις αλλά δεν έχεις τις κατάλληλες γόβες ή πέδιλα για να την συνδυάσεις. Να λοιπόν μια αγορά-επένδυση, ένα ζευγάρι παπούτσια. Μπορεί να μην είναι αυτή η ανάγκη σου δηλαδή το βραδινό παπούτσι, μπορεί όμως να είναι το καθημερινό σου παπούτσι που όμως δεν θα σε πονάει όταν το φοράς στην εργασία σου, μπορεί να είναι εκείνα τα αθλητικά για την άσκηση σου που είχες βάλει στο μάτι πριν την καραντίνα αλλά ήταν ακριβά να τα αγοράσεις.

Και κάπως έτσι ξεκινάς να φτιάχνεις μια "έξυπνη" και λειτουργική ντουλάπα.

Ένα άλλο tip είναι να ψωνίζεις κομμάτια που συνδυάζονται με τα περισσότερα καθημερινά σου ρούχα διότι αυτά φοράς τον πιο πολύ καιρό. Πχ φοράς καθημερινά παντελόνια και συνειδητοποίησες πως δεν έχεις μπλούζες ή πουκάμισα σε ουδέτερα χρώματα. Να η ευκαιρία να αποκτήσεις εκείνο το μεταξωτό πουκάμισο σε λευκό του πάγου το οποίο θα το φοράς χειμώνα-καλοκαίρι.

Εγώ αν βρισκόμουν στην ντουλάπα σου θα εξέταζα τι σου λείπει. Μπορεί αυτό να είναι από συγκεκριμένα κομμάτια ή να χρειάζεσαι χρωματική ανανέωση, ναι ακόμη κι αυτό.

Τα ρούχα που θεωρώ πως πρέπει να τσεκάρεις αν έχεις, είναι τα εξής:

-Δερμάτινο jacket, απαραίτητο! Σε όποια ηλικία κι αν είσαι, όποιο στιλ κι αν έχεις το χρειάζεσαι.

-Πανωφόρι, από καπαρντίνα μέχρι παλτό. Όλοι στις εκπτώσεις ακόμη και το καλοκαίρι "βγάζουν" προς πώληση και τα πιο χοντρά ρούχα.

-LBD, είναι απαραίτητο. Αν δεν έχεις πρέπει να το αποκτήσεις, θα κάνει απόσβεση εμπιστέψου με!

-Κλασικά παντελόνια, χυτά ή σε στενή γραμμή δεν έχει σημασία. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει.

-Jeans, αν είσαι λάτρης του είδους τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσεις σε ένα καλό κομμάτι. Μην το γελάς αλλά ένα ακριβό τέτοιο παντελόνι θα το έχεις πολλά χρόνια στην ντουλάπα σου, έχω jeans flare είκοσι χρόνια τώρα και είναι σαν καινούργιο....

-Παπούτσια όπως ανέφερα πριν.

-Τσάντες. Πρωινές, καθημερινές, backpack, belt bag, βραδινές, δες τι σου λείπει!

-Εσώρουχα. Κι όμως αν αγοράζεις κάθε φορά που έχει εκπτώσεις και δε θα σου λείψουν και δε θα λυπάσαι να αποχωριστείς αυτά που δεν φοράς και να πετάξεις αυτά που σου έχουν φθαρεί διότι πάντα θα έχεις "ενημερωμένο" το συρτάρι με τα εσώρουχα σου! Συμπεριλαμβάνονται και οι κάλτσες, καλσόν.

-Καλλυντικά. Ό,τι κι αν είναι αυτό, το make up, το αγαπημένο σου κραγιόν, η, το άρωμά σου, η κρέμα σου κλπ.

-Κοσμήματα. Σίγουρα δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, όμως είναι μια επένδυση την οποία θα την έχεις μια ζωή. Αν ήθελες ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ευκαιρία να τα πάρεις.

Αυτά συν-πλην θα τσέκαρα αν έχεις και μετά θα συμπλήρωνα με λεπτομέρειες, μπλούζες, φούτερ κι άλλα. Το βέβαιο είναι πως θα σε συμβούλευα να μην "πέσεις" με τα μούτρα στα trendy της εποχής ή τουλάχιστον να επιλέξεις αυτά που θα έχουν και μια πιο διαχρονική αξία διότι υπάρχουν τέτοια κομμάτια.

Εύχομαι να σε διαφώτισα!



Instagram και fb μου, σε περιμένουν για να μου στείλεις απορίες σου!



Φιλιά πολλά!!!!