«Τι να φορέσω σε γάμο τον Σεπτέμβριο»;

Ιωάννα Σαλαμούρα
«Τι να φορέσω σε γάμο τον Σεπτέμβριο»;

Μου ζητάτε διαρκώς τις τελευταίες ημέρες προτάσεις για looks που μπορείτε να υιοθετήσετε σε κάποιον γάμο αυτόν το μήνα και ιδού οι δικές μου προτάσεις. 

Αγαπημένη μου πώς είσαι;

Επιστροφή στην καθημερινότητα μας με κάποιες αποδράσεις ακόμη εφόσον ο καιρός καλά κρατεί αλλά και κάποια κοινωνικά καλέσματα όπως κάποιοι γάμοι που γίνονται δειλά-δειλά και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Μου στέλνεις μηνύματα που αφορούν το "καυτό" θέμα γάμος και τι να φορέσεις αυτόν τον καιρό. Η συμβουλή μου είναι να μην προβληματίζεσαι τόσο πολύ διότι έχεις δυο "συμμάχους" στο πλευρό σου, τον καιρό και τις εκπτώσεις που ακόμη υπάρχουν στα μαγαζιά!

Ο καιρός είναι ακόμη ζεστός και δεν έχει σκαμπανεβάσματα, μια κρύο, μια ζέστη, όπως συμβαίνει τον Οκτώβριο και όντως δε θα ξέρεις τι να φορέσεις τότε, άρα μπορείς να κινηθείς με ρούχα και παπούτσια εντελώς καλοκαιρινά που ακόμη έχεις στην ντουλάπα σου.

Τα ρούχα τα οποία θα επιλέξεις πρώτα από όλα θα πρέπει να συμβαδίζουν με την προσωπικότητα και το στυλ σου και ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να δώσεις σημασία είναι το πού θα γίνει το μυστήριο.

Για παράδειγμα εάν ο γάμος γίνεται σε νησί εξυπακούεται πως δε θα φορέσεις ένα στενό μέχρι το γόνατο φόρεμα και γόβες στιλέτο, κάτι που θα το έκανες πολύ άνετα στην πόλη αλλά ένα ανάερο και ζουμερά-χρωματιστό φόρεμα και τα αγαπημένα σου ίσια πέδιλα με όμορφα αξεσουάρ!

Κάτι άλλο το οποίο πρέπει να αποφύγεις είναι 100% το λευκό χρώμα για ευνόητους λόγους. Αν θέλεις να φορέσεις ανοικτόχρωμο ρούχο επίλεξε απαλά χρώματα όπως γκρι ανοικτό, αποχρώσεις του μπεζ, γαλάζιου, ροζ κλπ.

Στην περίπτωση που για τους δικούς σου λόγους δε θέλεις να βγάλεις τα χέρια σου έξω, μια πρόταση είναι μακρυμάνικα ρούχα αλλά από ανάλαφρα υφάσματα όπως το μετάξι που πίστεψε με δε θα ζεσταθείς ενώ η οικονομική λύση αλλά και σταθερή αξία είναι μια πασμίνα ριγμένη πάνω σου έτσι ώστε να καλύπτει τα χέρια σου. Πάλι δε θα ζεσταθείς.

Κάτι που μου αρέσει να βλέπω στους γάμους είναι γυναίκες με παντελόνια που για κάποιο λόγο οι Ελληνίδες δεν τα προτιμούν.. Είναι πάρα πολύ σικ αλλά θα είσαι και πάρα πολύ άνετη.

Μπορεί να είναι μια ολόσωμη φόρμα ή ένα βραδινό τοπ με μια χυτή παντελόνα ή σκέψου μια αέρινη τουνίκ με ζώνη στη μέση και αυτό το παντελόνι που ταιριάζει και κολακεύει το σώμα σου!

Θέλω να τοποθετηθώ ως προς τα μακριά φορέματα τύπου τουαλέτας κι όχι τα "παιχνιδιάρικα" καλοκαιρινά. Η μόνη ένσταση που έχω ως προς αυτά τα φορέματα είναι πως αν δεν είναι το κάλεσμα αυτού του τύπου με Dress Code "Black Tie" ή αν δεν είσαι η κουμπάρα, πεθερά, μάνα, που μεταξύ μας θέλεις να ζήσεις το όνειρο του "κόκκινου χαλιού", καλό είναι να μην τα βάζεις... Είναι υπερβολή και συνήθως οι γάμοι που γίνονται δεν είναι τόσο επίσημοι πια που να καλείσαι να φορέσεις ένα τέτοιο ρούχο.

Μια άλλη συμβουλή μου είναι να επιλέγεις αντί για φορέματα deux pieces, δηλαδή δυο κομμάτια. Θέλεις τοπ και φούστα, τοπ και παντελόνι; Ο λόγος είναι απλός, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αξιοποίησεις την αγορά σου ειδικά αν είναι ακριβή και δεν θα καταχωνιάσεις το φόρεμα που "κάηκε" μια φορά που το έβαλες στην ντουλάπα σου και θα το ξαναβγάλεις μετά από χρόνια. Ενώ έχοντας δυο κομμάτια με μια αλλαγή σε τοπ, φούστα ή παντελόνι κι ένα άλλο παπούτσι δημιουργείς νέα σύνολα.

Εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις που καλά κρατούν για να αγοράσεις "κομμάτια κλειδιά" για την γκαρνταρόμπα σου. Όχι μόνο σε ρούχα αλλά σε παπούτσια και σε αξεσουάρ. Επένδυσε σε κλασικά και διαχρονικά κομμάτια διότι όπως βλέπεις η μόδα φεύγει και ξαναέρχεται, αλλά κάποια ρούχα, παπούτσια "μένουν"!

Τέλος, μην αγχώνεσαι τόσο πια με το τι θα βάλεις σε ένα γάμο και ο λόγος είναι απλός, εκείνη την μέρα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην πρωταγωνίστρια, την νύφη!




Instagram και fb μου, σε περιμένουν για να μου στείλεις απορίες σου!


Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου όμορφο και να σε προσέχεις!!!!