Ο έρωτας στη χρονιά του κορονοϊού

Ιωάννα Σαλαμούρα
Ο έρωτας στη χρονιά του κορονοϊού

Γεια και χαρά όμορφο κοριτσάκι μου!



Περνάν οι μέρες, οι νύχτες, έφυγε το φθινόπωρο και μέχρι να το καταλάβουμε μπήκαμε στην Άνοιξη. Και όλα αυτά τα βιώσαμε-βιώνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Τα νεύρα πολλά, οι αντοχές έχουν μειωθεί και περιμένουμε πώς και πώς να φτιάξει ο καιρός για να μας ανεβάσει τη διάθεση, τουλάχιστον....



Απαγορεύσεις παντού, πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα είναι κλεισμένα με την ασπροκόκκινη κορδέλα του εγκληματολογικού... Βόλτα στα αγαπημένα σου μαγαζιά για ψώνια, πρωινή βόλτα με το παιδί σου ή τη φίλη σου, να καθίσεις στο στέκι σου για ένα καφέ, ποτό, ταξίδια το Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσεις στα σπίτια φίλων, φλερτ στην έξοδο σου, ΌΧΙ. Ακούγεται πιο ηχηρό και από το ΌΧΙ του Μεταξά.... Από όλα αυτά που προανέφερα θα σταθώ στο φλερτ και θα σταθώ εκεί γιατί το φλερτ και ο έρωτας είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας, της ύπαρξής μας, της διάθεσης μας και ακόμη και αυτό το πήρε μαζί του μια καθολική καραντίνα.



Κάτι που ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό τείνει να εξαφανιστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους όπου είμαστε κλεισμένοι. Και τι γίνεται τώρα; Μπορείς να απαγορεύσεις το φλερτ; Μπορείς να διακόψεις την φυσιολογική πορεία του έρωτα και της δυνατότητας να γνωριστούν δυο άνθρωποι; ΌΧΙ είναι η απάντηση.

159484289 440794243837956 3753235850072497398 n




Πηγαίνοντας λίγα χρόνια πίσω άκουγες, ίσως να το έχεις βιώσει κι εσύ, πως το φλερτ μέσα σε χώρους μπαρ ή όπου αλλού είχε αρχίσει να εξαφανίζεται και πως στην θέση του είχε αρχίσει να παίρνει το διαδικτυακό φλερτ. Σωστό ή λάθος αυτή είναι η ροή και η εξέλιξη των πραγμάτων και της εποχής μας. Πάντα το θεωρούσα άβολο να κάνεις γνωριμία μέσω social media μιας κι έχω βιώσει τα ωραία χρόνια του φλερτ και της ρεαλιστικής προσέγγισης όπου ρεαλίστικη προσέγγιση είναι να έχεις τον άλλον απέναντι σου, ζωντανό. Ραβασάκια αφημένα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, μεταμεσονύχτια "κρυφά" τηλεφωνήματα για να μην σε ακούσουν οι γονείς και κουκουλωμένη κάτω από το πάπλωμα, λουλούδια από έναν άγνωστο-γνωστό θαυμαστή, γράμματα και κάρτες σταλμένες από ταχυδρομείο ακόμη και αν το φλερτ σου έμενε στην ίδια πόλη με σένα, γραμμένες κασσέτες με ερωτικά τραγούδια και αφιερώσεις στο ραδιόφωνο..... Όλα αυτά όμως πάνε έφυγαν και την θέση όλων αυτών πήρε ένα κινητό με μηνύματα μέσω facebook ή άλλων site γνωριμιών.



Ξαφνικά το αυτονόητο να είσαι σε ένα μπαρ και να έρθει να σου μιλήσει κάποιος μεταμορφώθηκε στο έρχομαι να σου μιλήσω αλλά να μου δώσεις το όνομα σου να σε βρω στα social και να αρχίσω να σου μιλάω online αντί να σου μιλήσω ενώ σε έχω ζωντανά μπροστά μου... Περίεργο, κουλό και αλλόκοτο μου φαίνεται αυτό.



Δεν έφτανε όλο αυτό έρχεται και μια καραντίνα για να ισοπεδώσει, να προσπαθήσει να εξαφανίσει τον έρωτα, το φλερτ.. ΌΧΙ όμως είναι η απάντηση. Κανένας ιός, καμία καραντίνα δεν θα μπορέσει να εξαφανίσει την πιο όμορφη στιγμή που δυο άνθρωποι συναντιούνται, ερωτεύονται, "παίζουν", φλερτάρουν. Τα social media αυτή τη φορά φαίνεται πως φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και δίνουν την ευκαιρία να γνωριστούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, είναι το μόνο μέσο επικοινωνίας για να μπορέσεις να φλερτάρεις εκτός από την βόλτα που θα πας ή αγοράζοντας τον καφέ σου, που και εάν σου "κάτσει"!



Τώρα αν είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης δεν ξέρω. Άγαρμπο; Άκομψο; Μη ρομαντικό; Ξέρω μόνο να πω πως σε αυτό το δύσκολο διάστημα που ζούμε κάπου πρέπει να βλέπουμε και μια φωτεινή κουκίδα, σωστή ή λάθος δεν γνωρίζω. Γνωρίζω πως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ρισκάρεις και να πεις ένα γεια σε κάποιον που σου μίλησε, άλλωστε δεν έχεις να κινδυνέψεις σε κάτι και αν δεν σου αρέσει απλά κάνεις delete, τουλάχιστον σκέψου να σου είχαν κανονίσει blind date οι φίλες σου να μην σου άρεσε και να μην ήξερες από που να φύγεις........



Με κάποιο τρόπο οφείλεις να κοινωνικοποιηθείς, να γελάσεις έστω και έτσι, να περάσεις όμορφα. Απενοχοποιήσου, πάντα με μέτρο όμως γιατί φυσικά υπάρχουν παγίδες και "εξωτικά" μέρη που σου υπόσχονται πολλά!



Ταμπού, ξε-ταμπού κάπως πρέπει να το ρίξεις έξω και να διασκεδάσεις.



Αυτά για σήμερα και φυσικά με βρίσκεις Instagram και στο Facebook για ερωτήσεις και λοιπές ερωτήσεις.



Φιλιά πολλά

ΧΧΧ