Μήπως ήρθε η ώρα να «σκάψεις» τη ντουλάπα σου;

Ιωάννα Σαλαμούρα
Μήπως ήρθε η ώρα να «σκάψεις» τη ντουλάπα σου;

«»




Γεια σου ομορφιά μου!



Πάει καιρός που είμαστε κλεισμένοι μέσα και σίγουρα έχουμε εξαντλήσει όλες τις θεματολογίες του "τι δημιουργικό να κάνουμε". Καθαρίσαμε, πετάξαμε πράγματα που δεν χρειαζόμασταν, ανακαινίσαμε τους χώρους μας, είδαμε ταινίες, φάγαμε, σερφάραμε για ώρες στο ίντερνετ ψάχνοντας ρούχα και αξεσουάρ......



Και με αφορμή την τελευταία μου πρόταση θα πιαστώ, ρούχα και αξεσουάρ! Και ερωτώ! Είσαι σίγουρη πως μπορείς να βρεις μόνο στο ίντερνετ πράγματα που σου αρέσουν; Θα σου απαντήσω πως όχι και πως υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί!



Υπάρχει μια συνολικότερη "μετακίνηση" παγκοσμίως που μιλάει για την Πράσινη Ανάπτυξη, ανάπτυξη που ο καθένας με τον τρόπο του θα αφουγκραστεί και θα βοηθήσει το περιβάλλον που ολοένα γίνεται και πιο ευάλωτο. Θα έχεις δει νέες, εξελιγμένες ενέργειες που γίνονται όπως η αντικατάσταση των πλαστικών, νέα ενεργειακά προγράμματα για το σπίτι, αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον, εταιρείες με ρούχα να σου μιλούν για ανακύκλωση και η λίστα ολοένα και να μεγαλώνει. Γίνεται να μην ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στο περιβάλλον μας και να μείνουμε απαθείς; Θα μου πεις και τι μου προτείνεις ρε Ιωάννα; Να φορέσω την γλάστρα που έχω στο μπαλκόνι και να την συνδυάσω με τα ντοματίνια για σκουλαρίκια; Σου έχω τη λύση!



Κλεισμένη λοιπόν τόσο καιρό στο σπίτι και στύβοντας το κεφάλι μου τι άλλο να κάνω αποφάσισα μια μέρα να ανοίξω ντουλάπες και να δω τι υπάρχει για να δώσω ή και να πετάξω εάν δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Προς έκπληξή μου όμως βρέθηκα μπροστά σε απίστευτους θησαυρούς. Ρούχα που είχα από το σχολείο και τα οποία είναι πάλι στη μόδα. Ρούχα της μαμάς μου που είναι λες και ξεπήδησαν από κάποιον Οίκο Μόδας και είναι το σήμερα, δεν θυμίζουν σε τίποτα την εποχή που τα αγόρασε ή τα έραψε! Να μη σου πω για τα αξεσουάρ, κοσμήματα και τσάντες! Μέχρι και μια απίθανη off white σαλοπέτα loose ανακάλυψα που υπό κανονικές συνθήκες αν την έβλεπα σε κάποιο κατάστημα μπορεί και να μην της έδινα σημασία.

salopeta




Και έτσι ξαφνικά βρέθηκα με μια νέα γκαρνταρόμπα, που κάνοντας συνδυασμούς δημιούργησα νέα σύνολα! Δυστυχώς δεν έχει κρατήσει τα απίθανα παπούτσια της που σαν παιδί τα έβλεπα και πίστευα πως μεγαλώνοντας θα τα απολαύσω όσο και η ίδια...αχ κακούργα μάνα!!!!!

Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ μόνο είναι να βάλεις την φαντασία σου να "παίξει" και να δημιουργήσεις σύγχρονα σεταρίσματα, που είμαι σίγουρη πως το έχεις!



Μήπως λοιπόν να μπεις στα άδυτα της ντουλάπας σου αλλά και της μαμάς σου και να ψάξεις να βρεις και εσύ τους θησαυρούς σου; Γιατί καλά τα νέα σου αποκτήματα αλλά με αυτόν τον τρόπο θα βάλεις κι εσύ ένα λιθαράκι στην ανακύκλωση και στην βοήθεια του περιβάλλοντος! Άσε δε που δεν θα σπαταλήσεις και χρήματα! Για σκέψου το!



Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις ακόμη περισσότερες vintage ανακαλύψεις:



Με βρίσκεις στο Instagram και Facebook για τυχόν απορίες!



Φιλιά πολλά και να σε προσέχεις και να σε αγαπάς!

ΧΧΧ