Συνταγή για Tagliatelle Pomodoro

Συνταγή για Tagliatelle Pomodoro

Το έχω ξανά πει πως πολλές φορές οι απλές συνταγές μπορεί να είναι και ακόμα πιο εντυπωσιακές αλλά και συνάμα νόστιμες ειδικά όταν χρειάζεσαι λιγότερο από 10 λεπτά για να φτιάξεις την γευστικότατη Pasta Pomodoro.

Επιλέγω ταλιατέλες φρέσκες ψυγείου όχι μόνο επειδή γίνονται μέσα σε 3 λεπτά αλλά και γιατί το αποτέλεσμα και η γεύση είναι απόλυτες στα γούστα μου.

Το μυστικό για μια πετυχημένη συνταγή είναι αγάπη φαντασία και ότι υλικά έχουμε πάντα εύκαιρα .. ( αυτό το λέω πάντα ).

Βράζουμε το νερό να κοχλάζει με αρκετό αλάτι. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα για 3 λεπτά ( όση ώρα γράφουν πάνω αντίστοιχα τα μακαρόνια της προτίμησης σας ).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο ένα λευκό κρεμμύδι και αν θέλετε μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη για να πάρει γεύση.

Ρίχνουμε μέσα ντοματίνια φρέσκα αν δεν έχετε υπάρχει κονσέρβα με ντοματίνια χρησιμοποιώ ή Biona ή Κύκνος. Ρίχνουμε αλάτι και αρκετό φρέσκο τριμμένο πιπέρι, μια κουταλιά μουστάρδα Αγγλική Colmans είναι καυτερή και δίνει ωραία γευσή, έναν πελτέ ντομάτας 1κσ ξύδι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Μπορείτε να ρίχετε και λίγο λευκό κρασί και λίγο κρέμα γάλακτος προαιρετικά.

Πρόσθεστε νερό από τα μακαρόνια που βράζουν 3 κουταλιές τις σούπας και ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύετε τυρί τριμμένο ότι σας αρέσει . Προσωπικά χρησιμοποιώ Grana Podanο.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco