Σπιτική συνταγή για Περουβιανό ceviche λαυράκι και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Σπιτική συνταγή για Περουβιανό ceviche λαυράκι και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις

Φτιάξτε την συνταγή για λαυράκι ceviche και εντυπωσιάστε άπαντες κάνοντας τους να νιώσουν πως τρώνε στο πιο καλό εστιατόριο.

Ένα θαλασσινό φαγητό εμπνευσμένο από την Νότια Αμερική που προέρχεστε από το Περού.

Το μυστικό είναι το καλό φρέσκο ψάρι μαριναρισμένο μέσα σε φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών λεμόνι, λάιμ ή πικρό πορτοκάλι.

Εμείς το φτιάξαμε με πολλά λάιμ και βγήκε μαγικό. Όταν λέω εμείς εννοώ με τον καλό μου φίλο, Νίκο Κυριακόπουλο, που συχνά κάνουμε παρέα συνταγές σε bbq μιας και είναι ο Κύριος Weber αλλά και Lodge Cast Iron και μου έχει μάθει να φτιάχνω διαφορες νοστιμιές χρησιμοποιώντας τα σκεύη από μαντέμι.

3 χαρακτηριστικές συνταγές που είχα φτιάξει και είχα λάβει πολλά μηνύματα ήταν αυτές :

Συνταγή θεϊκή για σολομό σε πλάκα κέδρου

Συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό καρβέλι ψωμί

Η απόλυτη συνταγή για Dutch Baby, το πιο θεϊκό πρωϊνό


Πάμε λοιπόν στην συνταγή μας

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό φρέσκο λαβράκι φιλεταρισμένο θα βγάλει περίπου 300-400 γρ

10 -12 Lime

3 κσ ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

Πιπέρι

Λίγο τσίλι

Μάνγκο κομμένο σε κυβάκια

Λίγο σχοινόπρασο

Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες

1 Αγγούρι μεγάλο ή 2 μικρά

Κάπαρη

Εκτέλεση

Κόβετε όπως θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω σε τετράγωνα κομμάτια το λαυράκι και το βάζετε σε ένα μπολ (προσοχή να μην υπάρχουν κόκαλα). Το περιχύνετε με τα στημένα λάιμ, πρόσθετετε το ελαιόλαδο, λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο τσίλι. Βάζετε το μισό μάνγκο, το σχοινόπρασο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και το βάζετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 - 35 λεπτά.

Το βγάζετε και προσθέτετε στο υπόλοιπο μάνγκο το αγγουράκι, κομμένο σε κύβους και λίγη κάπαρη.

Το τρώτε αμέσως (δεν διατηρείτε μετά στο ψυγείο). Είναι ένα φαγητό φρέσκο που πρέπει να φαγωθεί την ίδια μέρα.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco