Γιατί απέτυχε ο γάμος σου; Η επιστήμη σου εξηγεί τους λόγους

Γιατί απέτυχε ο γάμος σου; Η επιστήμη σου εξηγεί τους λόγους

Λυπάμαι αλλά ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες

«Επιτέλους παντρεύτηκα» ήθελες να βροντοφωνάξεις, γιατί όπως και να το κάνουμε, ήταν και το όνειρο της ζωής σου ένα πράγμα. Και αφού έγιναν τα γλέντια και οι χοροί, και ήρθε η πραγματικότητα, άρχισαν και τα προβλήματα. Και τελικά, αντιλήφθηκες ότι είστε καλύτερα χωριστά και ότι ήταν μέγα λάθος ο γάμος σας. Γιατί όμως φτάσατε στο σημείο να χωρίσετε; Και ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτό; Η επιστήμη –και όχι εγώ- σου έχει τις απαντήσεις.

Βιαστήκατε

Δεν μπορούσατε να κρατηθείτε μακριά ο ένας από τον άλλο και είναι λογικό τον πρώτο καιρό να συμβαίνει αυτό. Βέβαια εσείς το προχωρήσατε ένα βήμα παραπέρα και είπατε να παντρευτείτε κιόλας. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Δεν γνωριζόσασταν, ή μάλλον δεν γνωριζόσασταν καλά. Είχατε βιώσει μόνο την περίοδο του έρωτα και τα μέλια, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να διαχειριστείτε την καθημερινότητα η οποία αναπόφευκτα θα έρθει. Λυπάμαι…

Αργήσατε

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι πιθανότητές σου να πάρεις διαζύγιο αυξάνονται κατά 11% αν έχεις περάσει τα 32. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι, μιας και υπάρχει κάτι ακόμα πιο απειλητικό για τον μέλλοντα γάμο σου. Η αλήθεια είναι ότι όταν μένεις σε σχέση για πάρα πολλά χρόνια, μία φθορά και μία ρουτίνα υπάρχει. Το κακό που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι απλά παντρεύονται με την ελπίδα ότι ο γάμος θα σώσει τη σχέση. Μάντεψε: Τίποτα δε σώζεται.

Ο γάμος σας δεν είχε πολλούς καλεσμένους

Ακόμη ένα στατιστικό το οποίο ίσως να μην καταλαβαίνεις απόλυτα αλλά παίζει σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πολύ κλειστοί γάμοι είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε διαζύγιο από τους πιο ανοιχτούς.

Tελικά, κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου;

Ο γάμος σας ήταν πολύ ακριβός

Εδώ που τα λέμε, αν δεν είσαι κάποιος πάρα πολύ πλούσιος, τα πολλά έξοδα για έναν γάμο είναι μάλλον περιττά. Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, τα ζευγάρια που ξεπαραδιάστηκαν για το γάμο τους, πέτυχαν μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών από αυτά που κινήθηκαν σε πιο οικονομικές λύσεις.

Ο μεγαλύτερος μύθος για το σεξ και το σώμα σου μόλις καταρρίφθηκε