3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που έσωσαν τη σχέση μου

Τσακιρίδου Χριστίνα
3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που έσωσαν τη σχέση μου

Οι παλαιότερες γενιές κρύβουν πολύ σοφία και γνώση.

Η γιαγιά μου είναι ένα από τα πιο σοφά άτομα που έχω γνωρίσει μέχρι και σήμερα. Οι δύσκολες συνθήκες της εποχής της και η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της δεν της επέτρεψαν να τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο, διαθέτει όμως το πιο σημαντικό πτυχίο: στο σχολείο της ζωής.

Η Σωτηρία μου (όνομα και πράγμα) ήταν πάντα εκείνη που με συμβούλευε για διάφορα καθημερινά θέματα. Κάθε φορά που με έβλεπε προβληματισμένη ή ανήσυχη ερχόταν δίπλα μου για να κουβεντιάσουμε και στο τέλος ένιωθα σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Μαγικό feeling να ακούς έναν άνθρωπο και να ξέρεις ότι αυτό που σου λέει είναι πράγματι το σωστό, ακόμη και αν δεν το πίστευες μέχρι πριν λίγα λεπτά.

5 πράγματα που δεν πιστεύεις ότι ένας άντρας αναζητά σε εσένα



Μικρά μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση. Κάνε κλικ εδώ για να τα ανακαλύψεις.

Τα tips που μου έσωσαν τη σχέση (και ίσως αύριο σώσουν και την δική σου)

1) Μην φοβάσαι να δείξεις τα συναισθήματά σου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν να εκδηλώσουν την αγάπη, το πάθος και ό,τι νιώθουν για τον σύντροφό τους από φόβο. Η γιαγιά μου το έλεγε πάντα: «Να λες αυτό που νιώθεις χωρίς ντροπή». Σήμερα συμφωνώ περισσότερο από ποτέ μαζί της και φροντίζω να δείχνω με κάθε τρόπο τα συναισθήματά μου.

2) Μάθε να ακούς

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και οι ρυθμοί μας ιδιαίτερα χαοτικοί. Μέσα στον χαμό των υποχρεώσεων, συχνά ξεχνάμε να ακούμε τον άνθρωπό μας χωρίς διακοπές ή επικριτικό τόνο. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται ο αγαπημένος μας είναι να νιώσει ότι τον ακούμε, τον καταλαβαίνουμε και είμαστε δίπλα του.

3) Να είσαι ο εαυτός σου και να λες πάντα την αλήθεια

Παλαιότερα είχα μάθει να «κρύβομαι» πίσω από λέξεις για να μην πληγώσω κάποιον ή χειροτερέψω μία κατάσταση. Σήμερα ακολουθώ τη συμβουλή της γιαγιάς στο έπακρο και ήδη όλα είναι καλύτερα. Ο σύντροφός μου με αγαπά ακριβώς γι' αυτό που είμαι ενώ η ειλικρίνεια είναι βασικό θεμέλιο στη σχέση μας.

Δυνάμωσε τώρα τα ηχεία και απόλαυσε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια όλων των εποχών.



Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com