3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο

Τσακιρίδου Χριστίνα
3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο

Αχ και να ήξερα νωρίτερα πόσο δίκιο είχες...(σε όλα).

3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που μου άλλαξαν τη ζωή

1) Μάθε να δίνεις και θα σου έρθουν πίσω διπλά

Πάντα μέσα μου το πίστευα αυτό ωστόσο ήμουν κι εγώ «χαμένη» μέσα στις σκέψεις, την κούραση και τις καθημερινές μου υποχρεώσεις. Για παράδειγμα, έχει τύχει να δω στον δρόμο έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη και από βιασύνη να μην κάνω κάτι για να βοηθήσω. Σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω στο φανάρι και να μην δώσω χρήματα ή φαγητό σε άνθρωπο που βλέπω ότι τα χρειάζεται.

Το ίδιο ισχύει και με τα ρούχα που μου περισσεύουν και δεν φοράω πια. Πάντα προσπαθώ να τα δωρίσω σε άλλα άτομα που τα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη. Το χαμόγελό τους (πίστεψέ με είναι πολύ λαμπερό) είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Μερικές φορές κάνοντας κάτι τόσο μικρό και απλό, νιώθεις αυτομάτως πιο γεμάτο και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. Είναι ένα μαγικό feeling που αξίζει (και σου εύχομαι) να νιώσεις, ξανά και ξανά!

2) Να είσαι ταπεινή

«Να θυμάσαι πως η σεμνότητα και η ταπεινοφροσύνη είναι προϋποθέσεις της εξέλιξης» μου είπε κάποτε η γιαγιά και εγώ κουνούσα καταφατικά το κεφάλι μου χωρίς όμως να καταλαβαίνω τη δύναμη αυτής της πρότασης. Μεγαλώνοντας και αποκτώντας διάφορες εμπειρίες στην επαγγελματική μου ζωή συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να παραμένεις αδιάφθαρτη και προσγειωμένη, όσο ψηλά κι αν ανέβεις.

3) Καλύτερα μια σκληρή αλήθεια παρά ένα γλυκό ψέμα

Η ειλικρίνεια είναι το Α και το Ω σε κάθε σχέση της ζωής μας: φιλική, ερωτική ή επαγγελματική. Για χρόνια προσπαθούσα να ευχαριστήσω τους πάντες, βάζοντας πολλές φορές τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση. Έλεγα μικρά, "αθώα" ψέματα για να μην αναγκαστώ να πω τη γνώμη μου και πληγώσω κάποιους ανθρώπους. Μεγάλο λάθος. Αν με ρωτήσεις, τεράστιο θα έλεγα. Η γιαγιά Σωτηρία μου έλεγε όταν ήμουν μικρή: «Καλύτερα μια σκληρή αλήθεια παρά ένα γλυκό ψέμα». Τώρα ξέρω πόσο δίκιο είχε! (σε όλα...).

Μικρά μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση



giagia1

Πηγή κεντρικής: freepik.com

3 συμβουλές της γιαγιάς Σωτηρίας που έσωσαν τη σχέση μου

Αφιερωμένο σε σένα γιαγιά...