Είναι τα πρώτα σας Χριστούγεννα; 6 τρόποι για να σας μείνουν αξέχαστα

Παυλίνα Μητροφάνη
Είναι τα πρώτα σας Χριστούγεννα; 6 τρόποι για να σας μείνουν αξέχαστα

Τα πρώτα σας Χριστούγεννα θα είναι μαγικά!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου! Εάν αρραβωνιάστηκες ή παντρεύτηκες πρόσφατα, μαντεύω ότι θα πλέεις σε πελάγη ευτυχίας για αυτές τις γιορτές από ό,τι συνήθως. Το ίδιο συμβαίνει και για σένα που μόλις είπες το ναι στη σχέση που περίμενες να έρθει στη ζωή σου εδώ και καιρό.

Από τις ευχάριστες ρομαντικές εξόδους μέχρι την δημιουργία των νέων δικών σας παραδόσεων, πιθανότατα θα είναι μια εποχή «πρωτιών». Ξέρω, ότι τα πρώτα σας Χριστούγεννα θες να είναι μοναδικά και ξεχωριστά γι’ αυτό πάμε να δούμε 6 τρόπους για να σας μείνουν σίγουρα αξέχαστα!

xristoygenniatiko trapezi

It's Christmas time! 8 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα ever χωρίς πίεση και άγχος

1. Γέμισε με αναμνήσεις το σπίτι σας

Υπάρχει κάτι το μαγικό στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές που μας κάνει όλους να νιώθουμε νοσταλγικοί και συναισθηματικοί. Είτε αρραβωνιάστηκες πρόσφατα είτε παντρεύτηκες, φρόντισε να κάνεις μια αναδρομή και να δεις όλες τις ωραίες στιγμές που είχατε έως τώρα.

XMAS KEIMENO

Εκτύπωσε αυτές τις αναμνηστικές φωτογραφίες, βάλτες σε όμορφες κορνίζες και κρέμασε τες ή στόλισε τες στον χώρο σας. Μια άλλη ιδέα είναι να διακοσμήσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με στολίδια που λένε την ιστορία της αγάπης σας.

Θα μπορούσε να είναι κοχύλια από το μήνα του μέλιτος ή μια μινιατούρα ποτήρι κρασιού για να συμβολίσει τον αρραβώνα σας ( ό,τι κι αν είναι, μπορείς να κάνεις το ίδιο κάθε χρόνο δημιουργώντας έτσι μια δική σας Χριστουγεννιάτικη παράδοση).

2. Τιμήστε τις οικογενειακές παραδόσεις

Σκεφτείτε τις παραδόσεις που έκαναν τις διακοπές ξεχωριστές για εσάς ως παιδιά και βρείτε τρόπους να τις ενσωματώσετε στην ενήλικη ζωή σας. Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ απλό όπως η επιλογή των στολιδιών για το δέντρο ή η ενοικίαση μιας κλασικής ταινίας (Home Alone, Love Actually). Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα, επομένως αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να εξασκήσετε τις διαπραγματευτικές σας δεξιότητες.

https://www.instagram.com/p/CJOfNnqnyJO

3. Φτιάξτε τις δικές σας παραδόσεις

Είναι ok να αγαπάτε τις παραδόσεις των γιορτών από την παιδική σας ηλικία, αλλά δημιουργείτε ένα δικό σας σπίτι τώρα. Ξεκινήστε επιλέγοντας μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πράξη κάθε χρόνο ή ακόμη και να κάνετε συνδυασμό των προσωπικών σας παιδικών αναμνήσεων.

Ανοίξτε ένα δώρο την παραμονή των Χριστουγέννων, φτιάξτε νάτσος ενώ στολίζετε το δέντρο ή δοκιμάστε αυτή τη συνταγή ψημένου γαλλικού τοστ που είχατε προσέξει για ένα επικό brunch την ημέρα των Χριστουγέννων.

https://www.instagram.com/p/CJWvbpChTym

4. Απολαύστε μια κρύα νύχτα με μπισκότα και ζεστή σοκολάτα

Πάρε τον σύντροφο σου και οδήγησε τον στην κουζίνα. Ανακοίνωσε του ότι ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πρώτα σας Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μαζί και να περάσετε φυσικά δημιουργικά τον χρόνο σας.

XMAS KEIMENO2 copy

Θα είναι μια πολύ όμορφη και αστεία στιγμή. Σκέψου απλά εσένα και τον αγαπημένο σου να διακοσμείτε αυτά τα μπισκότα ή να έρθει η ώρα της δοκιμής. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στην γεύση θεωρώ πως δεν θα σε νοιάζει τόσο αφού προηγουμένως θα έχει δημιουργηθεί μια πολύ ωραία στιγμή!

Φτιάξτε και τις ζεστές σας σοκολάτες και πάτα το play στην τηλεόραση για να παίξει η αγαπημένη σας ταινία. Τέλειο έτσι;

5. Αφιερώστε χρόνο για εσάς

Με τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι και τις συχνές οικογενειακές συγκεντρώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση σας μόλις έρθει ο Δεκέμβριος.

Αφιερώστε χρόνο που είναι μόνο για τους δυο σας, ώστε να μπορείτε να επανασυνδεθείτε χωρίς περισπασμούς, να αναλογιστείτε την περασμένη χρονιά και να κάνετε όνειρα και σχέδια για την χρονιά που ακολουθεί.

Μια άλλη ιδέα; Εάν ζείτε κοντά στην οικογένεια σας, επιλέξτε να περάσετε τα Χριστούγεννα μόνοι σας και μετά να συναντηθείτε με όλους το απόγευμα ή δείτε τις οικογένειές σας την παραμονή των Χριστουγέννων και μετά περάστε όλη την ημέρα των Χριστουγέννων με τις πιτζάμες σας μπροστά στο τζάκι, ή γενικά όπως εσείς θέλετε, χωρίς να έχετε καμία ευθύνη.

6. Τραβήξτε μια αστεία χριστουγεννιάτικη φωτογραφία

Ακόμη κι αν η ωραία γιορτινή φωτογραφία που βάζετε στην κάρτα σας είναι πιο παραδοσιακή, σκεφτείτε να βάλετε περίεργα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ ή μερικά τρελά γυαλιά για μια χιουμοριστική φωτογραφία την οποία θα κορνιζάρετε στον τοίχο κάθε χρόνο.



Οι φίλοι και η οικογένεια θα λατρέψουν να δουν την ανάλαφρη πλευρά σας, αλλά το καλύτερο είναι ότι θα σας κάνει να γελάτε χρόνο με τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Christmas trends 2021: 4 στυλ για κάνεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να ξεχωρίζει

Καιρός να μπαίνεις σε #christmasmood! Αυτό το χριστουγεννιάτικο cheesecake με ρούμι θα σε ξετρελάνει

Διακόσμησε το μπαλκόνι σου χριστουγεννιάτικα και κάνε ακόμη και τους περαστικούς να ζηλέψουν