Πώς η γλώσσα του σώματος σού δείχνει ότι δεν είναι κατάλληλος για εσένα

Ιωάννα Τζανή
Πώς η γλώσσα του σώματος σού δείχνει ότι δεν είναι κατάλληλος για εσένα

Μάθε να ακούς το  υποσυνείδητό σου και να «διαβάζεις» την αύρα του.

Όλες έχουμε ακούσει ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια να λένε: «Θα το καταλάβεις αμέσως όταν βρεις το άλλο σου μισό». Αυτή η φράση που ακούμε συνέχεια υποδηλώνει ότι το να αισθανθείς ότι έχεις βρει τον ιδανικό άντρα για εσένα είναι σχεδόν ενστικτώδες, σαν να ξέρει το σώμα και το μυαλό σου ότι θα είσαι ευτυχισμένη μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής σου. Είναι μια πολύ ρομαντική ιδέα που όλες ελπίζουμε να βιώσουμε μια μέρα...

Ωστόσο, υπάρχει και το ακριβώς αντίθετο - που είναι εξίσου αληθινό! Μελέτες έχουν δείξει ότι το σώμα μας συχνά δίνει σήμα ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από κάποιον νωρίτερα από ό,τι η καρδιά ή το μυαλό μας.

Έχεις βρει τον άντρα της ζωής σου; Οι 5 ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Όπως, λοιπόν, το υποσυνείδητό σου σού λέει ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό, ακριβώς έτσι σου δίνει και τα σημάδια ότι αυτός ο άντρας δεν είναι για εσένα. Αν παρατηρήσεις τα παρακάτω σημάδια στη σχέση σου, τότε μάλλον το σώμα σου προσπαθεί να σου πει ότι πρέπει να τον αφήσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

#1. Σου μεταδίδει ένταση και νευρικότητα, ακόμα κι όταν είναι ευγενικός μαζί σου

Ένα συνηθισμένο πράγμα που συμβαίνει όταν κάποιος δεν είναι κατάλληλος για εσένα είναι ένα αίσθημα έντασης που σου μεταδίδει, ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή άγχους.

#2. Αισθάνεσαι ότι κρύβει κάποιο μυστικό που δεν θα σου αρέσει

Ένα άτομο που είναι ειλικρινές μαζί σου δεν θα εκπέμπει ποτέ την αίσθηση ότι κρύβει κάτι που θα μπορεί να σε πληγώσει ή να σε απογοητεύσει.

#3. Δεν σε ευχαριστεί η μυρωδιά του

Όχι, δεν μιλάω για τη μετάβασή του από την κολόνια Armani στην Versace. Μιλάω για το φυσικό του άρωμα. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά είτε το πιστεύεις είτε όχι, η επιστήμη το υποστηρίζει. Τείνουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένες και να δημιουργούμε πιο μακροχρόνιες σχέσεις με τους συντρόφους που ταιριάζουν με τις δικές μας. Εάν αισθάνεσαι ότι η μυρωδιά του «άλλαξε», αυτός είναι ένας τρόπος να καταλάβεις ότι δεν τον θέλεις πια.

#4. Νιώθεις ότι έχει αρνητικά vibes, αλλά μένεις μαζί του επειδή οι άλλοι σου λένε ότι είναι καλό παιδί

Τις περισσότερες φορές, το ένστικτό σου είναι αυτό που σε κρατά ζωντανή και ασφαλή. Πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω ισχυρίζονται ότι έχουν αποφύγει ορισμένους κινδύνους ακούγοντας τα αρχικά συναισθήματά τους για ένα άτομο και τρέχοντας από την άλλη πλευρά, ακόμη και όταν άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο τύπος ήταν «καλά».

Αν το υποσυνείδητό σου σού λέει να τρέξεις μακριά του, μην μπεις στον κόπο να μείνεις μαζί του μόνο και μόνο επειδή φαίνεται καλός στα μάτια κάποιου άλλου.

#5. Έχει πάψει να σε ελκύει σεξουαλικά

Η σεξουαλική έλξη είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε μια σχέση. Χωρίς σεξουαλική συμβατότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει μια σχέση μακροπρόθεσμα, γι' αυτό αν υπάρχει έλλειψη έλξης σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να το προσπαθείς άλλο μαζί του.