Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για καλύτερο σεξ, αυξημένη λίμπιντο και υγιή κόλπο

Ιωάννα Τζανή
Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για καλύτερο σεξ, αυξημένη λίμπιντο και υγιή κόλπο

Αυτές οι τροφές θα απογειώσουν τη σεξουαλική σου ζωή.

Η καλή διατροφή έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Το λαμπερό δέρμα, η καλύτερη διαχείριση του βάρους, η αυξημένη ενέργεια, το βέλτιστο ανοσοποιητικό σύστημα και η ενισχυμένη διάθεση εμπίπτουν σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε την κολπική και αναπαραγωγική μας υγεία - πόσο μάλλον τη σεξουαλική μας ορμή - όταν ετοιμαζόμαστε να φάμε κάτι;

Οι γυναικολόγοι έχουν καταλήξει σε ορισμένες επιστημονικές απόψεις σχετικά με τις τροφές που εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να απολαμβάνουμε πιο συχνά για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον κόλπο και την αναπαραγωγική μας λειτουργία. Φυσικά, όλα αυτά τα τρόφιμα έχουν πολλαπλά οφέλη και δεν περιορίζονται στα... πολύτιμα μέρη του σώματος μας. Αλλά όταν ξέρουμε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε για να απολαύσουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας και να διατηρούμε τον κόλπο μας υγιή, η ζωή μας μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερη!

gynaika-(2).jpg

Πόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη σύμφωνα με την ηλικία σου

Για υγιή κόλπο και μήτρα

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού για υγιή τοιχώματα του κόλπου και της μήτρας.

Για προστασία από μύκητες και βακτήρια

Το απλό γιαούρτι είναι γεμάτο με υγιή προβιοτικά βακτήρια. Και δεδομένου ότι ο κόλπος έχει ένα δικό του μικροβίωμα για να διατηρεί το pH ισορροπημένο και απαλλαγμένο από μολύνσεις, η πρόσθετη πρόληψη είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Για προστασία από ουρολοιμώξεις

Τα cranberries είναι εξαιρετικά για την υγεία της ουροδόχου κύστης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσες είναι επιρρεπείς στην ουρολοίμωξη.

Για αυξημένη λίμπιντο

Στα παλαιότερα χρόνια, το ρόδι ήταν γνωστό ως σύμβολο γονιμότητας και ενισχυτικό του σεξ. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις θεωρίες. Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί τονώνει τη λίμπιντο, βελτιώνει τη ροή του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης (κάτι που χαρίζει καλύτερους οργασμούς στις γυναίκες!).

Για πιο έντονους οργασμούς

Σαρδέλες… Τα ωμέγα-3 αυξάνουν τη ντοπαμίνη, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και ενεργοποιεί τη διέγερση.

Για καταπολέμηση των προβλημάτων διέγερσης

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι το σαφράν βελτιώνει τα προβλήματα διέγερσης στις γυναίκες. Η Κλεοπάτρα, η οποία εμφανίζεται σε πολλούς μύθους για το σεξ, συνήθιζε να κάνει μπάνιο σε νερό γεμάτο σαφράν για να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ευχαρίστηση.