Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μία σχέση;

Ιωάννα Τζανή
Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μία σχέση;

Πολύ, και υπάρχει λόγος!

Αν ρωτήσεις 10 ζευγάρια πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση, να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Φυσικά, όσον αφορά στο σεξ, υπάρχει η ποσότητα, υπάρχει και η ποιότητα. Οι αταίριαστες επιθυμίες, η έλλειψη οργασμού και άλλοι παράγοντες μπορούν να κάνουν τη σεξουαλική ζωή να φαίνεται βαρετή και μονότονη, επηρεάζονται έτσι και άλλες πτυχές της σχέσης. Και αυτές οι διαφορές μπορούν να γίνουν ακόμη πιο έντονες εάν εσύ και ο σύντροφός σου δεν μιλήσετε προκειμένου να λυθούν.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και τον συμβιβασμό, είτε πρόκειται για καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν είτε για θέματα στο κρεβάτι. Και το σεξ κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων!) είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για μια υγιή σχέση. Δεν το λέω μόνο εγώ! Υπάρχουν αμέτρητες επιστημονικές έρευνες που υπογραμμίζουν ότι το σεξ ενισχύει την οικειότητα και διατηρεί το πάθος και τον έρωτα ζωντανά. Όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι, τόσο πιο δεμένο και ευτυχισμένο είναι. Αλλά το να είσαι σεξουαλικά ικανοποιημένη ξεκινά από το να είσαι ειλικρινής τόσο απέναντι στον εαυτό σου όσο και απέναντι στον σύντροφό σου σχετικά με το τι σου αρέσει και τι θέλεις.

Μόλις χώρισες και θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον; Τα Do's και τα Don'ts

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση;

Το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση είναι πολύ σημαντικό, αφού επιτρέπει σε εσένα και τον σύντροφό σου να βιώσετε την οικειότητα, την ευαλωτότητα και τη σύνδεση. Όμως, συνήθως, είναι και το πρώτο πράγμα που παραμερίζεται...

Σύμφωνα με την ειδικό σχέσεων Madeline Lucas, «στις μακροχρόνιες σχέσεις, είναι αναπόφευκτο και απολύτως φυσιολογικό το σεξ να μειώνεται ή να γίνεται λιγότερο ποιοτικό». Το άγχος, η εξάντληση και τα πολυάσχολα προγράμματα είναι αυτά που συνήθως επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Ωστόσο, δεν υπάρχει πάντα κάποιος λόγος που ελαττώνεται το σεξ. Στην αρχή κάθε σχέσης, είναι φυσιολογικό να μην αντέχετε ούτε μέρα χωρίς σεξ και με το που βλέπετε ο ένας τον άλλον, να πέφτετε στο κρεβάτι (ή να μη σηκώνεστε καθόλου από εκεί!).

Όμως όταν περνάει ο καιρός και μένετε μαζί ή παντρεύεστε, το σεξ μπορεί να μειωθεί σε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή χάνεται ο ενθουσιασμός που υπάρχει όταν γνωρίζουμε κάτι νέο. Αλλά αυτό που δημιουργείται είναι η οικειότητα, η άνεση και η αληθινή αγάπη. Το να μπορείτε να καθίσετε απλά αγκαλιά στον καναπέ και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου.

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια νέα σχέση;

Σε μια νέα σχέση, εσύ και ο σύντροφός σου «πλημμυρίζετε» από τόσο ενθουσιασμό και πάθος, που είναι σχεδόν αδύνατον να πάρετε τα χέρια σας ο ένας από τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που είστε στα... μέλια, είναι εύκολο να καταλάβεις αν υπάρχει ερωτική έλξη, αλλά είναι δύσκολο να αξιολογήσεις πόσο σεξουαλικά συμβατοί είστε και αν αυτή η χημεία μπορεί να διαρκέσει και να διατηρηθεί στον χρόνο.

Ωστόσο, εάν γνωρίζεις καλά τι χρειάζεσαι και τι θέλεις στο σεξ, μπορείς να αξιολογήσεις πιο εύκολα εάν ο σύντροφός σου είναι σε θέση να σου το προσφέρει. Το σεξ είναι πολύ σημαντικό στην αρχή της σχέσης, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν ταιριάζετε σε αυτό το κομμάτι ούτε καν στο πρώτο στάδιο του ειδυλλίου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να υπάρξει μέλλον ανάμεσά σας.