Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου δεν είναι καλή ιδέα και αυτοί είναι οι λόγοι

Ιωάννα Τζανή
Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου δεν είναι καλή ιδέα και αυτοί είναι οι λόγοι

Το καλύτερο στοίχημα για ένα ευτυχισμένο μέλλον είναι να αφήσεις τον πρώην σου έξω από αυτό!

Έχω πρώην με τους οποίους είμαι ακόμα «φίλη» (δηλαδή θα βγούμε για έναν καφέ μια στο τόσο και θα πούμε τα νέα μας) και πρώην που σίγουρα δεν είμαι και ούτε θέλω να γίνω. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει η ιδέα να διατηρώ φιλικές σχέσεις με κάποιον που είχα σχέση... Για να μην γίνω κακιά και στριμμένη, ας πούμε απλώς ότι ακόμα και αν οποιοσδήποτε πρώην μου εξαφανιζόταν από τη ζωή μου για πάντα, δεν θα θρηνούσα κιόλας!

Όταν ένας χωρισμός είναι αναπόφευκτος και όσο κι αν αγαπάς αυτόν τον άντρα, πρέπει να τον βγάλεις από τη ζωή σου μια και καλή, δεν κάνει καλό στην ψυχολογία σου να το παίζεις υπεράνω και να προσπαθείς να μείνεις φίλη μαζί του - ούτε για εσένα ούτε και για εκείνον, αν τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία.

kardia.jpg

ΟΚ, αν πω ότι κι εγώ δεν εξακολουθώ να μπαίνω στο προφίλ του στο Instagram ή δεν με νοιάζει να ξέρω πού πάει και τι κάνει θα πω ψέματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να έχω επαφές μαζί του. Κορίτσια, ακούστε με, όσο διατηρείς επαφές με τον πρώην σου, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία του να τον ξεπεράσεις.

Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μία σχέση;

Πριν μπεις στη διαδικασία να κρατήσεις φιλικές σχέσεις με τον πρώην σου, ξανασκέψου το!

Μπορεί να πιστεύεις ότι επειδή υπάρχει αγάπη ανάμεσά σας, είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε μια πλατωνική σχέση, αλλά υπάρχουν πολλές παγίδες σε αυτό, όπως το να μείνεις συναισθηματικά κολλημένη σε εκείνον και να δυσκολευτείς να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι αυτό το άτομο σε γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Ακόμα κι αν δεν έλκεστε πια σεξουαλικά, μπορεί να θέλεις να έχεις στη ζωή σου αυτή τη συναισθηματική οικειότητα που μοιραστήκατε. Όμως αυτού του είδους η εξάρτηση σε κάνει πιο ευάλωτη στο να πληγωθείς ξανά όταν για παράδειγμα ο πρώην σου βρει κάποια άλλη - σε καμία από εμάς δεν αρέσει να μας αντικαθιστούν!

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν τελειώσει μια σχέση είναι να κόψεις κάθε επαφή μαζί του, να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και να βρεις την ευτυχία αλλού.

Ειδικά όταν το σεξ ήταν πολύ καλό και περνούσες υπέροχα μαζί του, αλλά οι συγκυρίες δεν σας επέτρεπαν να συνεχίσετε αυτό το ειδύλλιο, το να παραμείνεις φίλη μαζί του είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Θα δημιουργήσεις έναν φαύλο κύκλο που θα σε εμποδίσει να ερωτευτείς έναν άλλον άντρα και θα μπεις στο τρυπάκι να τον συγκρίνεις συνεχώς με τον πρώην-φίλο σου. Στο κάτω κάτω, έχουμε πολλούς άλλους φίλους με τους οποίους διασκεδάζουμε, συζητάμε και γελάμε. Γιατί να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με κάποιον που κάναμε και το πιο τέλειο σεξ ever; Να μας λείπει!