Τον καταπιέζεις; Καιρός να σταματήσεις και σου εξηγούμε εδώ γιατί

Ιωάννα Τζανή
Τον καταπιέζεις; Καιρός να σταματήσεις και σου εξηγούμε εδώ γιατί

Καλό είναι σε μια σχέση να έχει ο καθένας χώρο για τον εαυτό του, αλλιώς θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Οι σχέσεις μέσα στις οποίες υπάρχει πολλή αγάπη, αποκλειστικότητα και στοργή είναι κάτι όμορφο που οι περισσότερες από εμάς θέλουμε να βιώσουμε. Υπάρχει άλλωστε πιο ωραίο πράγμα από το να έχεις στη ζωή σου έναν εραστή και ταυτόχρονα καλύτερο φίλο, που ενδιαφέρεται πάντα για εσένα; Είσαι η πρώτη προτεραιότητά του και βάζετε ο ένας τον άλλον πάνω απ' όλους και απ' όλα. Ονειρικό, έτσι;

Ωστόσο, υπάρχει ένα υγιές όριο σε αυτού του είδους τις δεσμεύσεις, που δεν πρέπει να ξεπερνιέται αν θέλεις να διατηρηθούν και να διαρκέσουν. Και αυτό είναι το να δίνεις - και να παίρνεις - χώρο.

Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου δεν είναι καλή ιδέα και αυτοί είναι οι λόγοι

Αν είστε συνεχώς ο ένας πάνω στον άλλον και δεν κάνετε τίποτα χωριστά, τότε είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει τριβή και θα κάνει και τους δύο να χάσετε τον εαυτό σας.

zeygari111.jpg

Παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει και οι δύο να περνάτε χρόνο και χώρια:

Μπορεί να φθαρεί η σεξουαλική σας ζωή

Όταν δύο άνθρωποι συγκατοικούν στο σπίτι, χωρίς αρκετό χώρο για ατομικότητα, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στο σημείο να νιώθουν σαν αδέρφια και να χαθεί σε έναν βαθμό η σεξουαλική έλξη.

Μπορεί να δημιουργηθεί μια αφόρητη πίεση που θα οδηγήσει σε χωρισμό

Όταν δεν δίνουμε στον σύντροφό μας - ή στον εαυτό μας - χώρο να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί, δημιουργείται μια πίεση και μια δυσαρέσκεια που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη σχέση.

Παραμερίζουμε το self-care

Ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό μας είναι σημαντικός, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μας. Με τόση προσδοκία να περάσουμε χρόνο ο ένας με τον άλλον, χάνουμε την αίσθηση του self-care μας, ξεχνώντας να απολαύσουμε ένα φλιτζάνι τσάι ή να κάνουμε μια μάσκα προσώπου. Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά είναι ένας πυλώνας για να μάθουμε πώς να αγαπάμε τους άλλους με ανοιχτό, αποδεκτό τρόπο.

Παραμελούμε σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας

Σε αυτού του είδους τις σχέσεις, συχνά ξεχνάμε ότι μπορούμε επίσης να βασιστούμε στους φίλους και την οικογένειά μας για να καλύψουμε τις συναισθηματικές και απτές ανάγκες μας. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί την προαναφερθείσα πίεση στον σύντροφό μας να ικανοποιήσει κάθε μας ανάγκη, αλλά μας απομακρύνει επίσης από αγαπημένα μας πρόσωπα και φθείρει τις σχέσεις μας μαζί τους.

Το να έχετε κοινές δραστηριότητες και να περνάτε πολύ ποιοτικό χρόνο μαζί είναι ένα όμορφο μέρος μιας στοργικής σχέσης. Απλώς φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο και σε άλλα κομμάτια της ζωής σου, όπως είναι οι φίλοι και τα χόμπι σου.