Αν διστάζεις να πεις για πρώτη φορά «σ' αγαπώ» στον σύντροφό σου, αυτά τα tips θα σε ξεμπλοκάρουν

Ιωάννα Τζανή
Αν διστάζεις να πεις για πρώτη φορά «σ' αγαπώ» στον σύντροφό σου, αυτά τα tips θα σε ξεμπλοκάρουν

Κάνε αυτή τη στιγμή να σας μείνει αξέχαστη.

Το να πούμε για πρώτη φορά στο αγόρι μας κάτι τόσο βαθύ όπως το «Σ' αγαπώ», είναι κάτι που αγχώνει τις περισσότερες από εμάς. Σκεφτόμαστε: «Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;», «Μήπως βιάζομαι;», «Και αν δεν μου πει ότι ισχύει το ίδιο και για εκείνον;». Πολλά είναι εκείνα που τριγυρνούν στο μυαλό μας και μας κάνουν να διστάζουμε να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε.

Θυμάμαι πολύ καλά όταν ένιωσα έτοιμη να πω «σ' αγαπώ» στο δικό μου αγόρι. Ήμασταν περίπου τέσσερις μήνες μαζί όμως ήταν τόσο δυνατό και έντονο αυτό που ζούσαμε, που το αισθάνθηκα από πολύ νωρίς. Λάθος, σωστό δεν ξέρω (δεν υπάρχουν λάθη και σωστά στον έρωτα άλλωστε!) αλλά πριν το βροντοφωνάξω ήθελα να σιγουρευτώ ότι είναι αμοιβαίο - για έναν εγωισμό ζούμε!

Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου δεν είναι καλή ιδέα και αυτοί είναι οι λόγοι

Μέχρι να πάρω την απόφαση να εκφράσω τα συναισθήματά μου, ήμουν πολύ προσεκτική σε αυτά που έλεγα και παρόλο που γενικά είμαι ένας από τους πιο εκδηλωτικούς ανθρώπους που υπάρχουν, δίσταζα. 'Ηξερα ότι ένιωθε το ίδιο, αλλά κάθε φορά που πήγαινα να ξεστομίσω αυτές τις δύο λέξεις αγχωνόμουν και έβαζα φρένο στον εαυτό μου.

Περίμενα την τέλεια στιγμή. Ένιωθα ότι ήταν ο έρωτας της ζωής μου και δεν ήθελα να το πω απλά για να το πω. Τελικά το είπα, και έκτοτε το λέω συχνά. Γενικά, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου και να χαρίζεις χαμόγελα στους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Αν, λοιπόν, είσαι στη φάση που κάπου κομπλάρεις να πεις στο αγόρι σου «σ' αγαπώ» και κάθε φορά που είσαι έτοιμη να το κάνεις σε πιάνει κρύος ιδρώτας και χάνεις τα λόγια σου, παρακάτω θα βρεις 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να του πεις για πρώτη φορά ότι τον αγαπάς, με τρόπο που θα κάνει και τους δυο σας να χαμογελάσετε και να θυμάστε αυτή τη στιγμή για πάντα.

#1. Βεβαιώσου ότι το νιώθεις πραγματικά

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις πριν του πεις «σ' αγαπώ» είναι να βεβαιωθείς για τα συναισθήματά σου. Το να λες «σ' αγαπώ» είναι ένα μεγάλο βήμα, και αν το λες απλά επειδή νομίζεις ότι «πρέπει» ή επειδή νιώθεις ευάλωτη, τότε καλύτερα μην το κάνεις καθόλου. Περίμενε μέχρι να το νιώσεις πραγματικά. Η αληθινή αγάπη είναι σημαντική και δεν πρέπει να είναι προσποιητή.

#2. Διάλεξε το ιδανικό μέρος

Λατρεύετε την παραλία; Ή μήπως να κοιτάζετε το ηλιοβασίλεμα; Στο κρεβάτι ή στο μπαράκι που πρωτογνωριστήκατε μήπως; Σκέψου το ιδανικό μέρος για να κάνεις αυτή τη στιγμή πολύ ξεχωριστή.

#3. Κοίταξέ τον στα μάτια

Ο καλύτερος τρόπος για να πεις «σ' αγαπώ» και να κάνεις τον άλλον να είναι σίγουρος ότι το εννοείς, είναι να έχεις άμεση οπτική επαφή μαζί του όταν το λες.

#4. Κάν' τον να νιώσει ότι το εννοείς

Το να λες στον σύντροφό σου ότι τον αγαπάς είναι σημαντικό, αλλά το να το υποστηρίζεις με πράξεις είναι ακόμη σημαντικότερο. Μην του εκφράσεις την αγάπη σου αν έχεις σκοπό να εξαφανίζεσαι ή να μην του φέρεσαι σωστά, γιατί δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα.