Οι 6 πιο akward στιγμές σε μία σχέση (τις έχεις ζήσει κι εσύ!)

Ιωάννα Τζανή
Οι 6 πιο akward στιγμές σε μία σχέση (τις έχεις ζήσει κι εσύ!)

Θα σου φανούν όλα τόοοσο γνώριμα!

Σχέσεις... ένα από τα πιο όμορφα και ρομαντικά κομμάτια της ζωής μας. Τι πιο υπέροχο από το να ερωτεύεσαι, να βρίσκεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, με τον οποίο γελάς όλη μέρα... Έναν άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένη και σε γεμίζει.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά όπως θα ξέρεις και μόνη σου, καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ειδικά όταν καταλήγεις να μοιράζεσαι μαζί του μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου. Υπάρχουν και αυτές οι akward στιγμές που συμβαίνουν όσο προχωρά το ειδύλλιο και σε κάνουν να θέλεις κυριολεκτικά να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Έρωτας με την πρώτη ματιά... ή μήπως μπερδεύεσαι εξαιτίας της ανάγκης σου να το «ζήσεις»;

Όμως αυτές οι... ντροπιαστικές στιγμές είναι που σας δένουν περισσότερο και θα γελάτε στο μέλλον όταν τις συζητάτε! Για δες, ποιες από τις παρακάτω είναι οικείες σε εσένα;

#1. Η πρώτη φορά που γνωρίζεις τους γονείς του και σε πιάνει κρύος ιδρώτας...

Αν υποθέσουμε ότι η πρώτη φορά που συνάντησες τους γονείς του συντρόφου σου δεν ήταν όταν σας έπιασαν να κάνετε σεξ (αν τα έχεις με Δίδυμο, αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο!), τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι όταν τους γνώρισες για πρώτη φορά σε είχε καταβάλλει το άγχος και η επιθυμία σου να τους εντυπωσιάσεις. Ποια δεν θέλει άλλωστε να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση στους γονείς του αγοριού της; Η υπερπροσπάθεια να τους εντυπωσιάσεις όμως μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως ας πούμε να μιλάς ακατάπαυστα, ή να μην μιλάς καθόλου για να μην πεις κάτι που ίσως παρεξηγήσουν, ή (ακόμα χειρότερα!) να σπάσεις κατά λάθος κάποιο ανεκτίμητο οικογενειακό βάζο από το άγχος σου.

#2. Να ρευτείς μπροστά του και να συμπεριφέρεσαι σαν να μην έγινε ποτέ

Τα ανθρώπινα όντα είναι γιγάντιες «μπάλες» από χονδροειδείς εκκρίσεις και αέρια, αλλά επιμένουμε να προσποιούμαστε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Οπότε θεωρείται φρικτό να ρευτείς μπροστά στο αγόρι σου, ειδικά όταν η σχέση είναι στα ξεκίνημά της. Τι γίνεται όμως αν συμβεί πριν καν προλάβεις να το καταλάβεις; Το πιθανότερο είναι να προσποιηθείς ότι δεν συνέβη ποτέ, ή ότι ήταν κάποιος ήχος που δεν ξέρεις από πού προήλθε. Αλλά κούλαρε! Και εκείνος ρεύεται, άνθρωπος είναι... Γα την ιστορία, δεν υποστηρίζω το να είμαστε χυδαίοι ο ένας μπροστά στον άλλον όλη την ώρα, απλά λέω να μην νιώσεις τόσο άσχημα αν τύχει και συμβεί.

#3. Όταν γίνεσαι εμμονική με τα μηνύματα

Όταν ξεκινάς να βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει πολύ, ο εγκέφαλός σου «βραχυκυκλώνεται». Μπορεί να πιάσεις ξαφνικά τον εαυτό σου να σκέφτεται: «Αν δεν του στείλω μήνυμα 9 φορές την ημέρα, θα βρει άλλη». Ή ίσως τον αποκαλείς αγόρι σου από το δεύτερο κιόλας ραντεβού. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες μας, και αν του αρέσεις πραγματικά θα το ξεπεράσει. Αλλά αφού περάσει αυτή η φάση, είναι συνήθως κάτι που σκέφτεσαι και ντρέπεσαι για τον εαυτό σου (ναι, το έχω πάθει κι εγώ και δεν θέλω καν να το συζητάω!).

#4. Μόλις ξυπνάτε μαζί το πρωί και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη βλέποντας τον αναμαλλιασμένο, με τσίμπλες εαυτό σου

Τους πρώτους μήνες της σχέσης, προσπαθείς να δείχνεις υπέροχη όταν ξυπνάτε μαζί το πρωί. Ίσως πας κρυφά στο μπάνιο για να βουρτσίσεις τα δόντια σου, να βαφτείς και να χτενίσεις τα μαλλιά σου πριν ξυπνήσει, ή φοράς μόνο σέξι πιτζάμες. Όμως μια μέρα, απλά... ξεχνιέσαι. Πέφτεις για ύπνο φορώντας μια φαρδιά μπλούζα μεγέθους XXL και ξυπνάς με σάλια σε όλο το πρόσωπο... Άκουσέ με, όμως, πριν φρικάρεις: αν σε αγαπάει πραγματικά θα του αρέσεις πολύ περισσότερο έτσι, πίστεψέ με! Το θέμα είναι να ξεπεράσεις εσύ το αρχικό σοκ μόλις αντικρύσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να αφεθείς σε αυτό που πραγματικά είσαι, χωρίς να αγχώνεσαι αν τυχόν σε απομυθοποιήσει ή δεν του αρέσεις. Είναι ερωτευμένος μαζί σου και του αρέσεις όπως και να είσαι! Όσο πιο απλή τόσο το καλύτερο.

#5. Η πρώτη φορά που σου έρχεται περίοδος ενώ κάνετε σεξ

Ναι, το σεξ με περίοδο είναι φυσιολογικό αν εσύ και ο σύντροφός σου είστε εντάξει με αυτό - και μπορεί να είναι υπέροχο για πολλές γυναίκες! Αλλά αν συμβεί χωρίς να είστε προετοιμασμένοι και μόλις τελειώσετε δείτε αίμα παντού, είναι κατανοητό να φρικάρεις. Θα το ξεπεράσεις τη στιγμή που τα σεντόνια μπουν στο πλυντήριο και εσείς για ντους, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι μια στιγμή που μπορεί να μείνει αξέχαστη σε κάθε ζευγάρι (και όχι με την καλή έννοια!).

#6. Η πρώτη φορά που πάτε διακοπές μαζί και εσύ με κάποιον τρόπο... πρέπει να πας τουαλέτα χωρίς να σε καταλάβει

Το αιώνιο πρόβλημα των φρέσκων ζευγαριών όταν μένουν μαζί είναι ένα: πώς θα πάω τουαλέτα χωρίς να με καταλάβει. Μου έχει συμβεί να κλείσω άλλο δωμάτιο μόνο και μόνο για να πάω τουαλέτα, γιατί δεν μπορούσα να βρω μια καλή δικαιολογία για να τον στείλω να πάει κάπου!