Έρωτας στα χρόνια των social media: Πώς να κάνεις το καλύτερο virtual σεξ

Ανθή Μιμηγιάννη
Έρωτας στα χρόνια των social media: Πώς να κάνεις το καλύτερο virtual σεξ
Pexels

Το μεγαλύτερο εμπόδιο των ανθρώπων στο τηλεφωνικό σεξ είναι πιθανώς η ανησυχία ότι θα είναι κακοί σε αυτό. Ότι δεν θα είναι αρκετά δημιουργικοί ή ότι θα «ξεμείνουν» από σέξι πράγματα να πουν.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το πώς η ανάγκη είναι η «μητέρα» της φαντασίας ή θα μπορούσαμε να μπούμε κατευθείαν στο θέμα: Έχουμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τηλεφωνικό σεξ - το οποίο έχει αποκτήσει μια νέα σημασία στη ζωή μας. Και έτσι διαβάσαμε όσα είχε να πει επ’ αυτού ο σεξοθεραπευτής Stephen Snyder, MD, με έδρα τη Νέα Υόρκη, συγγραφέας του βιβλίου Love Worth Makin ο οποίος και απαντά σε μερικά από τα πιο φλέγοντα ερωτήματα γύρω από το τηλεφωνικό σεξ.

Σύμφωνα με την εμπειρία του, ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να απολαμβάνουν οι άνθρωποι το virtual σεξ;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι πιθανώς η ανησυχία ότι θα είναι κακοί σε αυτό. Ότι δεν θα είναι αρκετά δημιουργικοί ή ότι θα «ξεμείνουν» από σέξι πράγματα να πουν στον σύντροφός τους. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να δώσουν μια μικρή παράσταση, ώστε ο σύντροφός τους να μην νομίζει ότι είναι κακή ιδέα το virtual sex μαζί τους. Μπορεί να βρει κανείς ακόμη και μαθήματα για το «πώς να μιλάτε βρώμικα σαν πορνοστάρ». Αλλά αυτό είναι ανόητο, γιατί στην πραγματικότητα οι περισσότεροι θέλουν απλώς να ξέρουν ότι ο σύντροφός τους είναι όντως ερεθισμένος. Ο μόνος τρόπος για να είναι κάποιος «καλός» στο εικονικό σεξ είναι να διασκεδάζει. Τελεία και παύλα. Η αυθεντική διέγερση είναι το πιο σέξι πράγμα στον κόσμο.

Σίγουρα, η απουσία σωματικής επαφής σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα λόγια. Αλλά μην αφήσεις τις λέξεις να μπουν στη μέση. Αυτό δεν είναι σαν τα συνηθισμένα γραπτά μηνύματα. Δεν παίρνεις επιπλέον πόντους για τη δημιουργικότητα. Μη χάνεις χρόνο προσπαθώντας να είσαι έξυπνη. Άστο απλό και άμεσο. Μερικές φορές ένα καλόκαρδο, ειλικρινές «Αρχίζω να ερεθίζομαι» μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να αγγίξει την καρδιά κάποιου.

Τι χρειάζεται για να κάνει κανείς τηλεφωνικό σεξ;

Να ξεκινήσει με το μοναδικό απαραίτητο: ένα τηλέφωνο. Στη συνέχεια, μπορεί να θελήσει να προσθέσει κάποιο από τα παρακάτω: Δονητές, σεξουαλικά παιχνίδια, λιπαντικά και άλλα για κάθε επιθυμία.

Ποια είναι η συμβουλή του για το sexting σε σχέση με το τηλεφωνικό σεξ;

Με τα γραπτά μηνύματα είσαι αναγκασμένη να περιμένεις το άλλο άτομο να πληκτρολογήσει, οπότε βρίσκεσαι σε μια διαρκή κατάσταση αναμονής. Έπειτα, υπάρχουν αυτές οι τρεις μικρές κουκκίδες που σου λένε ότι κάποιος στην άλλη άκρη προσπαθεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρων προκειμένου να τραβήξει την προσοχή σου, επειδή είσαι σημαντική. Το ερωτικό σου μυαλό λατρεύει τέτοια πράγματα, ευλογημένη η «ναρκισσιστική» του φύση.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να στέλνεις μηνύματα και να αγγίζεις τον εαυτό σου ταυτόχρονα. Οπότε είναι φυσικό να θέλεις να στραφείς στο τηλέφωνο ή στο FaceTime μόλις τα πράγματα αρχίσουν πραγματικά να πηγαίνουν καλά. Το τηλέφωνο είναι η παραδοσιακή επιλογή επειδή είναι η πιο εύκολη, αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν το FaceTime ή κάποια άλλη εφαρμογή για να μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον γυμνό.

Το συμπέρασμα είναι ότι..: Έχεις πολλές επιλογές. Γι' αυτό ίσως να θέλετε να ψάξετε με τον σύντροφό σου για να βρείτε τι λειτουργεί για τους δυο σας και τι όχι.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζητήσει κανείς από τον σύντροφό του virtual σεξ, αν υποθέσουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι που έχουν συνηθίσει και οι δύο;

Το καλό σεξ - εικονικό ή μη - ξεκινά με την προσμονή. Τα γραπτά μηνύματα είναι ιδανικά γι' αυτό, αφού έχουμε ενσωματωμένη την προσμονή ενώ περιμένουμε την απάντηση. Σε τελική ανάλυση, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις δικές μας ορέξεις, και οι περισσότερες ξεκινούν με το να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να φαντασιωθείς. Αν στέλνεις μηνύματα στον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να δοκιμάσεις να τον ρωτήσεις τί φοράει. Αν είναι ένα ρούχο που σου αρέσει, μπορείς να φανταστείς τον σύντροφό σου να το φοράει -ή να το βγάζει.

Στη συνέχεια, ίσως τον προσκαλέσεις να συμμετάσχει στη φαντασίωσή σου. «Μμμμ, μου αρέσει να το φοράς αυτό. Σε πειράζει να το ξεκουμπώσω;» Κάτι που προφανώς μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αν ο σύντροφός σου δεν αισθάνεται τόσο θετικά για το σώμα του εκείνη την ημέρα. Αλλά ε, αυτή η φαντασίωση δεν είχε σκοπό να ερεθίσει τον σύντροφό σου. Είχε σκοπό να ανάψει εσένα. Δεν υπάρχει λόγος να μην το απολαμβάνεις ακόμα.

Μην το σκέφτεσαι σαν να ζητάς από τον σύντροφό σου εικονικό σεξ. Αυτό είναι πολύ παθητικό. Αντ' αυτού, πες του ότι αισθάνεσαι ερεθισμένη αφού φαντασιώνεσαι εκείνον όλη μέρα και θα ήθελες πραγματικά να έρθεις σε οργασμό τώρα, οπότε ίσως θα ήθελε να σου κάνει παρέα. Αυτός είναι ο δικός σου οργασμός και θα τον έχεις με ή χωρίς αυτόν. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα ήθελε να έρθει μαζί σου ή όχι.

Πώς εξασφαλίζουμε ότι και οι δύο θέλουμε και παραμένουμε εξίσου αφοσιωμένοι;

Πραγματικά δεν γίνεται. Πρέπει να μην ξεχνά κανείς ότι δεν πρόκειται για κανονικό σεξ. Είναι εικονικό σεξ. Θα έλεγα ότι η πλειοψηφία των πραγματικά καλών σεξουαλικών φαντασιώσεων δεν είναι καθόλου αμοιβαίες. Πώς θα μπορούσαν να είναι, όταν είμαστε τόσο διαφορετικοί; Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εικονικές σεξουαλικές φαντασιώσεις, όπου το μόνο κοινό που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ο ένας τον άλλον. «Ας φανταστούμε ότι βρισκόμαστε κάπου σε μια παραλία» μπορεί να σου ακούγεται υπέροχο. Αλλά για τον σύντροφό σου, αυτό μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις από το τσίμπημα από τσούχτρα.

Εμείς οι θεραπευτές ζευγαριών έχουμε μια γενική αρχή που λέγεται «να μένεις στη δική σου λωρίδα». Απλά μείνε επικεντρωμένη στη δική σου εμπειρία. Μην ανησυχείς πάρα πολύ για τον σύντροφό σου και μην προσπαθείς να κατευθύνεις την εμπειρία του. Εκτός και αν σου το ζητήσει, φυσικά.

Πώς ξέρει μια γυναίκα αν ο σύντροφός της κάνει καλό virtual σεξ;

Ας ρωτήσει τον εαυτό της μετά: Με έκανε η εμπειρία να νιώσω καλά με τον εαυτό μου ως σεξουαλικό άτομο; Αν ναι, τότε το έκανε σωστά.

Αν όχι, μπορεί να αναρωτηθεί αν υπήρξε κάποιο μέρος της εμπειρίας που την έκανε να νιώσει καλά. Το εικονικό σεξ μπορεί να είναι εγγενώς απογοητευτικό, επειδή υπάρχει ένα μεγάλο στοιχείο φαντασίας. Όπως είπε κάποτε ο διάσημος σεξοθεραπευτής Jack Morin, ο ερωτισμός είναι απλώς έλξη συν εμπόδια. Μερικές φορές η ασώματη ποιότητα του εικονικού σεξ μπορεί να είναι το κατάλληλο εμπόδιο για να στείλει τον ερωτισμό στα ύψη.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσει ένα ζευγάρι σεξουαλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του virtual σεξ;

Ορισμένοι θεωρούν μεγαλύτερη πρόκληση την κορύφωση κατά τη διάρκεια του εικονικού σεξ, ειδικά αν είναι σε βίντεο κλήση. Αν ένας δονητής διευκολύνει την επίτευξη οργασμού, τόσο το καλύτερο. Μια γυναίκα καλό είναι να βεβαιωθεί όμως πρώτα ότι είναι διεγερμένη. Να μην χρησιμοποιεί δηλαδή δονητή για να αντισταθμίσει το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ερεθισμένη. Όπως λέω στους πελάτες μου στο γραφείο μου, υπάρχουν δύο δρόμοι προς τον οργασμό: Αλλά με τη βοήθεια ενός καλού δονητή μπορείτε ίσως να πετύχετε έναν. Πολύ καλύτερα να πάρει κανείς τον άλλο δρόμο, όπου η διέγερση αυξάνεται και αυξάνεται, μέχρι τη στιγμή του οργασμού να είναι σαν να «μπαίνει το νερό στο αυλάκι».

Οι δονητές και άλλα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για την ενίσχυση της οικειότητας. Το σεξ λειτουργεί καλύτερα όταν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τις δικές του σεξουαλικές ανάγκες. Η χρήση ενός δονητή για να ενισχύσει την απόλαυση του εικονικού σεξ μπορεί να είναι μια άλλη έκφραση αυτής της αρχής.