4 συνήθειες της καθημερινής σου ρουτίνας που πρέπει να κάνεις έξω αντί για μέσα στο σπίτι

4 συνήθειες της καθημερινής σου ρουτίνας που πρέπει να κάνεις έξω αντί για μέσα στο σπίτι

Από το φαγητό μέχρι τον ύπνο, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο έξω για να νιώσεις καλύτερα.

Η αύξηση του χρόνου που αφιερώνουμε σε εξωτερικούς χώρους έχει θετική επίδραση σε σχεδόν κάθε κομμάτι της υγείας μας, από τη λειτουργία των πνευμόνων μέχρι τη διάθεσή μας. Ωστόσο, λόγω του φορτωμένου μας προγράμματος, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο τις περισσότερς ημέρες της εβδομάδας.

Ας προσεγγίσουμε όμως αλλιώς το θέμα: μπορείς να μεταφέρεις το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας έξω και κατά συνέπεια να βελτιώσεις την υγεία και την ψυχολογία σου χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια. Παρακάτω θα μάθεις πώς ακριβώς να το καταφέρεις αυτό.

pool-outfits-summer-(2).jpg

11 απλοί τρόποι για να βάλεις το self-care ως προτεραιότητα στη ζωή σου

Γυμναστική

Η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί έναν από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να αυξήσεις τα επίπεδα βιταμίνης D και να αποκομίσεις τα οφέλη του καθαρού αέρα. Γι' αυτό άσε τον διάδρομο του γυμναστηρίου και περπάτησε ή τρέξει στο πάρκο της γειτονιάς σου, ή βάλε το στρώμα γυμναστικής στην αυλή σου και κάνε εκεί τους κοιλιακούς σου. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις κολύμπι ή ιππασία.

Φαγητό

Το καλοκαίρι, τα γεύματα στην ύπαιθρο είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, είτε πίνεις τον πρωινό σου καφέ στην παραλία, είτε οργανώνεις ένα μπάρμπεκιου στον κήπο σου. Αλλά μπορείς να εντάξεις τη συνήθεια του να τρως έξω σε καθημερινή βάση, απολαμβάνοντας τα γεύματά σου στο μπαλκόνι ή οργανώονντας ένα πικνίκ με ιτς φίλες σου.

Παιχνίδι

Σύμφωνα με το Child Mind Institute, «κάθε μέσο παιδί ξοδεύει περίπου τέσσερα έως επτά λεπτά παίζοντας έξω» κάθε μέρα - όχι αρκετά για να αποκομίσει τα οφέλη του χρόνου στην ύπαιθρο, που περιλαμβάνουν αύξηση της δημιουργικότητας, της φυσικής δραστηριότητας, της αυτοπεποίθησης και άλλων δεξιοτήτων. Γι' αυτό πάρε τα παιδιά σου και πήγαινέ τα να παίξουν στην πιο κοντινή σας παραλία ή πάρκο, φυτέψτε μαζί στον κήπο ή διοργάννωσε παιδικά πάρτι σε εξωτερικούς χώρους.

Ύπνος

Το να κοιμάσαι έστω δύο βράδια την εβδομάδα έξω μπορεί να σε βοηθήσει να επαναφέρεις τον κιρκάδιο ρυθμό σου στη φυσική του κατάσταση, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 από την Current Biology. Ο φυσικός κύκλος φωτός-σκότους διεγείρει την παραγωγή μελατονίνης και επιτρέπει πιο ξεκούραστο ύπνο. Επομένως, τώρα το καλοκαίρι μπορείς να πάρεις έναν υπνάκο στον καναπέ της βεράντας σου ή στην ξαπλώστρα.