Πώς θα καταλάβεις αν θα χωρίσετε σε 15 λεπτά

Πώς θα καταλάβεις αν θα χωρίσετε σε 15 λεπτά

Έρευνα σε 40.000 ζευγάρια αποκάλυψε το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ψυχολόγοι και σύμβουλοι σχέσεων προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις ερωτικές σχέσεις. Σε μια εργαστηριακή μελέτη, που έγινε σε 40.000 άτομα, οι ειδικοί παρατηρούσαν τα ζευγάρια για μόλις 15 λεπτά θέλοντας να καταλάβουν εάν θα αντέξει η σχέση τους σε βάθος χρόνου.

Τι ανακάλυψαν οι ειδικοί

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόσεξαν οι ειδικοί στα ζευγάρια ήταν το πόσο συχνά κάποιος στρεφόταν προς το μέρος του συντρόφου του αντί να απομακρυνθεί. Κάθε φορά που ο ένας κοιτάζει προς τον άλλο, ανταποκρίνεται σε αυτό που ονομάζουμε «προσφορά για σύνδεση». Οι προσφορές αποτελούνται συνήθως από μικρά πράγματα, όπως η προσπάθεια να τραβήξεις την προσοχή του φωνάζοντας το όνομά του.

Μήνυμα πρώην μετά από χρόνια; Αυτοί είναι οι λόγοι που πιθανότατα σε προσεγγίζει

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά στα οποία τα άτομα παρατηρούν πότε ο σύντροφός τους τα αφήνει όλα στην άκρη για να τους πλησιάσει. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει στοργή και βοηθά στην ενίσχυση των θεμελίων μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Η μελέτη έδειξε πως τα ζευγάρια που ήταν μαζί για τουλάχιστον έξι χρόνια στράφηκαν ο ένας προς τον άλλο το 86% του χρόνου. Όσοι χώρισαν στο άμεσο μέλλον το έκαναν μόνο στο 33%.

Πώς θα του τραβήξεις την προσοχή

Οπτική επαφή
Ένα χαμόγελο
Ένας αναστεναγμός
Λέγοντας «καλημέρα» ή «καληνύχτα»
Ζητώντας μια χάρη
Φωνάζοντας το όνομά του από άλλο δωμάτιο

Πώς θα συνδεθείς ουσιαστικά με τον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Βρες λίγο χρόνο μόνο για εσάς

Δείτε μαζί μια ταινία, βγείτε έξω για φαγητό ή απλά βρείτε λίγα λεπτά για να συζητήσετε τα νέα σας. Προσπάθησε να καλύψεις τις ανάγκες του συντρόφου σου και εξέφρασε παράλληλα τα δικά σου συναισθήματα.

Κάνε του την εξής απλή ερώτηση: «Χρειάζεσαι κάτι από εμένα σήμερα;»

Πηγή κεντρικής: pexels.com