Τι πρέπει να συζητήσεις μαζί του πριν αποφασίσεις να τον παντρευτείς

Τι πρέπει να συζητήσεις μαζί του πριν αποφασίσεις να τον παντρευτείς

Αν θες να βεβαιωθείς για τη συμβατότητα των απόψεών σας, τόλμησε να θίξεις ένα από τα σημαντικότερα θέματα της καθημερινότητας.

Αν έχεις βρει το άλλο σου μισό και ετοιμάζεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα μαζί του, υπάρχουν μερικά σοβαρά ζητήματα τα οποία οφείλεις να εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να μιλάς ανοιχτά με τον αγαπημένο σου για ό,τι σε προβληματίζει και να λύνετε τυχόν διαφορές.

Τι πρέπει να συζητήσεις με τον αγαπημένο σου πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση

Ένα από τα θέματα που πολλοί μελλόνυμφοι αποφεύγουν να συζητήσουν (προς αποφυγή παρεξηγήσεων) είναι τα οικονομικά. Μελέτες δείχνουν ότι τα χρήματα είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο μαλώνει ένα ζευγάρι αφού αποτελούν έναν από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συγκατοίκηση.

Τα χρήματα είναι ένα από τα πιο προσωπικά ζητήματα στη ζωή ενός ζευγαριού. Δεδομένου ότι ο καθένας δεν είναι πλέον ο μόνος που κερδίζει τα προς το ζην, θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία στο κοινό πορτοφόλι. Ιδανικά και οι δύο σύντροφοι πρέπει να συνεισφέρουν στον κοινό προϋπολογισμό, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Ανασφάλεια, έλεγχος + 5 σημάδια που δείχνουν πως βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση

Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τα ζευγάρια να μιλούν για χρήματα;

Όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα της κοινής τους ζωής. Η Michelle Collins, σύμβουλος σχέσεων εξηγεί: «Όταν τα ζευγάρια παντρεύονται ή μετακομίζουν μαζί, ενώνουν τους διαφορετικούς προσανατολισμούς τους σε θέματα χρημάτων».

«Η οικογενειακή μας κουλτούρα, οι αξίες και οι προηγούμενες εμπειρίες μας βοηθούν να προσδιορίσουμε τις απόψεις και τις πεποιθήσεις μας για τα χρήματα. Είναι σύνηθες οι σύντροφοι να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα χρήματα και τα ζευγάρια συχνά να διαπιστώνουν ότι δεν έχουν κοινή οπτική», συμπληρώνει η ειδικός.

Πώς να συζητήσεις για οικονομικά θέματα με τον αγαπημένο σου

Αν φοβάσαι τη συγκεκριμένη συζήτηση μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας απλές, ερωτήσεις που θα σου φανερώσουν την οπτική του αγαπημένου σου για τα χρήματα και το μέλλον. Ρώτησέ τον ποιοι είναι οι επαγγελματικοί του στόχοι, πώς φαντάζεται το σπίτι των ονείρων του και πόσο διατεθειμένος είναι να εργαστεί για να τα κατακτήσει.

Πηγή κεντρικής: pexels.com