Πρέπει να κάνεις σχέση με κάποιον μόνο και μόνο για να ξεπεράσεις τον πρώην σου;

Πρέπει να κάνεις σχέση με κάποιον μόνο και μόνο για να ξεπεράσεις τον πρώην σου;

Οι απόψεις διίστανται γι' αυτό κάνε ό,τι σου λέει η καρδιά σου.

Εάν έχεις βγει πρόσφατα από μια σχέση είναι πολύ πιθανό να παραμένεις κολλημένη με τον πρώην σύντροφό σου και να δυσκολεύεσαι να πας παρακάτω. Σε κάτι τέτοιες περιστάσεις οι φίλοι αποτελούν στήριγμα και είναι εκείνοι που θα σου υπενθυμίσουν ότι η ζωή συνεχίζεται, πως δεν έχεις βρει ακόμη το άλλο σου μισό, ότι ήρθε η στιγμή να απολαύσεις την ελευθερία σου και άλλα παρόμοια παρηγορητικά λόγια.

Είναι το σεξ η καλύτερη επιλογή για να ξεχάσεις τον πρώην; Τι λένε οι ειδικοί

Αρκετές γυναίκες συνευρίσκονται ερωτικά με ένα νέο πρόσωπο, προσπαθώντας να βγάλουν από το μυαλό τους τον πρώην ωστόσο αυτή δεν είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Oρισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επιθυμία να συνδεθείς με κάποιον άλλο σεξουαλικά μετά από έναν χωρισμό είναι κατανοητή και ανθρώπινη.

«Είμαι μεγάλος υπέρμαχος ότι ενώ ο χρόνος θεραπεύει τις πληγές, οι πράξεις είναι στην πραγματικότητα καλύτερες οδοί για να θεραπεύσουμε/επεξεργαζόμαστε τη συναισθηματική μας υπερένταση», αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Desirée N. Robinson.

Και συμπληρώνει: «Για μερικούς ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι αναζητούν μια φυσική σύνδεση ως μέσο διαχείρισης της μοναξιάς, της λαχτάρας και των συναισθημάτων αποδοχής ή επιθυμίας».

zeugari1.jpg

Όλοι οι λόγοι για να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον

Σύμφωνα με την ειδικό, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι το σεξ με κάποιον άλλο τους βοηθά να ξεπεράσουν έναν πρώην, λειτουργώντας ως ενισχυτικό αυτοπεποίθησης. Είναι επίσης πολύ πιθανό να επέλεξες να συνευρεθείς με το συγκεκριμένο άτομο επειδή εντόπισες σε αυτόν χαρακτηριστικά που σου έλειπαν στον πρώην σου.

«Η γνωριμία με κάποιον νέο που ξεπερνά τα πρότυπα του μέτριου σεξ που είχε θέσει ο πρώην σου μπορεί σίγουρα να αποτελέσει μια σοβαρή αναβάθμιση», τονίζει η Robinson.

Τι πρέπει να συζητήσεις μαζί του πριν αποφασίσεις να τον παντρευτείς

Γιατί να το αποφύγεις

H ψυχοθεραπεύτρια και σεξοθεραπεύτρια Maria Becker αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένες βαθύτερες συνέπειες της πράξης που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι έλκονται προς το σεξ εν μέσω συναισθηματικού τραύματος, επειδή μπορεί να λειτουργήσει ως χτύπημα ντοπαμίνης. Πιο βαθιά, μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αισθανθεί ορατός, επιθυμητός και επιθυμητός σε μια στιγμή που δεν αισθάνεται καθόλου έτσι», τονίζει η Becker.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν έχεις επεξεργαστεί τα συναισθήματά σου για τον πρώην και δεν ξέρεις γιατί επιλέγεις να συνδεθείς με κάποιον άλλο, μπορεί να παρατείνεις τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους μετά τον χωρισμό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com