Ξέχνα τις «red flags», οι «μπεζ σημαίες» είναι το μόνο κριτήριο συντρόφου σύμφωνα με τα social media

Ξέχνα τις «red flags», οι «μπεζ σημαίες» είναι το μόνο κριτήριο συντρόφου σύμφωνα με τα social media

Τι είναι το hashtag #beigeflags που τρεντάρει στο TikTok;

Είναι εκεί περίπου στους πρώτους μήνες μιας σχέσης όταν μαθαίνεις πως το «αντικείμενο του πόθου σου» έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κάποια «dos and don’ts». Mπορεί, παραδείγματος χάριν, να φοβάται τους κλόουν ή να κάνει θόρυβο όταν μασάει τσίχλα. Μπορεί να έχει ακροφοβία ή να μη θέλει να τρώει τη φέτα μαζί με τη σαλάτα. Μικρά πράγματα που σίγουρα δεν είναι αποτρεπτικά για να είσαι μαζί του αλλά ούτε και δελεαστικά. Πράγματα που ούτε σε προβληματίζουν αλλά ούτε και σε ενθουσιάζουν. Απλά «βρίσκονται εκεί» και γίνονται το αντίθετο των «red flags» σε μία σχέση, γίνονται «beige flags» για σένα και τον καλό σου.

Οι «μπεζ σημαίες» είναι χαρακτηριστικά που, αν και δεν αποτελούν άμεσο λόγο ανησυχίας, προκαλούν το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού να τα παρατηρήσει. Φυσικά το τι πραγματικά προσέχει κάποιος πάνω στον άλλον είναι υποκειμενικό και αυτό καθιστά τον ακριβή ορισμό μιας «μπεζ σημαίας», δύσκολο. Η φράση έκανε, για πρώτη φορά, τον γύρο του αυστραλιανού TikTok πέρυσι. Και σύμφωνα με τους TikToks, μια «beige flag» είναι απλώς κάτι που δείχνει ότι ένα άτομο δεν είναι πολύ ενδιαφέρον. Στα bios εφαρμογών γνωριμιών, εκδηλώνεται ως περιγραφή που ορισμένοι χρήστες αποκρυπτογραφούν ως συντομογραφία του «είμαι βαρετός».

Αν και δεν είναι «κακές», οι μπεζ σημαίες δεν είναι απαραίτητα ελκυστικές. Δεν είναι περιζήτητα skills όπως οι «πράσινες σημαίες». Ωστόσο, όπως τόνισαν οι New York Times, οι χρήστες που μοιράζονται αυτά τα κατά βάση αδιάφορα στοιχεία του συντρόφου τους δείχνουν και ένα είδος ταπεινότητας στα social media. Δεν δείχνει αν κάποιος είναι τοξικός ή κελεπούρι, δείχνει όμως πραγματικά το ποιος είναι, σε απλά καθημερινά πράγματα, και κατ΄επέκταση αν ταιριάζει μαζί σου. Το να ακούει, πχ, μόνο jazz μπορεί για κάποια να είναι plus για κάποια άλλη όμως να ισοδυναμεί με «κόκκινη σημαία» αφού δείχνει τεράστια απόκλιση στην αισθητική σας προσέγγιση.

Αυτά είναι 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

Αν θες, λοιπόν, να δεις αν ταιριάζεις με κάποιον, στα καλά και στα κακά του, ψάξε το #beigeflags στο TikTok. Θα βρεις θησαυρούς. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.