Το μυστικό για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου (και τα red flags που πρέπει να προσέξεις)

Το μυστικό για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου (και τα red flags που πρέπει να προσέξεις)
Pexels

Μακριά μαλλιά σε χρόνο dt!

Όταν πρόκειται για τα μαλλιά μας, ίσως να πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα μακρύνουμε και να τα δυναμώσουμε, είναι να κόβουμε πολύ συχνά τις άκρες ή να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε «βαριά» προϊόντα styling αλλά και εργαλεία θερμότητας. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην προώθηση της υγείας αλλά και της ανάπτυξής τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό, σύμφωνα με τη Susie Hammond, τριχολόγο της κλινικής Philip Kingsley στο Λονδίνο.

Η Susie Hammond μοιράστηκε κάποιες πολύτιμες συμβουλές της, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στον στόχο μας για hair goals ενώ επεσήμανε και κάποια red flags στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Πιστολάκι και φθορά των μαλλιών: Πώς θα αποφύγεις το σπάσιμο στις άκρες και την αφυδάτωση

Η ειδικός, εξήγησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες τροφίμων στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία τους και που πρέπει να συμπεριλάβετε μέσα στη διατροφή σας: υδατάνθρακες και πρωτεΐνες».

Οπωσδήποτε, το πόσο καιρό θα κάνουν τα μαλλιά μας να αναπτυχθούν είναι σε κάποιο βαθμό γενετικά προκαθορισμένο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες βασικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στον τρόπο ζωής μας ώστε να προωθήσουμε την ανάπτυξη, να τα δυναμώσουμε αλλά και να αποφύγουμε τη φθορά τους.

10 half up χτενίσματα για να αφήσεις στην άκρη επιτέλους την κλασική αλογοουρά

«Για την ενέργεια, οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Έτσι θα κρατήσουμε αυτή την ενέργεια σταθερή όλη την ημέρα σε αντίθεση με τους απλούς υδατάνθρακες», λέει η Susie και προσθέτει:

«Παραδείγματα σύνθετων υδατανθράκων περιλαμβάνουν το ρύζι ολικής αλέσεως και τα ζυμαρικά, το ψωμί ολικής αλέσεως, τις γλυκοπατάτες καθώς και τη βρώμη».

Hey blondie! Έχουμε τα σαμπουάν που απομακρύνουν το κιτρίνισμα από τα μαλλιά σου

Η ειδικός προσθέτει: «Τα δομικά στοιχεία για τα μαλλιά είναι πρωτεΐνες, οπότε πρέπει να τρώτε πολλές πρωτεΐνες και είναι καλύτερο να τις καταναλώσετε νωρίς μέσα στην ημέρα - το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα είναι βασικά γεύματα για την υγεία των μαλλιών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές: αν δεν θέλετε να φάτε αυγά μπορείτε να φάτε λίγο καπνιστό σολομό ή ελληνικό γιαούρτι. Η πρωτεΐνη αποτελεί κομβικό ζωτικό συστατικό που πραγματικά ενισχύει την υγεία των μαλλιών σας».

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να έχουν ένα ακόμα πιο ισχυρό αποτέλεσμα με κάποιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης ωστόσο η ειδικός τονίζει την υψίστης σημασίας αλλαγή στη διατροφή καθώς είναι πολύ πιο βιώσιμη λύση και μακροπρόθεσμα πιο υγιεινή.

Και ενώ δεν ενθαρρύνει τους πελάτες της να κόψουν τίποτα ή να περιορίσουν τα πράγματα που τους αρέσουν από τη διατροφή τους, προειδοποιεί για ορισμένα τρόφιμα και ποτά τα οποία είναι «red flags» και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας.

Για παράδειγμα, εάν έχουμε αδύναμα μαλλιά που δεν μακραίνουν, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που ίσως θα πρέπει να μειώσουμε ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες συνήθειες στις οποίες θα πρέπει να πούμε «αντίο». Το αλκοόλ είναι καλό όταν καταναλώνεται με μέτρο, και αν κάποιος το παρακάνει, υπονομεύει την υγεία των μαλλιών του και τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

«Υπάρχουν μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει πάντα να εξετάζουμε με κάποιον που θέλει να "σώσει" τα μαλλιά του. Εμείς οι ειδικοί, ζητάμε πάντα από κάποιον να μας πει τι τρώει συνήθως για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και αν εντοπίσουμε οποιεσδήποτε κόκκινες σημαίες τον προειδοποιούμε διαμορφώνοντας ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής βάσει των δικών του αναγκών».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένα είδη ψαριών με αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις υδράργυρου και αυτό μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών. Επίσης η υπερβολικά υψηλή κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να σαμποτάρει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό μας καθώς είναι αρκετά υψηλό σε τανίνες -οι οποίες και περιορίζουν την πρόσληψη σιδήρου στη διατροφή μας.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την ειδικό, θα έχουν αποτέλεσμα αφού πρώτα εξασφαλίσουμε ότι το κεφάλι μας είναι καθαρό ή αλλιώς ότι λουζόμαστε καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα τουλάχιστον.

Ειδικότερα, η ειδικός ισχυρίστηκε πως είναι μύθος ότι το συχνό λούσιμο σαμποτάρει την υγεία των μαλλιών μας: «Το δέρμα του κεφαλιού είναι παρόμοιο με το δέρμα του υπόλοιπου σώματος κι έτσι αποβάλλουμε κύτταρα του δέρματος συνέχεια. Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος αφαίρεσης αυτών των κυττάρων καθώς επίσης της βρωμιάς και του ιδρώτα είναι ένα καλό λούσιμο. Όλη αυτή η βρωμιά συγκεντρώνεται στο τριχωτό της κεφαλής και επειδή είναι περιβάλλον πλούσιο σε λιπίδια και υγρασία περιέχει μύκητες που ζουν φυσικά (και) στο δέρμα του κεφαλιού. Αυτοί οι μύκητες μπορεί να πολλαπλασιαστούν παραπάνω από το κανονικό σε αυτές τις συνθήκες και να προκαλέσουν ξηροδερμία- οπότε ένα σχολαστικό λούσιμο είναι μονόδρομος».