10 tips από ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια θα κάνουν τη σχέση σου να διαρκέσει για πάντα

Γεωργία Βλαχοπούλου
10 tips από ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια θα κάνουν τη σχέση σου να διαρκέσει για πάντα

Μπορεί να σου φαίνεται ότι θέλει πολύ κόπο για να διατηρήσεις τη σχέση με το ταίρι σου για πολλά χρόνια αλλά αν ακολουθήσεις τις συμβουλές αυτών των ζευγαριών θα καταλάβεις ότι απλά θέλει τρόπο.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να δεις στο δρόμο, στο μετρό, σε ένα σουπερ μάρκετ ένα ζευγάρι μεγάλης ηλικίας να είναι πιασμένο χέρι - χέρι και να φροντίζει ο ένας τον άλλο τόσο τρυφερά λες κι είναι η αρχή της σχέσης τους; Και πόσο έχεις ζηλέψει αυτή την εικόνα; Οι περισσότεροι από εμάς τα τελευταία χρόνια μετά βίας μπορεί να έχουμε κάνει μια σχέση που να κράτησε πάνω από 10 μήνες. Τα ζευγάρια που βλέπεις οπως είπαμε πιο πάνω, στο δρόμο έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την αγάπη τους και τον έρωτά τους βγαίνοντας αλώβητοι από τις κακοτοπιές που μπορεί να τους έτυχαν ανά τα χρόνια.

undefined

Έτσι, τι καλύτερο να ακούσεις από τους τέτοιου είδους ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια τις συμβουλές που έχουν να σου δώσουν για να ζήσεις αυτό το «για πάντα» που λένε όλοι.

Αυτές είναι οι συμβουλές πυ έχουν να σου δώσουν:

1. Να είστε ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά τη σεξουαλική σας ζωή

Αφενώς προσπάθησε να είσαι ανοιχτός/η όσον αφορά το θέμα της σεξουαλικής σας ζωής, καθώς αυτό είναι ένα από τα βασικά πράγματα που ενώνουν ένα ζευγάρι. Μην μένετε στα «κλασσικά εικονογραφημένα» αλλά προσπαθήστε να ανακαλύψετε μαζί νέα πράγματα. Παράλληλα, να έχετε σεβασμό προς τα σωμάτά σας, ώστε να μην φέρνετε ο ένας τον άλλο σε δύσκολη θέση.

2. Αφιερώστε χρόνο μόνο για τους δυο σας

Καλό θα είναι αν με τον/τη σύζυγό σου έχετε αποκτήσει παιδιά να προσπαθείτε έστω 1 φορά τη βδομάδα ή το διβδόμαδο να βρίσκεστε οι δυο σας. Δεν είναι ανάγκη να οργανώσετε κάτι φοβερό. Ένα απλό ρομαντικό γεύμα ή μια βόλτα στη θάλασσα θα ήταν ιδανικό για να σας αναζωογονήσει.

3. Να γνωρίζετε και να σέβεστε ο ένας τις επιθυμίες του άλλου

Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις τις επιθυμίες του/της συντρόφου σου και πόσο μάλλον τι είναι αυτό που θα τον/την χαροποιήσει σε σχέση με αυτό που έχετε. Σε κάποιον για παράδειγμα, μπορεί να του αρέσει να του εκφράζει κάποιος με λόγια την αγάπη του, σε άλλον μπορεί να αρκεί μια απλή χειρονομία για να νιώσει ότι τον αγαπούν, όπως είναι το να του έχει κάποιος έτοιμο το πρωινό μια μέρας που προβλέπεται ότι θα είναι κουραστική.

4. Προσπαθείστε να διατηρείτε ήπιους τους τόνους ακόμα κι όταν διαφωνείτε

Όσο κι αν διαφωνείς για κάτι με το ταίρι σου καλό θα είναι να μην υψώνετε ο ένας στον άλλον τους τόνους καθώς αυτό είναι κάτι που θα σας κάνει να χάσετε τόσο τον σεβασμό ο ένας προς τον άλλο όσο και την εμπιστοσύνη σας καθώς μπορεί να λεχθούν και πράγματα που πάνω στον θυμό σας να μην θέλατε να πείτε.

5. «Δουλέψτε» πάνω στη φιλία σας και οριοθετείστε τις δουλειές του σπιτιού

Τα ζευγάρια που πέρα από ερωτική σχέση είναι και φίλοι και κάνουν πράγματα μαζί όπως το να διασκεδάζουν, να πηγαίνουν σε συναυλίες, να βλέπουν ταινίες είναι πιθανότερο να μείνουν περισσότερα χρόνια μαζί.

Bonus πόντοι στο να μακροημερεύσει η σχέση σας είναι το να έχετε ξεχωρίσει ποιες δουλειές θα κάνετε στο σπίτι σας ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα θα διατηρήσει την αρμονία και τους ήρεμους τόνους στην σχέση σας.

6. Δεν είναι απαραίτητο πάντα να είσαι μαζί με τον/την σύντροφό σου

Δεν είναι κακό το να μην μπορούν να συνδυαστούν πάντα οι παρέες σου με του/της συντρόφου σου. Ούτε είναι κακό το να μην θες πάντα να είναι παρών ο σύντροφός σου, για παράδειγμα, σε μια έξοδο με τις φίλες σου. Ίσα ίσα είναι πολύ πιο ωραίο κάποιες στιγμές να είστε και χώρια έτσι ώστε όταν βρίσκεστε ξανά στο σπίτι να έχετε να πείτε όλα σας τα νέα, έχοντας και καινουργια θέματα συζήτησης.

7. Βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε τη «μεγάλη ιδέα» κι οι διαφορές σας αφορούν μικροπράγματα

Δεν γίνεται να κααφέρετε να είστε με έναν άνθρωπο που δεν συμβαδίζετε σε όσα αφορούν τις βασικές σας αξίες ή αυτό που λέμε τη φιλοσοφία ζωής. Δεν λέμε να έχετε μικροδιαφορές σε μικρά θέματα αλλά αν οι «φιλοσοφίες» σας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες είανι πολύ πιθανό η σχέση σας να μην έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

8. Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Το να μπορείς να μοιράζεσαι με τον/την σύντροφό σου οτιδήποτε σου περνάει από το μυαλό είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Δεν υπάρχι ειλικρινής σχέση αν «φοβάσαι να πεις στον σύντροφό σου ότι κάτι σε ενόχλησε που έκανε. Μην τα κρατάς μέσα σου αλλά συζήτησέ τα με εκείνον/η και μαζί θα βρείτε τη λύση να προχωρήσετε παραπέρα.

9. Να είστε «ομάδα»

Από την στιγμή που επιλέγεις να συμπορευτείς με κάποιον στη ζωη σου, πρέπει να τον θεωρείς «σύμμαχό» σου κι όχι «εχθρό». Δηλαδή, προσπάθησε να είσαι ο #1 υποστηρικτής του στα δύσκολα και να αντιμετωπίζετε μαζί σαν μια ομάδα τις κακοτοπιές που θα σας τύχουν.

10. Μην φοβηθείτε να πάτε σε σύμβουλο σχέσεων

Είναι καιρός πια να καταρίψουμε κάποια ταμπού κι ένα από αυτά είναι και ο σύμβουλος σχέσεων. Δεν σημαίνει ότι έχει καταστραφεί η σχέση σας αν χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν τέτοιο ειδικό, ίσα ίσα να το τολμήσετε αν απλά έχουν φανεί κάποια σύννεφα στη σχέση σας αλλά η αγάπη σας είναι πιο μεγάλη από αυτά και χρειάζεται απλά λίγο «σπρώξιμο».