Η λύση στη ρουτίνα της σχέσης σου είναι να αλλάξεις πλευρά στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η λύση στη ρουτίνα της σχέσης σου είναι να αλλάξεις πλευρά στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι ίσως υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της προθυμίας ενός ατόμου να αλλάξει πλευρά στο κρεβάτι με το πόσο περιπετειώδης είναι ερωτικά.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν στις ερωτικές σχέσεις τους καθημερινά: πού να δειπνήσουν, πότε να φύγουν από ένα πάρτι, ποιος είναι υπεύθυνος για τις δουλειές και η λίστα συνεχίζεται.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που και οι δυο πλευρές δεν είναι πάντα έτοιμα και πρόθυμα να θυσιάσουν – και αυτό είναι η πλευρά του κρεβατιού στην οποία κοιμούνται. Το θέμα του κρεβατιού είναι συχνά ένα «καυτό» ζήτημα για τα ζευγάρια, ειδικά κατά τα πρώτα στάδια μιας σχέσης, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να αναπτύσσουν μια προσκόλληση σε μια συγκεκριμένη πλευρά του στρώματος πολύ πριν συναντήσουν το άλλο τους μισό.

Πίσω από τον λογαριασμό @renovatingourhome του TikTok, μάλιστα τον Αύγουστο του 2023, οι σχολιαστές δεν προσπαθούν καν να συγκρατήσουν την περιέργειά τους όταν άκουγαν πως κάποια ζευγάρια έλεγαν πως δεν έχουν «κανονική» δική τους πλευρά στο κρεβάτι τους.

pexels-wolrider-yurtseven-18639549.jpg

Παρότι το να αλλάξει κανείς την πλευρά που κοιμάται στο κρεβάτι ίσως προκαλέσει διαταραχές στην ποιότητα του ύπνου του, αφού έχει συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, η Courtney Hurin, που είναι προπονήτρια οικειότητας, υποστηρίζει πως η αλλαγή πλευράς με τον σύντροφό μας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της οικειότητας - και του μπαχαρικού - στη σχέση μας.

Βοηθάει τελικά η αλλαγή πλευράς στο κρεβάτι;

Βοηθάει ναι, αφού για αρχή δείχνεις προθυμία για συμβιβασμό. Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με συμβιβασμούς και η δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του συντρόφου σου είναι βέβαιο ότι θα σε φέρει πιο κοντά, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, ο Hurin λέει ότι το να συμφωνήσετε να αλλάξετε πλευρά με το άλλο σου μισό δείχνει την επιθυμία σου να «κάνεις την άνεση του συντρόφου σου προτεραιότητα» κι αυτό σίγουρα τον κάνει να αισθάνεται ξεχωριστός.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οικειότητα με τον σύντροφό μας όταν μοιραζόμαστε κάτι τόσο προσωπικό όσο ο χώρος του ύπνου μας κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Για αυτόν τον λόγο, οι ανταλλαγές θέσεων στο κρεβάτι μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν αυτή την οικειότητα στη σχέση μας, καθώς μπορεί να δείχνει ένα σημάδι εμπιστοσύνης και άνεσης.

pexels-anait-film-6621313.jpg

Παράλληλα, εάν έχεις βρεθεί σε ένα ερωτικό τέλμα με το ταίρι σου, μπορείς να αναζωπυρώσεις τη σπίθα σας σπάζοντας τη συνηθισμένη ρουτίνα ύπνου σας και δοκιμάζοντας μια νέα στάση στο κρεβάτι. Κυριολεκτικά.

«Αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να διαχυθεί και σε άλλες πτυχές της σχέσης σας», λέει η Hurin για να συμπληρώσει «Αλλαγή πλευράς και ποιος ξέρει πού αλλού μπορεί να οδηγήσει αυτός ο αυθορμητισμός». Για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό με τον σύντροφό σου, η Hurin λέει ότι δεν χρειάζεται να εφαρμόζεις αυτή την εναλλαγή στην κρεβατοκάμαρα, συνεχώς. Δεν χρειάζεται καν να κάνετε οι δυο σας την αλλαγή τόσο συχνά, γιατί σύμφωνα με τον ειδικό, η εναλλαγή στην πλευρά του κρεβατιού κάθε λίγες εβδομάδες είναι αρκετή για να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Εάν ακόμα δεν είστε πεπεισμένοι, οι ειδικοί λένε επίσης ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της προθυμίας ενός ατόμου να αλλάξει πλευρά στο κρεβάτι με το πόσο περιπετειώδης είναι ερωτικά.