Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας πρόκειται να αναπτυχθούν το 2024 & ο ειδικός γνωριμιών εξηγεί το γιατί

Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας πρόκειται να αναπτυχθούν το 2024 & ο ειδικός γνωριμιών εξηγεί το γιατί
Pexels

Οι singletons επικεντρώνονται στο να είναι πιο ανοιχτoί στο να βγαίνουν με μεγαλύτερους ή νεότερους συντρόφους.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να βγεις με έναν μεγαλύτερο άντρα; Οι πιθανότητες είναι ότι θα εμφανίζονται στις εφαρμογές γνωριμιών πολύ πιο συχνά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Έχουν εμφανιστεί πολλές νέες τάσεις γνωριμιών τους τελευταίους 12 μήνες, από τα sober dates μέχρι το «bae-realing» και conscious-swiping. Αλλά το επόμενο έτος θα δούμε την άνοδο μιας ολοκαίνουργιας τρέλας μεταξύ των singleton και του έρωτα με διαφορά ηλικίας.

Ειδικότερα, η εφαρμογή γνωριμιών Bumble μόλις δημοσίευσε τις προβλέψεις της για τις τάσεις για το επόμενο έτος. Και με βάση τις γνώσεις από 25.000 singles, η ετήσια έκθεση προτείνει ότι το 2024 έχει να κάνει με την προσωπική ιεράρχηση -συμπεριλαμβανομένου του να είσαι ανοιχτός σε ραντεβού με νεότερους/μεγαλύτερους.

Το 2024 θέλει τους singles να απορρίπτουν τη συνεχή προσπάθεια για τελειότητα, να απορρίπτουν τα ξεπερασμένα χρονοδιαγράμματα, να αμφισβητούν την «εργασία» και να δίνουν μεγαλύτερη αξία στη συναισθηματική ευαλωτότητα, την αποδοχή του εαυτού και τις κοινές προτεραιότητες.

Ο Toby Ingham, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας του Retroactive Jealousy, Making Sense of It, είπε στο Metro ότι δεν υπάρχει «τέλειο» ηλικιακό χάσμα σε μια σχέση.

«Υπήρχε μια ιδέα ότι, κατά κανόνα, η μισή ηλικία σου συν επτά ήταν ο οδηγός για τη νεότερη ηλικία που θα έπρεπε να είναι ένας σύντροφος», είπε και πρόσθεσε, «Αυτό μπορεί τώρα να είναι ξεπερασμένο. Από μια άποψη, θα μπορούσαμε να πούμε πως υπήρχε μια προτίμηση οι σύντροφοι να είναι συνομήλικοι ή κοντά στην ηλικία καθώς αν το χάσμα ήταν πολύ μεγάλο θα υπήρχαν προβλήματα όσον αφορά τις πολιτιστικές αξίες, τα ενδιαφέροντα κ.λπ. Τώρα, η έμφαση στην ένταξη και στην ομαλοποίηση της διαφοράς μπορεί να εξαλείψει τέτοιες ιδέες».

Από πότε έγινε έγινε τάση το να είσαι friends with benefits με κάποιον ή να έχετε open relationship;

Ενώ τα ειδύλλια με διαφορά ηλικίας γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, μπορούν ακόμα να αντιμετωπιστούν με καχυποψία σε πιο ακραίες περιπτώσεις. Ο Dave Epstein και η σύζυγός του Jackie έχουν μια σχέση ηλικίας 42 ετών -και έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο της κριτικής που τους αναλογεί στο Διαδίκτυο από τη στιγμή που αποφάσισαν να πορευτούνε μαζί.

Το ζευγάρι, που κατοικεί στις ΗΠΑ, γνωρίστηκε όταν ο 70χρονος Dave έκανε διακοπές στην πατρίδα της Jackie, τις Φιλιππίνες. Παρά το χάσμα ηλικίας των 42 ετών, το ζεύγος τα κατάφερε και μετά από λίγα μόλις ραντεβού, η 21χρονη τότε αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματά της και να ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην Αμερική.

Επτά χρόνια μετά, το ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο, και μάλιστα μοιράζονται τακτικά βίντεο που τεκμηριώνουν τη σχέση τους στο TikTok. Ωστόσο, συχνά δέχονται κριτική με πολλούς να κατηγορούν την Τζάκι ότι είναι «χρυσοθήρα» ή να αποκαλούν τον Ντέιβ «παππού».

Χωρίς να ενοχλούνται από τα τρολ, ο Dave και η Jackie λατρεύουν να δημοσιεύουν βίντεο που απαντούν στους Haters και επιμένουν ότι αυτό που έχουν είναι αληθινή αγάπη. Σε ένα από τα πρόσφατα κλιπ τους που συγκέντρωσε περισσότερα από 30.000 likes, το ζευγάρι είπε στους followers: «Η διαφορά ηλικίας μας είναι 42 χρόνια… και για εμάς, δεν σημαίνει τίποτα».

Πριν πεις το μεγάλο «ναι» ξεκαθάρισε με τον σύντροφό σου 5 βασικά πράγματα

pexels-cottonbro-studio-6474944.jpg