Δουλεύεις από το σπίτι; Πώς να δημιουργήσεις έναν φωτεινό και άνετο χώρο που θα σε εμπνέει

Ιωάννα Τζανή
Δουλεύεις από το σπίτι; Πώς να δημιουργήσεις έναν φωτεινό και άνετο χώρο που θα σε εμπνέει

Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος που δουλεύεις να είναι τακτοποιημένος και να σε βοηθά να παραμένεις συγκεντρωμένη.

Τα σπίτια κάθε είδους, ανεξάρτητα από τη διακόσμηση, το στιλ ή την εποχή, αξίζουν να είναι φωτεινά, ανάλαφρα και φιλόξενα. Εξάλλου, είναι το καταφύγιό μας, το ιδιαίτερο μέρος μας για να νιώθουμε ασφαλείς - πόσο μάλλον τα τελευταία δύο χρόνια που ο κορονοϊός μας έχει αναγκάσει να μένουμε όλο και περισσότερο μέσα.

eisodos giortini

Πώς θα κάνεις μια γωνιά έξω από το σπίτι σου γιορτινό χώρο υποδοχής

Πλέον, μιας και οι περισσότερες από εμάς συνδυάζουμε την καριέρα με την οικογενειακή ζωή, μοιράζοντας τον χρόνο μεταξύ γραφείου και σπιτιού, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε τον σωστό χώρο για να δουλεύουμε από το σπίτι.


https://www.instagram.com/p/CKLqQ1jn27N/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για το πώς να διασφαλίσεις ότι ο χώρος όπου βρίσκεται το γραφείο σου στο σπίτι, είναι υπέροχος, ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σου και σε κάνει να αισθάνεσαι παραγωγική.

Τακτοποίησε τον χώρο σου

Για να δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο εργασίας στο σπίτι σου, είναι απαραίτητο να τακτοποιήσεις τα πάντα. Πάρε επιτέλους το λάπτοπ σου πάνω από τα βιβλία και τοποθέτησέ το σε ένα σωστό σημείο. Προμηθεύσου κατάλληλα έπιπλα και δώσε στον χώρο λίγη παραπάνω αγάπη και προσοχή με ένα καλό ξεκαθάρισμα. Το να ξέρεις πού βρίσκεται τι, θα δημιουργήσει μία αίσθηση ηρεμίας και ελέγχου.

«Παίξε» έξυπνα με τα χρώματα

Τα χρώματα που θα επιλέξεις για να διακοσμήσεις τον χώρο του δωματίου όπου εργάζεσαι είναι εξίσου σημαντική υπόθεση. Μπορεί το λευκό να είναι δελεαστικό, αλλά δεν είναι ένα χρώμα που πυροδοτεί ιδιαίτερα τη δημιουργικότητα.

Παίξε με τις αποχρώσεις και επίλεξε αυτές που έχουν θετικό αντίκτυπο στο δωμάτιο και τη διάθεσή σου. Το μπλε και το πράσινο δίνουν στον χώρο μια αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. Εξάλλου, είναι αποχρώσεις που συναντάμε συχνά στη φύση – από το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, μέχρι τα καταπράσινα δέντρα σε ένα δάσος.



Τα φυτά είναι must

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τον χώρο του γραφείου σου, καθώς δίνουν άλλον... αέρα. Ακόμα και η προσθήκη ενός μόνο φυτού, θα φέρει μία αίσθηση φρεσκάδας που θα σε βοηθήσει να έχεις έμπνευση.

Δώσε βάση στο φυσικό φως

Το σημείο όπου θα τοποθετήσεις το γραφείο σου, πρέπει οπωσδήποτε να είναι ευήλιο και ευάερο. Αν είναι δυνατόν, τοποθέτησέ το απέναντι, δίπλα ή - ακόμα καλύτερα - κάτω από ένα παράθυρο. Η έκθεση σε περισσότερο φως βοηθά τον εγκέφαλο να απελευθερώσει σεροτονίνη, μία ορμόνη που τονώνει τη διάθεση και σε βοηθά να παραμένεις συγκεντρωμένη και παραγωγική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Japandi: Το νέο deco trend που προάγει το neutral και την απλότητα μέσα στο σπίτι μας

Very Peri: Το χρώμα του 2022 μόλις ανακοινώθηκε από την Pantone-Πώς θα το εντάξεις στο σπίτι σου

5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!