Dark Academia: Το deco trend που αγαπά τους μαύρους τοίχους, τα vintage έπιπλα και τις βιβλιοθήκες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Dark Academia: Το deco trend που αγαπά τους μαύρους τοίχους, τα vintage έπιπλα και τις βιβλιοθήκες

Αν αγαπάς κι εσύ αυτή τη «σκοτεινή» προσέγγιση, δες πώς μπορείς με 4 βήματα να προσθέσεις ένα touch από το τόσο συναρπαστικά σκοτεινό trend στον χώρο σoυ.

Τάσεις, patters και στυλ! Όχι, δεν είναι μόνο ορολογίες και λέξεις που χαρακτηρίζουν τη μόδα αλλά ακολουθούν πιστά και τη διακόσμηση! Εξάλλου μόδα και διακόσμηση είναι συνυφασμένα με την αισθητική, το ωραίο και το διαχρονικό! Και επειδή τα trends είναι μια αγάπη την οποία όλοι ακολουθούν και ασπάζονται (και όχι μόνο οι επαγγελματίες του χώρου) οφείλω να ομολογήσω πως ένα από εκείνα που κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό είναι το Dark Academia.

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις του 2022. Το Dark Academia χαρακτηρίζεται από τα vintage έπιπλα και τις πανύψηλες βιβλιοθήκες, με τις μαύρες επιφάνειες και τη «σκοτεινή» διάθεση. Το στυλ αυτό δεν είναι, φυσικά, κάτι καινούργιο, αλλά μπορεί να μην έχεις ακούσει για μια από τις τελευταίες τάσεις που περιλαμβάνει το συνδυασμό όλων αυτών.

decotrends ggogle 2022

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deco trends για το 2022 που έχουν εκτοξευθεί στην Google

Η αισθητική του Dark Academia στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να διεισδύσει στη σχεδίαση του σπιτιού για φέτος, με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο να έχουν αύξηση 5000% τους τελευταίους 12 μήνες.


https://www.instagram.com/p/CZggGe3rP2B

Γιατί κάποιος ν' αγαπήσει και να υιοθετήσει το Dark Academia style

H τάση είναι μια γιορτή του σκοτεινού και κυκλοθυμικού σχεδιασμού, με μαύρους τοίχους, βελούδινα έπιπλα και vintage μοτίβα στην πρώτη γραμμή. Ένα γρήγορο σκρολάρισμα στο Instagram με #darkacademia δείχνει την τάση που ενσωματώνεται στο οικιακό σχέδιο, τη μόδα και τη δημοφιλή κουλτούρα—ταινίες όπως «Harry Potter», «Twilight» και «Dead Poets Society» συνδέονται συχνά με αυτό το concept.

Αν αγαπάς κι εσύ αυτή τη «σκοτεινή» προσέγγιση, δες πώς μπορείς να προσθέσεις ένα touch από το τόσο συναρπαστικά σκοτεινό trend στον χώρο σoυ.

vivliothikes 2

1. Σκοτεινοί και «κυκλοθυμικοί» τοίχοι

Η βάση της Dark Academia τάσης είναι τα βαθιά και σκιερά χρώματα. Σκέψου σκοτεινούς τόνους όπως το μπλε και το μαύρο. Αυτές είναι οι τέλειες αποχρώσεις για το βάψιμο των τοίχων και των επενδύσεων για να τραβήξεις το βλέμμα και να δημιουργήσει αυτή τη γοτθική αλλά πάντα τόσο ζεστή ατμόσφαιρα.

2. Κάνε πρωταγωνιστή τα βιβλία

dasacademia1

Στην καρδιά αυτού του χαρακτηριστικού στυλ βρίσκεται η εστίαση στη λογοτεχνία, εμπνεόμενη από τις όμορφες βιβλιοθήκες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η προβολή βιβλίων, ειδικά παλιών και σκληρόδετων βιβλίων, θα προσθέσει μια κάπως γεμάτη αλλά καλλιεργημένη και καλά διαβασμένη προσωπικότητα στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου. Μπορείς να τοποθετήσεις τυχαία σε ράφια και περβάζια παραθύρων κάποια βιβλία ή να τα στοιβάξεις σε τραπεζάκια για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Πολλή τέχνη στους τοίχους

dark academia2

Ολοκλήρωσε την αισθητική με μια συλλογή από εκλεπτυσμένα και ιδιόμορφα έργα τέχνης που κοσμούν τον χώρο του τοίχου σου. Ο μαξιμαλισμός είναι το κλειδί. Από αναδημιουργίες διάσημων πινάκων και όμορφων φωτογραφιών μέχρι δείγματα από σπάνια λουλούδια και μεταλλικές επιφάνειες, γέμισε τους τοίχους σου με μια σειρά από πλαισιωμένα και τρισδιάστατα κομμάτια. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις σκούρες, ξύλινες ή χρυσές κορνίζες σε vintage ή μοντέρνα στυλ για να αλληλοσυμπληρώνονται.

4. Πλούσιες υφές και υφάσματα

dark domatio

Τα λαχταριστά υφάσματα και τα εντυπωσιακά μοτίβα προσθέτουν στην ελκυστική vintage αίσθηση, δημιουργώντας το τέλειο μέρος για να χαλαρώσεις και να διαβάσεις τα βράδια του χειμώνα. Προτίμησε βελούδινα έπιπλα σε πλούσια χρώματα και συμπλήρωσε με σκούρα αξεσουάρ και χοντρά ριχτάρια. Χαρακτηριστικοί τοίχοι διακοσμημένοι με εκκεντρικές ταπετσαρίες θα εισάγουν το επιθυμητό χρώμα στο χώρο για μια εκκεντρική εμφάνιση. Αν είσαι αρκετά τολμηρή ενσωμάτωσέ το και στην κρεβατοκάμαρά σου!

Πάρε ιδέες στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ